#Цвети Евтимова е жената, която мнозина от вас познават като Fab Mama. Стартира кариерата си като журналист, преминава през модния свят, а в момента владее сърцата и умовете на феновете си в Instagram, Facebook и Youtube. "Мама на трима, работеща съпруга, фитнес атлет и запален влогър" - така се представя тя в социалните мрежи, където е един от най-популярните инфлуенсъри. Скоро, живот и здраве, визитката й ще претърпи редакция и на нея ще пише "мама на четирима".

Цвети не е от онези, типичните инфлуенсъри, които показват на публиката само лъскавата, щастлива, перфектно "фотошопирана" част от живота си. И днес ще ви докаже това със своето интервю в #Матине.

Как премина последната и бездруго сложна година, за 5-членното (засега) семейство на Цвети и съпруга ѝ Илиян - пита я Рени Веселинова. "Изпълнена с много емоции - както позитивни, така и негативни. Важното е, че към момента сме здрави - какво по-хубаво от това?!", отвръща Цвети.

А тя от първо лице може да твърди това след загубата на друго бебенце, покрай която ѝ откриват вродена тромбофилия, и за капак - прекарана коронавирусна инфекция по време на следващата бременност.

Жената, за която няма забранени и "срамни" теми

"Мнозина смятат, че е срамно да кажат, че са ковид позитивни. А много хора преминаваме през това нещо. Не трябва да се мълчи, а да се предупреждават другите. - категорична е Fab Mama. - При мен се случи в края на шестия месец. Когато гърлото ми започна да дращи, мигновено си направих домашен тест. Излезе положителен. Карантинирахме се всички. Обадих се на лекарите ни, назначиха ни лечения... Не го изкарах много леко, но не го изкарах и тежко. Имах определени проблеми - болки в тялото, задух, по-ниска сатурация, влошени чернодробни показатели. Но с правилното лечение успяха да ме вкарат в норма - мен и бебето - за което съм много благодарна", споделя Цвети.

Питаме я планирана ли беше настоящата ѝ бременност, как се е решила на нея в тези трудни времена. "Напълно планирана беше. През март миналата година загубихме друго бебе... След загубата аз не се примирих и реших да търся причините заедно с лекарите. Оказа се, че имам вродена тромбофилия - нещо, което не предполага аз да имам три бременности без особени затруднения, изкарани без терапия. Лекарите дават 20% за такова нещо. Това е състояние, при което кръвта се сгъстява, зависи каква мутация имаш и на какви гени. При мен има мутирал ген, който може да доведе до сърдечни проблеми, неусвояване на витамините от група Б, тромби - затова се налага да ми се разрежда кръвта всекидневно и да се правят чести изследвания на кръвта, след които хематолозите, заедно с гинеколозите, регулират терапията".

"Не усещаш ли, че има място за още един?!"

Споделя, че все пак е имала кратък момент на колебания след неуспешната бременност, но бързо се отърсила от тях с помощта на лекарите и семейството си. "Казах си: "Край!". Лекарката ми, която също има три деца, ме успокои и ми каза, че се надява да ме види пак... Най-трудно беше да кажем на децата, да им обясним - те с такова нетърпение чакаха бебето... Когато видях болката в очите на децата и на съпруга ми, нямаше как да не продължим да искаме още едно дете, защото чувстваме, че в семейството ни все още липсва един член. Реших твърдо, че, въпреки всичко, ще се боря за това дете и ще направя всичко възможно да го имам.

Когато се гушнем петимата, съпругът ми много често казва: "Не усещаш ли, че има място за още един?!". Надявам се този път да запълним спалнята", споделя през смях Fab Mama.

Можете да слушате #Матине в Spotify и Google Podcasts

"Рецептата ѝ за четвърто дете" е проста и ясна: "Имаме възможност, имаме и много желание и любов, които да му дадем". А и децата им помагали много още с третото - хранене, смяна на памперси, къпане... "И до ден-днешен много разчитам на тях. Сигурна съм, че и за четвъртото ще помагат с много желание", казва Цвети.

Как се съвместяват отглеждане на толкова деца и работа по време на пандемия; защо последната ѝ бременност е по-трудна от предишните; какви са страховете ѝ; какво предстои на Fab Mama в професионален и личен план; ще последва ли модата да пусне раждането live в социалните мрежи и още много интересни теми - разберете от самата Цвети Евтимова в #Матине.