#Лятото може да си отива, но за теб да е юли в душата и Лонг Айлънд в сърцето, все едно си на върха на елита като Великия Гетсби. Пролетта може да чука на вратата, но в теб да е дъждовно като в Лондон на Шерлок Холмс с мрачните следобеди, в които мечтаеш за топъл чай. Навън може да е зима, но ти се чувстваш като Че Гевара в любимата Куба. Казаното до тук не е сценарий, не е и илюзия, а реално градско място, където можеш да заключиш и да не пускаш пролетта, лятото, есента и зимата! Представяме ви тайната бохемска бърлога на #URBN! 

Случайностите са духовни послания, които ред по ред съставят собствената ти история. Казват, че нито едно гадание не може да бъде вечно, защото всяко едно действие променя развитието на ситуацията. Вярваме и се доверяваме на случайностите, като и в онзи дъждовен, декемврийски ден, когато почти бяхме загубили надежда да намерим подходящото място за специалната фотосесия на #URBN.

А къде попадна eкипа на #URBN? ВИЖТЕ ТУК >>>

Трябваше гъвкаво пространство, което бързо да бъде преобразено в специфичния дух от времето на Шерлок Холмс, но без да бъде твърде бутафорно. Трябваше ни автентичността на английското време от началото на миналия век - с извитите лули, специфичните шапки, часовниците на верижка и качествените британски чадъри от 20-те години... 

Снимка: Студио KARE за #URBN

Къде по време на пандемия можем да намерим такова място, мислехме с екипа ни в продължение на седмици, оказвайки се, че познаваме от няколко месеца човекът, който може да те пренесе в атмосферата от Европа до САЩ и Латинска Америка, през Африка и Азия обратно в България. 

Дани Узунова

Снимка: Личен архив

Наричат я Дани У. Тя е идеолог на мястото, което ни приютява за специалния проект в онзи дъждовен декемврийски ден, малко преди Коледа. Тя не иска нищо в замяна, освен малко време да събере целия си наличен реквизит, малко референции, за да влезе в главите ни и да пресъздаде до най-малкия детайл това, което си представяме и да ни достави огромно количество добро настроение! С лекота тя преобразява пространствата за артистични изяви и специални събития - всичко свързано с красота, естетика и положителни емоции.

Дани У. не е сама в това артистично начинание.

Дани У.

Снимка: Личен архив

До нея е найният парнтьор в работата и живота Милен или както се шегуват приятелите им - Мани У. Абсолютна муза на семейния екип са двете им осиновени кучета - чихуа хуа Чарли и лабрадорката Куба, както и синът им Александър.

Лабрадорът Куба

Снимка: Личен архив

Тази сплотена, софийска банда успява да превърне за броени часове едно пространство в...

"Бейкър Стрийт" 221 B

Снимка: Студио KARE за #URBN

Някак ни е трудно да повярваме, че само допреди няколко години нашата Дани У. се е занимавала с организирането на корпоративни събития. 

Забавленията са от сърце

Снимка: Татяна Чохаджиева

Милен е голямата ѝ подкрепа във всичко. Тя е човекът, който създава концепцията, но Той я изнася в прекия и преносния смисъл.

Реализира технически всички нейни лудости! 

Бохо дух...

Снимка: Татяна Чохаджиева

Животът ѝ е посещения в цял свят и различи епохи, но без тягосната и изморителна част с багажите и пътуването. Нейната мисия е всичко свързано с красота, естетика и положителни емоции, създавайки настроение за градски бохеми или предоствяне на дизайнерски решения за артистични изяви. Още от самото начало, тайният план Дани У е да създаде Бохо-шик Страна на чудесата.

Романтично усещане в прохладния двор

Снимка: Татяна Чохаджиева

"Бохемският ми дух исках да го пренеса в място, където хората ще се почувстват свободни сред цветни декори, уютни кътчета, подслон от забързаната урбанизирана среда. Идеята ми за бохо локация се роди още преди 2 години, след като за кратко работих по реализацията на един проект. Точно там преоткрих себе си. Започнах да мечтая творейки и творейки да мечтая за постигането на моята цел.", казва Даниела.

Снимка: Личен архив

И така, в началото на месец септември, съвсем спонтанно TheSite – място отличено през 2016 година за най-креативното офис пространство, и Дани У. обединяват усилията си в една бутикова компилация за арт събития в централната част на София - [email protected], където сезонът и времето нямат значение.

Райската градина

Снимка: The Rooms at TheSite

В края на миналата година врати отваря в бохо-шик райското кътче в центъра на столицата.

Ретро настроение

Снимка: Татяна Чохаджиева

"Бохемството е свобода, да избягаш от границите. Бохемството е експеримент с цветове, смели комбинации, еклектика на стиловете. В [email protected] бохо-шик е преплетен с рустик стила (бел.ред. - стил, използван най-вече за обзавеждане на хижи или ваканционни къщи в планината, горски винтидж) и шаби шика (бел. ред. - стил на интериорен дизайн, при който мебелите и обзавеждането са ретро, без да се заличават следите им от употреба с цел да се подчертае автентичността и годините им)", споделя Дани. 

Голямата зала

Снимка: Татяна Чохаджиева

Всички кътчета в [email protected] имат преплитане на съвременни елементи като мебели и декорации с ретро усещане, като аранжирането им идва отвътре на Дани. Вдъхновението е порив от детството, когато покрай уроците по пиано, модерен и класически балет отваря сетивата си за красивото и артистичното. Едва 10-годишна започва сама да създава сценичните си облекла. 

