#Ако се интересувате от българска музика, значи сте един от на хилядите, които вече знаят кой е “Най-лошият човек на света!” Дори и Влади Ампов - Графа говори за него! Става въпрос за дебютния албум на любимката от “Гласът на България" - Надежда Александрова - NICKA! В края на май бе промото на албума, а днес NICKA е в студиото на #Mатине в навечерието на пореден концерт.

Единадесет дни след официалния release на албума той бе чут за първи път на живо - на 21 май в Топлоцентрала. Всички 11 песни от албума в едно впечатляващо аудио-визуално преживяване. В петък - 21 юни може да я слушате на живот и в клуб "Грамофон" от 22 часа. 

"Първо споделих "Най-лошият човек" в социалните мрежи, защото исках хората да го чуят, преди да го представя на живо. Олекна ми, че повече не трябва да ги слушам тези песни, защото в последната година всяко парче се въртеше нон стоп, постоянно мислене и премисляне на всеки един тон и звук. Откакто е излязъл албума, официално мога да кажа, че не съм си слушала песните", шегува се. 

Коя е NICKA?

Надежда Александрова попада за пръв път в полезрението на публиката с участието си в "Гласът на България" през 2019 година. С акустична версия на песента Wicked Games, NICKA обръща всички столове на журито, а изпълнението ѝ към днешна дата има над 7 милиона гледания в интернет. Учи "Психология". Хващаме я около пореден изпит, за да си поговорим за музика. 

Снимка: Личен архив на NICKA

Любимото ѝ парче от албума е "Фетиш". Издава, че скоро ще има и клип.

Албумът излиза с визуализации вместо клипове, за да се подкрепи футуристичното усещане в звученето.

"Доста време отнеха визуализациите. Често се чудя заслужаваше ли си да се правят, защото хората искат всъщност видеоклип. В крайна сметка се радвам, защото прожектирахме визуализациите на видеостена по време на концерта и бе доста интересно", споделя тя. 

Снимка: Личен архив на NICKA

Една от любимите песни на водещата на #Maтине - Светла Тонева, се оказва "Нямам работа на Земята", което изненадва и самата NICKA. 

"Тя носи точно това усещане на летене и пътуване някъде надалеч", споделя певицата. 

Кой е "Най-лошият човек на света"?

"Тези хора, които не пускат мигачи, докато карат", шегува се NICKA. "Toй е по-скоро събирателно на несъзнаваните мотиви на човешкото битие и как хората можем да мамим сами себе си", разкрива NICKA. 

Засяга често особени социални теми в песните си. Има конкретни интереси в живота, които несъзнателно се претворяват в музиката. Неин любимец е STROMAE, който също засяга социална тематика. 

За NICKA успехът е по-скоро разултат от много труд. Сядаш и започваш да пишеш. 

Снимка: Личен архив на NICKA

"Ако имаш удоволствие от студийната работа, понеже аз се определям като студиен артист, покривайки максимално звена и да съм част от всяка малка стъпка по веригата до крайния резултат, аз лично горя в самото създаване на музиката. Концертите и клиповете не са моето. Това ми е силата, че продуцирам много материал за много кратко време. Повечето парчета са писани за 1 месец, в който Рафи, моят продуцент ми казва: "Давай! Натрупай много дема". За мен това работи. Даже 10 песни не влязоха в албума", споделя тя. 

Макар да е уверена в себе си, има нужда от работа в екип, за да има поне едно чуждо, външно мнение. 

"То е много важно, но не е крайно важно. С Рафи, който е моят продуцент, нямаме противоречия. Той ми дава пълна свобода. Но тенденцията ми е да не приемам съвети толкова често. Денис Попстоев, с който работим по аранжиментите на песните и албума, малко се дразнеше, че се заглеждам в най-малкия детайл. Вниманието към детайла прави тези песни различни от всичко, което той и аз сме правили, но и което съществува на сцената до сега". 

Снимка: Личен архив на NICKA

Колкото повече хора те слушат, толкова повече хора не те харесват

"С времето ще си проличи колко съм резистентна към лошите коментари. За момента издържам. Имам особен музикален вкус и на първо време е важно на мен да ми харесва песента. Мисля, че ако човек е автентичен и искрен в това кой е и в това, което прави, то се харесва. Истината подрежа живота по начина, по който трябва да бъде подреден за теб. Както и да се опиташ да я манипулираш и извъртиш в твоя полза, нищо няма да е повече в твоя полза, отколкото истината", казва тя. 

Снимка: Личен архив на NICKA

"След 10 години искам да се занимавам с клинична психология, музиката не е под въпрос - винаги ще присъства. Мисля и за семейство и за деца. Това са нормални и позитивни пейзажи, които си рисувам. Ориентирана съм към настоящето, дори повече към миналото, нося една носталгия по това, което вече го няма. Затова и песните ми звучат носталгично, защото има една такава всеобхватна тъга в мен..."

В края на разговора става ясно и кой е мъжът до NICKA -  един много популярен, красив и талантлив български музикант! Ще чуете във видеото както и:

Зaщо винаги пее "на ти", колко често я разпознават из града, защо е нямала никакво намерение да стане артист и какво признание прави в края? 

Гледайте ни всяка събота и неделя от 10:00 и по WNESS TV