"Животът ми дава шамар след шамар, но сигурно ми е приготвил нещо много, много яко", гледа с позитивизъм в бъдещето Алекс Сърчаджиева. Актрисата и водеща на риалити формати гостува в премиерния епизод на шоуто на Dir.bg "Матине". При Рени и Вяра с присъщото си чувство за хумор, Алекс говори за изолацията, която я върна в 3-ти клас, за пътуването, което й донесе сълзи от възторг, за уроците в живота и философията, с която преживява трудните моменти след загубата на любимия си Иван Ласкин преди година и половина.

"Моята болка и мъка не е минала, тя няма и да мине. Но това е моят път и моята съдба и аз ще си премина през тези неща. Животът е някакви уроци и шамари непрекъснато. За мен тук е Адът, ние сме тук, за да се мъчим и научаваме неща и докато не ги научим може би ни връщат. Може би тази мисъл е моето спасение да премина по-леко през това. Понякога изглеждам безсмислено щастлива, ама нищо. Няма как - човек трябва да върви с усмивка", казва Алекс.

Поредният шамар получава наскоро, но и него преживява с хумор. Тези дни водещата на плажното риалити "Игри на волята" по Нова Телевизия разбрала, че продуцентите са я изключили от плановете си отново да бъде лице на ТВ-предаването.

"Няма да съм водеща на "Игри на волята" през този сезон, но ако ме питаш защо - не знам. Може би някой някъде не ме харесва, аз нямам отговор, не ми беше обяснено. Но мисля, че заслужавах адекватно обяснение - например "Стара си, грозна си, не ставаш." Поне това. Не ми стана особено приятно, защото не е много добре да го разбереш така. Но пък мога да водя сватби и матинета. Идвам да водя "Матине", от колко до колко е предаването?", не пропусна да се посмее на свой гръб Алекс. Дъщеря й София, която завърши трети клас онлайн, както и приятелите й, са тези, които й поднасят приятните изненади в живота, разказва още актрисата. Последната е парти-изненада за рождения й ден на 20 май.

"Бях във Варна с приятели, които са като мое семейство. Аз не очаквах, беше много вълнуващо. В полунощ ме изненадаха с торта, а след това имах и парти на едно изключително красиво място - бяхме на плажа и имаше арки от рози. Бяха поканили и други приятели, а тортата беше с театрални маски."

И още - какво свързва Алекс и Мис Кошута, научи ли се в крайна сметка да готви по време на изолацията и каква е равносметката й за живота след COVID-19? И какво я накара да сравнява културата през 2020 г. с тази преди 30 години?

Гледайте емоционалния разказ на Александра Сърчаджиева пред Рени и Вяра в "Матине".