#От началото на септември в #Матине говорим за някаква си есен, а то направо си стана зима. Затова в студиото се стопляме с новия албум на певеца Борислав Димитров- BOBO, представен през кинематографичния поглед на небеизвестния режисьор Димитрис Георгиев. Новата авторска компилация на BOBO ни пренася директно в Африка с характерните екзотични ритми с фюжън привкус, но разказва и истории от подлезите на София и нощния живот в столицата, в които е вероятно да се припознаем...

ALKEBU-LAN е името на албума, взаимствано от древното име на Африка. Буквалният превод е "Земята на черните", където са и корените на BOBO. Във вените му тече гвинейска кръв по бащина линия.

Можете да слушате #Матине в Spotify и Google Podcasts.

Във втория му самостоятелен албум BOBO залита очаквано по нашумелия в световен мащаб афро фюжън, а до него застава екипът на младия режисьор и носител на множество награди - Димитрис Георгиев. Общото между двамата - родени са на 22-о число - BOBO през декември, а Димитрис - през февруари. Затова и първият тийзър от албума излиза днес - на 22 септември - Денят на Независимостта. Представяме ви го по-рано тук, а официалната премиер е в 19:00 днес:

Съдейки по името на дебютния солов албум на BOBO - "22", оставаме с впечатление, че това число има специално значение за певеца. 

"Това число ме преследва постоянно. Няма как да изляза на улицата и да не срещна това число. Няма филм, който да гледам и да не се появи. Не съм много суеверен, но според нумерологията е ангелско число", споделя BOBO. 

По музикалния филм "ALKEBU-LAN" с Димитрис Георгиев работят повече от година и половина. BOBO му се доверява още преди това, когато започват да обсъждат филм и за първия му солов албум "22", но ситуацията в света ги възспира до известна степен.

"Моя беше идеята за "ALKEBU-LAN" да се превърне в цялостна, концептуална история, защото той ми предложи да снимаме клипове на само 2 парчета. На фона на това, което говорехме първия път за "22", ми се видя доста малко и му казах: "Хайде поне 3?!", затова той ми прати целия албум и изкристализира идеята. Спрях се на 3 трака, около които да разкажем емоционална и смислова история, която да обвързва целия албум като усещане и настроение. Написах концепция и така се случи". 

Снимка: Мартин Господинов / Martin Gospodinov @peyottte

Оказва се сложен проект за снимане - на порции, на различни локации. 

"BOBO се хвърляше във всичко, дори да му е неприятно"..

Тук Рени издава и трудни моменти от снимките. Представете и едно заглавие в жълтите медии: 

Бомба! Шок! Ужас! BOBO гол в софийски подлез! 

"Всъщност бях гол почти през цялото време на минусови теператури!", разкрива BOBO. 

Освен, че ще се насладим на тази провокация, в албума ще видим и македонската звезда Марко Маринкович - Slatkaristika. 

"Отдавна искаше да вляза в негово парче, но аз го изпреварих"!, казва BOBO.

Снимка: Мартин Господинов / Martin Gospodinov @peyottte

Вторият изпълнител е Мирослава Тодорова - джаз певица и страхотен талант, която се включва и в най-слушаната песен от албума "22".

"Тя за първи път се презентира като музикален артист", отбелязва Димитрис. "Тя влезе на 300% в проекта, не беше снимала музикално видео. Около нея се гради много от плота на целия филм. Тяхната емоционална връзка с BOBO е изградена не само през траковете, но и в много сцени!"

Остава да отговорим на въпроса - има ли интерес към музикалните видеоклипове у нас и в чужбина? Не изчезват ли?

"Мисля, че си струва целия зор, защото нашите артисти го заслужават! Мен лично, съдаването на единични видеоклипове не ме вълнува толкова вече. Затова избрахме да създадем този музикален филм, но клиповете генерално няма да изчезнат от екрана", казва режисьорът Димитрис Георгиев. 

Снимка: Мартин Господинов / Martin Gospodinov @peyottte

"Видеоклипът е завършекът на авторската музика и тази тенденция няма да залезе!", категоричен е BOBO. 

Всеки албум разказва конкретна история от живота на артиста. Затова и Димитрис отбелязва: 

"Албумите остават, синглите - не!"

Двамата никога не спорят не само по време на снимките. BOBO споделя, че е оставил изцяло Димитрис да ръководи процеса. Във филма няма диалог - всичко е в сцените, звуците, реакциите на актьорите, прокарано през меланхолията и носталгията като усещане! 

Снимка: Мартин Господинов / Martin Gospodinov @peyottte

"През седмица ще излиза един тийзър. На 22 октомври е примиерата на целия филм. След това ще излязат и по три отделни видеоклипа на синглите и декември - очаквайте целия нов албум! Музиката на албума се прави от нигерийски топ артист, който прави музика за световни зведи! 

Още за новия албум на BOBO - чуйте в новия епиод на #Maтине! 

Можете да гледате #Матине и всяка събота и неделя от 10:00 ч. в ефира на WNESS TV!