#В навечерието на Хелоуин с #Mатине се пренасяме в САЩ, където отдавна се стягат за прословутия празник. Гостуваме виртуално на българката Кристина Дечева, която повече от 21 години е американски гражданин. Там, само за три дни, през 2018 година тя стана два пъти Кралица на красотата, а тази година се нареди в топ 5 измежду 80 красавици. Срещаме се с нея, за да ни разкаже накъде води пътят след короните.

Тя е Кралица на красотата в Града на ветровете - в Чикаго. В момента се намимра на около 30 минути път с кола от града. Току-що се е събудила, защото е едва 9 часа сутринта, но Рени Веселинова вече ѝ е приготвила разсънващи въпроси! 

Снимка: Личен архив

"Тук вече е доста страховито покрай Хелоуин. Навсякъде е украсено и е весело! За Вси Светии смятам да съм с костюм на Паднал ангел. По това време на годината тук е страхотно. Има фестивали вече. Хубаво е, защото дълго бяхме затворени", споделя Криси Дечева. 

Можете да слушате #Матине в Spotify и Google Podcasts!

В момента Мис Илинойс работи в сферата на маркетинга и се занимава с организиране на събития. Според нея няма разлика в начина, по който американците се стягат за празника, с който гонят злото в сравнение с предишни години. 

"Ако имаш картичка за ваксиниране, можеш спокойно да присъстваш. Може би различното е, че фестивалите и събитията се правят предимно на открито", казва още Криси. 

Още снимки вижте ТУК>>>

В Чикаго е доста студено през октомври, но хората там сякаш не се притесняват от студа. Криси признава, че като българка по-скоро ѝ е студено, но се облича добре. 

"Има доста притеснения, свързани с коронавируса все още. Мерките са различни във всеки щат. В Ню Йорк е по-строго, отколкото в Чикаго. Тук, в Чикаго, е по-свободно, докато в Ню Йорк ако отидеш в ресторант нямаш право да влезеш, докато не представиш картичка за ваксина", споделя Криси. 

В САЩ няма ограничения и за капацитета от хора на събития, но пък жителите масово се ваксинират, споделя още тя. 

Снимка: Личен архив

Животът на Криси Дечева след двете корони за красота се променя доста. Създала е нови връзки и така си намира настоящата работа. Да си Кралица на красотата определено има своето преимущество - пътува много из Америка, споделя сама.

"Видях цяла Америка и съм много благодарна за това, макар че човек се изморява в един момент", казва Криси.

Снимка: Личен архив

Тази година отново се явява на Конкурс за красота, като се сблъсква с най-голямата конкуренция, пред която се е изправяла. 

"Бяхме над 80 момичета. Доста трудно бе, но стигнах до топ 5. Благодарна съм, това ми беше най-доброто представяне досега", споделя Кралицата на красотата. 

Наред с това постижение, наскоро снима и с екипа на VOGUE за онлайн изданието им. Криси бе лице на линия за булчински рокли. Затова и Рени Веселинова я пита, дали скоро тази фотосесия може да се превърне в реалност. 

"Смятам да си дам още време", категорична е Криси Дечева. 

Снимка: Личен архив

Това лято Криси Дечева прекара близо два месеца в България. 

"Почувствах се сякаш съм в Чикаго. В София има и микс от много култури. Почти не можеш да чуеш българска реч на улицата. Направи ми силно впечатление, защото когато бях малка това го нямаше", споделя те. 

Снимка: Личен архив

В момента Криси Дечева завършва своята магистратура - "Международни отношения". Споделя, че има голяма вероятност да я пратят в България. Все още не знае дали ще живее тук на 100%, но за известно време би искала. 

Снимка: Личен архив

Научаваме още, че една Кралица на красотата се страхува от паяци. А от какво се страхуват известните личности ще научите в неделя в специалното издание на #Матине!