#Ако сте гледали предаването "Матине" и друг път, знаете, че обичаме да говорим за хубава българска музика и талантливите ѝ автори. Затова този път при нас са една група, за която вече се пише и говори в чужбина - дуото LUNIKK в лицето на Криси Йорданова и Денислав Попов, които са заедно в живота, а отскоро и в музиката.

Двамата се запознават през 2015 година, като Криси първа го забелязва в бандата, с която Денислав прави музика тогава. Мианват 3 години, в които двамата са заедно, преди той да осъзне, че Криси всъщност може да пее - чува я в колата и помни точно парчето, което си припява - "Hurt" на Кристина Агилера. Пет години след като са двойка, започват и да творят заедно. 

"Трябваше ми време, за да направя стъпка към поп музиката" , споделя Денислав, който тогава е приввлечен от рок енд рола. 

"Така стана, че ми помогна тетрадката ми с поезия. Когато те се разпаднаха и той започна да прави бийтове, искаше да ги продава. Обаче те бяха толкова яки, че си казахме: "Дай да са си за нас". Тогава си купихме микрофон и започнахме да записваме върху тези бийтове"., допълва Криси.

Първият път, когато чуват своето общо парче - "Unreal City", все още имат несигурност. А името LUNIKK, което ще чувате все по-често оттук нататък, идва от тийнейджърски разказ, писан от Криси. LUNIKK е нейната героиня -  образът, който тя иска да бъде. 

Парчето "Unreal City" получи голяма подкрепа от редица музиканти, наред с градските идоли Jin Monik. 

"Цялото вдъхновение идва от средата, в която се намираме. Понякога всичко ми се струва толкова абсурдно - на политическо, социално ниво... Почти всички текстове идват от тази абсурдност. Разбира се, има и лични истории, които преплитам", казва Криси. 

Признава, че понякога и обича, и мрази града. 

"Има романтизъм дори в това да се разхождаш по улицата, но ми се ще хората да са не толкова сиви, да са виолетови", смее се певицата. 

Именно за това новото им парче се казва "Violet Hour"! 

"Понякога съм фрустриран, че в изкуството трябва много да се бориш и понякога е почти невъзможно да изкарваш пари", казва Денислав. 

Споделя, че може би трябва да направят хит на български, но Криси е категорична - Не! 

"Мечтаем за чуждата сцена", признават и двамата. 

А тя вече ги иска. Точно преди месец британското списание LockMag в лицето на Джош Ейбрахам писа за LUUNIKK. Казва, че Криси и Дени са "дали обещание егото никога да не пречи на музиката". Не за първи път попадат във фокуса на чуждата преса! За техен кавър ги похвали един от създателите на оригинала. Става въпрос за "Video Killed the Radio Star", a комплиментите идват то самия Jeff Downs (The Buggles)! 

Чуйте ги тук! 

 LUNIKK можете да слушате на живо в Пловдив на 24 февруари и 17 март, а на 25 март са в Stroejа, София!