Гетсби парти

Снимка: Татяна Чохаджиева

"Създавам нещо, което е в моята глава, родено от въображението ми", казва Дани. 

До най-малкия детайл-всичко е изпипано, комбинирано в епоха с автентични и колекционерски мебели, като в музей, с елементи, запазили посланията на старите моди и отминалите времена. 

"Всеки един предмет е прецизно подбран за стила на кътовете и сякаш живее нов живот", споделя Дани. 

[email protected] е мястото за бохеми, за търсещи еуфорията хора, които искат да бъдат отнесени в конкретната Страна на чудесата или от собствения си вихър. Някои бленуват да се почувстват поне за малко велики като Гетсби, а други - да се понесат в хипарския дух на Джанис Джоплин. Романтични души търсят своя Капан за красиви сънища в открития, зелен двор на мястото, а други се оставят в ръцете на английския барок или кубинската екзотика под покрива ѝ. 

Красавици в стил "Гетсби"

Снимка: Татяна Чохаджиева
  

"Различни и екстравагантни сме, може би не е за всеки, но старата поговорка „За всеки влак си има пътници“, важи и за [email protected]", категорична е Дани У.

#URBN бе един от първите посетители в [email protected], когато Дани У. бе услужлив домакин за специалната ни фотосесия с водещия на bTV - Николаос Цитиридис. Той се почувства почти като Шерлок Холмс пред старата пишеща машина и автентичния, дървен бар. Не скривайки любопитството си, Николаос прекара часове разглеждайки изпитателно всеки малък предмет и детайл от декора, създаден специално за него, забравяйки за мобилния си телефон и връзката с останалия свят. 

"В нашето арт пространство намериха своите кътчета за фотосесии Диляна Попова, бутиковите рокли на Steff Wedding, Кибрит и др., а музикални видеоклипове зaснеха Михаела Маринова и Атанас Месечков. Организирали сме корпоративни събития, семинари, сватбени тържества, които са различни, разчупени, с релакс зони и декор, където може нощта да се превърне в ден. Искам да създам усещане в хората за комфорт, спокойствие и уют, така, както биха се чувствали у дома си. Един път посетили ни, да нямат търпение да се върнат“, споделя Дани У.

 Залите в [email protected] са две, но разполагат с общо 9 различни по стил кътчета. По-малката - зала "Куба" е в типичния латино стил, с картини, специално нарисувани за нея от приятели на създателите.

Градината на Т[email protected] е истинското бижу на това градско пространство. Там лятото продължава до средата на ноември, след като е преобразена по време на пандемията в местенце като от Рая - люлки, хамаци, дървен бар, удобни плетени кресла, типита с килимчета и възглавнички - идеална за коктейли и тийм билдинги, частни партита, рождени дни и кръщенета, дори и сватби, но много по-различни от традиционните. 

В момент, когато трудно се разделяме с морето и екзотичната, тропическа жега - в София хващаме лятото в двора на [email protected] Site.

"Искам да спомена за едно незабравимо събитие, в началото на студения месец януари 2021 година. Организирахме рожден ден с огньове, одеяла, кожи и греяно вино. Всички бяха в прекрасно настроение и се веселяха, сякаш беше лятна прохладна вечер. Убедих се, че не е задължително да е топло, за да ти е лятно. Важно е да имаш желание за празник и верни приятели, с които да го споделиш.“, казва Дани У.

Посетили един път [email protected], верни клиенти и вече приятели споделят, че градината е оазис, сгушен в центъра на София...

Щом прекрачиш прага, времето спира, бързането отлита

Откъсваш се от градската среда, за да се отпуснеш и релаксираш. 

Специално е и пианото, което връща Дани У. обратно в ранните години на живота ѝ и пристига в дома и като отдавна чакан гост - след случайно обаждане, преместено само за ден и пасващо идеално на празната ниша, за която така и не се  появявало нищо подходящо...

Пианото...

Снимка: Татяна Чохаджиева

"На някои събития гостите отделят поне 30 минути, за да свирят, и пеят, макар пианото да има нужда от акордиране. Есента е времето да му отделим специално внимание, за да го подготвим за уютните пиано вечери", споделя Дани. 

Вторият ѝ любим предмет е пишещата машина, която попадна под пръстите на самия Цитиридис. Всъщност тя пристига специално заради фотосесията на #URBN. Принадлежала е на прадядото на Дани У., който е бил лекар. 

Снимка: Студио KARE за #URBN

"На повече от 90 години е тази пишеща машина, но след фотосесията тя намери новия си дом в [email protected]", разкрива още Дани. 

Лутайки се в миналото, замразявайки отминалите години в залите на [email protected] Site, Дани всъщност приютява и нови, съвременни предмети. 

Цветята са истински ....

Снимка: Татяна Чохаджиева

"Всяка една мебел има своята история. Държа много на колекцията си от килими - те символизират уюта и топлината на дома. Килимите променят цялостната визия на пространството и общуването се случва плавно и меко с всяка стъпка по повърхността им", казва Дани. 

Любимата ѝ зала е Куба. В нея са малките, кокетни събития, които са специалитет на нашата главна героиня!

Ако стигнете до Куба... обърнете внимание на масите там! 

Дани У. в нейната Страна на Чудесата

Снимка: Татяна Чохаджиева

Оставяме Дани У. в Страната на Бохо-Шик Чудесата, където е хванала здраво лятото за ръката и няма да го пуска, докато не отидем дружно да се сбогувате с негою - и на софийска земя! 

*Снимки: Татяна Чохаджиева