#В #Матине правим плавен, но много стилен преход от плажната линия към София, защото макар есента да ни натъжава понякога, можем да бъдем сигурни, че носи със себе си и много нови, музикални чудеса. Едно такова чудо е поседнало на диванчето в студиото ни - талантливата и красива Ива Янкулова, която пристига директно от морския град Бяла.

Макар да иска да запази това райско кътче като свое тайно местообитание, Ива разказва в #Матине за енергийната си връзка със Севера. Като типичен представител на зодия Риби, държи да е край вода, за да се чувства вдъхновена в правенето на музиката. Веднага след завръщането от Бяла в София, на Ива Янкулова ѝ предстои лайв с новата банда, в лицето на Росен Ватев, Теодор Иванов и Христо Костов. Датата и мястото са: 14 септември в Stroeja Open Air (до стадион Юнак) , където ще чуете изпълнения на песни от албума ѝ "Fish Tears", както и някои нови парчета. 

Можете да слушате #Матине в Spotify и Google Podcasts.

 

"Във всеки един период различните хора и състави, с които колаборираш ти носят различно усещане, а сега, в тази колаборация го усещам най-правилното. Входът е на каска, нещо като вход на шапка, но понеже ще сме в Строежа - на каска! Така че не пропускайте да подкрепите музикантите", казва Ива Янкулова. 

Освен лайва, от нея очакваме и песен, съвместно с нашумелите МОЛЕЦ! 

"Естествено се стигна до този момент. Когато я завърших, си казах: "Ако "МОЛЕЦ" влязат тук, ще е супер!" С Крис Макаров се знаем от деца. Текстът е на поета Иван Ланджев по творбата му "Чет Бейкър". Песента е точно YVA и МОЛЕЦ - 50% Криската и Юлката и 50% аз. Ще има и видео, по което работим усилено и се надявам към края на годината да го видите. Това е и първата ми песен на български за мен. С Крис се явихме импровизирано и на конкурс с нея и почти го спечелихме", разкрива Ива Янкулова. 

Един от клиповете, които предстои да видим от Ива Янкулова, е режисиран от Димитрис Георгиев. Работи и по второ видео - в изцяло женски състав!

Ива Янкулова като героиня от сериал в специална фотосесия за #URBN по проект на HBO!

Снимка: Десислава Генкова - Елриша за #URBN

"Вдъхновението, ако просто го чакаш, може да се забави много време... Пандемията не ми се отрази много вдъхновяващо, но пък сега е активният ми период.  По-скоро и аз съм от хората, които чакат да ги удари както вдъхновението, така и баналното - Любов. Вдъхновявам се, обаче, постоянно от документални филми. Създадох и песен на социална тематика - за убитата активистка Марша П. Джонсън, която ще чуете сега!", изненада ни Ива. 

Насладете се на невероятния глас и усещане с Ива Янкулова във видеото.

Повярвайте - в студиото всички настръхнахме! 

Секунди след това, се убеждаваме, че Ива Янкулова наистина е в активен период. През октомври за първи път ще се яви на Sofia Singer Songwriter Fest на 15 и 16 октомври (събота и неделя). Мястото е клуб "1857" (ул. Сан Стефано 22, срещу БНТ), където в уютна атмосфера ще се изявят талантливи артисти от България и чужбина. Те ще изпълнят по две авторски песни и една на Пол Маккартни. През 2022-та легендарния член на "Бийтълс" навършва 80 години. 

Ива Янкулова като героиня от сериал в специална фотосесия за #URBN по проект на HBO!

Снимка: Десислава Генкова - Елриша за #URBN

За конкурса Ива Янкулова е избрала песента "Yesterday"! 

Споделя ни още и че когато прави музика - държи самата тя да е това, което усещаме и чуваме. Не ползва алтер его за сцената, за да се предпазва. Излъчва това, което пее - близко до нея и до музиката ѝ.

А за да сте още по-близо - чуйте я и вижте я в #Maтине! 

Можете да гледате #Матине и всяка събота и неделя от 10:00 ч. в ефира на WNESS TV!