#Кои са най-големите модни гафове тази година? И наистина ли нямаме усет към стила? А дали е вярно, че Любен Дилов-син е бил най-първият пациент с COVID-19? И какво да правим, когато косата започне да капе като софийски дъжд в понеделник вечер?

Тези теми ще обсъждаме в новия епизод на "Матине" с Рени и Вяра - online шоуто на dir.bg, в което разговорите са винаги интересни, а гостите - свестни. До колкото е възможно, разбира се. Ето и с какво ще се опитаме да ви разнообразим тази сряда в 08:00 часа, а пък вие можете да ни гледате, когато си поискате:

Какво е модерно да се носи това лято и знаем ли изобщо как да се обличаме?

(Можете да гледате темата от 1-ва до 32-а минута

Тази седмица си говорим за мода и стил с една от най-добре изглеждащите дами в София - стилистът Антония Йорданова. Заедно с нея ще коментираме и новата видео анкета от поредицата #МАТИНЕсесмей, в която събираме вашето мнение за модните трендове и най-нестандартните стилистични решения тази година. Резултатът от нашето проучване показа, че май не сме големи фенове на последните тенденции и като че ли предпочитаме да играем на сигурно с добре познати и отдавна омръзнали модели. Тази констатация предизвика бурни реакции в студиото, а пък заедно с Антония стигнахме до заключението, че (не се обиждайте, обаче) сме истински дървета и копче не разбираме от мода. В предаването ще разберете защо.

Какво знаем за проблемите със скалпа и косата и що е то трихология?

(Можете да гледате темата от 32-а до 54-а минута)

Извън забавните разговори, в "Матине" имаме най-голямо желание да бъдем и полезни. Затова в днешния епизод ще ви покажем една много модерна терапия, засягаща крайно неприятен проблем - косопада. В компанията на един от двамата български трихолози - д-р Росен Арсов, ще поговорим как и кога възникват проблемите с косата и скалпа. Знаем ли кои са сигналите, които можем сами да забележим, за да потърсим медицинска помощ? Колко коса е нормално да пада и какви мерки можем да предприемем? А Вяра ще ви разкаже от първо лице какво е да усетиш 2000 микроубождания в секунда, след като лично се подложи на иновативната процедура микронидлинг на скалпа

София си има нов квартал и друг като него няма

(Можете да гледате темата от 54-а до 57-а минута)

Ако вече сте гледали "Матине" сте разбрали, че Вяра и Рени са верни фенове на летния сезон и морските почивки. И съвсем не се притесняват да изразяват недоволство от факта, че в разгара на лятото все още са в иначе симпатичната София. Ето защо с голям ентусиазъм тази седмица ще ви разкажем за новото и уникално пространство - Quartal. Вярно, не е като да се печеш на плажа с коктейл в ръката, но пък новото trendy място в столицата дава възможност за куп благинки, събрани на едно място. Различни видове кухня, концерти, stand-up comedy и разнообразие от филмови прожекции са само част от възможностите за посетителите на новия парк. Входът е безплатен, има паркинг за автомобили и удобна метростанция, а официалното откриване на "квартала" ще се проведе в три последователни дни този уикенд. Така че, знаете къде да ни намерите в края на седмицата.

Любен Дилов-син на гости в "Матине"

(Можете да гледате темата от 57-а до 80-а минута)

Тази седмица ви срещаме с един винаги интересен събеседник, който гарантирано ще ви оправи настроението - Любен Дилов-син. С него ще поговорим за пътешествията и какво се криe под водата. Наистина ли бъдещето на индустрията е под морското равнище и защо всичко спира да те боли след определена дълбочина? Разбира се, Любо ще разкаже и за новите кандидатки за титлата Miss Playmate и защо смята, че сценичните изкуства ще се върнат към първообраза си на луксозно преживяване за отбрани, елитни групи хора. О, и да не забравим - има теоретична възможност той да е първият българин, който е "хванал" коронавирус и го е донесъл у дома, но за това той сам ще ви разкаже.

Гледайте "Матине" с Рени и Вяра всяка сряда от 08:00 часа в dir.bg и urbn.dir.bg