#Могат ли филмите да са в синхрон в действителността? Нещо такова се получава с актрисата Кристина Верославова, която играе Марта в популярния сериал на БНТ “Вина”. Къде е истината и къде сценария - питаме любимата актриса, която се завръща от САЩ, за да изгрее в националния ефир.

Още в началото научаваме, че Криси Верославова е първата варненка, обичаща студа и зимата, която сме срещали. Нещо повече - предпочита морето през декември, отколкото през юли. Разбираме и че никак не обича да се гледа във филми и сериали, но пък ѝ се налага, за да има представа как се справя и накъде се движи в професионалния си път. 

"Всеки артист се чувства несигурен в някаква степен. В моето съзнание работата ми приключва с края на снимките. Може би ще свикна с времето", казва тя. 

В ефира върви вече втори сезон на сериала "Вина" и машината вече е смазана, отбелязва актрисата. 

"Имам късмет да работя с прекрасен екип от професионалисти. Марта си я познах още в самото начало. Намерих я и е доста по-различна от мен в много отношения. Биографията ни е доста сходна. И аз, и героинята сме живели в Америка и сме се прибрали в България. Приликите спират дотук, защото като характер сме доста различни". 

Много често Криси не припознава решенията на героинята си като характерни за самата нея. 

"Със сигурност не бих оставила мъжа си да замине сам за САЩ", отбелязва тя с усмивка. 

Споделя, че от живота си в Калифорния, най-вече ѝ липсват походите и природата. Казва, че не е много приятно място за живеене. Не е толкова бляскаво, каквото си го представяме. 

"В Холивуд е пълно с бедност и бездомни хора. Опасно е и е доста самотно. Трудно е да излезеш на улицата и да срещенеш познати. Там всички са в колите си, трудно можеш да си намериш среда". 

В България се чувства супер! 

"За първи път се чувствам вкъщи. Никога не съм си мислила, че ще живея в България, обаче след като изкарах ковид в Америка, преосмислих всичко и погледнах по различен начин". 

Имала е моменти, докато учи "Бизнес" в Англия, в които прави странни неща. 

"Както уча, например, решавам да се гримирам, преоблека и да вляза в образ. Тогава не знаех защо го правя. Провеждах си измислени случки в главата си и продължавах да уча. Това бяха неосъзнати наченки. Не съм си го мислила преди това. На 23 или 24 години за първи път съм си помислила и най-вероятно съм го отчела като глупост." 

На 28 години все пак се престрашава да влезе в актьорките среди. 

"На снимачната площадка се почувствах страхотно. Снимах в киноцентъра италиански сериал още първата седмица, след като влязох в школата на Велизар Бинев. Нямам много опит, признавам си. Година и половина съм учила и това, което ми се случва сега, е момент на обучение. На моменти се чувствам несигурна", признава откровено. 

Казва, че актьорите трудно си разменят съвети, защото не се месят в работата един на друг. 

"Обикновено ме викат на кастинг за нишови роли, но в самата ни държава има много проблеми в самия сектор, които също спират развитието на киноиндустрията. Би било много хубаво тук да се случват копродукции. Това изисква промени, които са по-скоро на държавно ниво". 

Обожава театъра и често гледа постановки, а освен това е изключително отдадена на каузите, с които се занимава. 

"Правя проекти с повече социални каузи. Едното е Фондация "Среда", която основахме с приятеля ми. Целта е да се повиши критичното мислене и да се стимулира гражданска позиция по важни теми. Правим го под формата на дебати, които провеждаме в "Топлоцентрала". Това е интелигентна дискусия, а темите винаги са актуални."

Основният ѝ стимул в живота е да вдъхновява и дава възможност на хората около себе си. Затова и въпросните проекти са ѝ присърце. 

"Обичам да подкрепям младите хора, жадни за знание. Те са толкова амбицирани и положително настроени", споделя Криси. 

Как си представя бъдещето си, ежедневието си и дните занапред - чуйте в края на интервюто!