#След като получава писмо от своята любима, за да разбере, че тя го зарязва, Бойко се обръща за помощ към своите приятели Явор и Дънди в отчаян опит да си я върне. Съвсем не се шегуваме! Говорим за "Отчаяни съпрузи"!

Новото представление "Отчаяни съпрузи" на режисьора Васил Дуев, където в главните роли ще видим Бойко Кръстанов, Явор Бахаров и Даниел Пеев-Дънди вече разбуни духовете, след като билетите за двете дати в София, Пловдив и Варна бяха изкупени само за два часа! 

Бойко, Явор и Дънди не само се качват на сцената с истинските си имена, а дори градски легенди вече гласят, че тримата използват за вдъхновение истории от личния си живот в изграждането на образите. 

Отчаяни съпрузи ли са действително или говорим просто за роли? 

"Ползвали сме имената си, но героите са много далече от нас. Имахме 6 месеца репетиции, в които трябваше да влезем в техните обувки", споделя през смях Бойко Кръстанов. 

Според Дънди, обаче, придържайки се към текста на автора на пиесата, все пак актьорите добавят орнаменти, с които да я "побългарят". Причината е, че в нея играят френски комедианти и някои от шегите, в типичната за тамошната сцена стилистика, трябва да бъдат приобщени за българската публика. 

Колкото и елегантно Дънди да заобикаля въпросите на Рени Веселинова, не може да се измъкне напълно без да задоволи любопитството ѝ - как така в условия на пандемия, скорострелно останахме без билети за премиерата, която ще е в Пловдив?

"Избрахме да започнем от там... защото сме отчаяни", шегува се Дънди. И продължава в същия дух: "Защото не искаме да се излагаме, да си го кажем, малко да сме го отиграли, преди да дойдем в София пред големите критици", довършва ко-водещият на предаването "Папараци", а колегата му Бойко Кръстанов вече едва сдържа смеха си. 

Можете да слушате #Матине в Spotify и Google Podcasts!

В крайна сметка разбираме, че решението за старт в големите градове извън София всъщност е на продуцента, чиято идея е и трупата да пътува много.

"Няма наистина билети за първите дати, което дори нас малко ни изненада", казва Бойко. Дънди отново се намесва с познатия си безкомпромисен хумор, за да "осветли" една от причините за небивалия интерес към комедийното представление. 

Снимка: Студио KARE за #URBN

"Много странно, явно ако си слаб и със сини очи го продаваш за по-малко от два часа, а като си дебел и космат - стават по-трудно нещата", казва той, намеквайки че присъствието на Бойко Кръстанов в трупата също има пръст в тая работа.

По думите на Бойко Кръстанов, пиесата представя хумористичен поглед към вечните теми за отношенията между мъжа и жената. Решават да играят със собствените си имена, защото текстът наистина е личен и актьорите трябва да го усетят.

"Ако се обърна към Дънди и му кажа "Франсоа, какво мислиш..." - просто те вади", казва Бойко.

Променили са моментите, които се отнасят само за Франция. Като например изречението: "Помниш ли, когато станахме световни шампиони по футбол".

"Уви, това няма как да го кажем в български контекст", с горчилка казва Кръстанов, който е и запален по футбола, но също така е тренирал активно като малък.

Какъв е вариантът на Рени Веселинова за тази реплика в пиесата - може да видите във видеото!

Снимка: Павел Червенков

Случаят на Дънди в "Отчаяни съпрузи" е друг. В пиесата е "дебелия тъпанар", а Явор Бахаров е "дебилния женомразец". 

"Това са двамата приятели на Бойко. Моят Дънди е малко като куче... Защото, където е в момента, там е интересно и той е на 100%. Но вижда друга ситуация и отива към нея, първата не е довършена, но това не го интересува вече", споделя своя поглед за персонажа си Дънди. 

В ексклузивно интервю с Явор Бахаров и половинката му - Рая Пеева от "Преди обед" през февруари научихме и още малко за пиесата.

Героят на Бахаров е в 10-годишна връзка...

Снимка: Студио KARE за #URBN

"Ние с Рая сме на половината на този път, но има много неща, които мога да взема от живота си с нея за този комедиен текст. Та Явор в пиесата е леко отегчен от връзката си, но да успокоим Рая - на 5 години не се усеща така", пошегува се по време на интервюто с приятелката си актьорът.

Всъщност тримата актьори се сближават покрай снимките на сериала "Съни Бийч". И имат свой любим момент, който можете да видите в четвъртия епизод - двамата правят едно и също нещо по едно и също време без дори да се договарят. 

"Имаме сходно чувство за хумор и мислим в една посока", категоричен е Бойко. 

От разговора научаваме и, че улицата пред дома на Бойко Кръстанов е "почерняла" от фенки, шегува се актьорът. И остава изненадан от историята на Дънди за магазинерката.

Може да я чуете във видеото! 

Междувременно Кръстанов се е ваксинирал и си пие кафето спокойно, а Дънди още не е хващал вируса и не се е ваксинирал, въпреки всичките му отчаяни опити да го изкара. Ситуацията с коронавируса ги е докарвала до всякакви периоди - лудост, отчаяние, кеф... 

"Даже тръгнах и да отслабвам, ама ми мина и се върнах пак на същото дередже", отново се шегува Дънди. 

Това, в което сме сигурни е, че от сцената ни очаква още по-голям смях - и тримата актьори са зажаднели за публиката си и ще се раздават с цялата си страст.  

Очаква се да бъдат обявени и още дати за "Отчаяни съпрузи" в социалните им профили във Фейсбук и Инстаграм!  

Премиерата е на 20 март в Пловдив, на 25 март  - във Варна и на 4 и 8 април в "Сълза и смях"!