#Ако за първи път чувате, че най-популярният у нас телевизионен водещ Николаос-Теодорос Илиас Цитиридис има четири имена, почакайте, за да се срещнете с него такъв, какъвто не сте си го и представяли. 

„Сега за първи път съм Николаос, всъщност. За първи път някой ми казва Нико. Ако съм се представял официално, то е било с второто ми име - Теодорос. Причината е, че първият ми братовчед е Николаос и трябваше да се различаваме. Той ми е най-близкият човек от семейството, имаме 4 месеца разлика“.

Тръгваме по следите на Николаос-Теодорос Цитиридис с разговор, добиващ абсурдни измерения на всеки 15 секунди – бам! Точно толкова време му е нужно, за да провокира човека срещу себе си и да се наслади на реакцията.

Гледате го във вечерното телевизионно шоу всяка вечер и може би се питате:

Как един млад човек на 26 години стигна до там? Не, честно, как го направи? Връзкар ли е?

Снимка: Студио КАРЕ Фотографиите са обект на авторско право!

Снимка: Студио KARE за #URBN

На екрана е длъжен да знае повече от прословутия Шерлок Холмс и да се изразява почти поетично в предаванията си – с риск да звучи като шекспиров Хамлет. Да бъде или да не бъде невъзможен – това е въпросът пред младежа с име почти като на гръцки бог и ум, сякаш зареждащ се от христоматия. Дори да му се дразните, трябва да му признаете – реагира интуитивно, изненадващо и подобаващо. Ако сте били гост в шоуто му – пробвайте да го закачате. Никак няма да го засегнете. Самоиронията му е в такива количества, че буквално се полива с нея.

Внимавайте, може да опръска и вас!

Общото между Холмс, който вече споменахме, и Цитиридис, с който се говорим, е не в това, че и двамата свирят на музикален инструмент (детективът - на цигулка Страдивариус, а Николаос – на барабани), а това, че са определяни като перпетуум мобиле – вечно работещите машини. Добре смазани, механични и с разум, взел тотален контрол над емоциите.

Снимка: Студио КАРЕ Фотографиите са обект на авторско право!

Снимка: Студио KARE за #URBN

Как го направи, Цитиридис?

Защо сякаш искахме да ни разочароваш с незрялост или неподготвеност от екрана? Търсихме близо година всякакви улики, но нямаше достатъчно доказателства... Как всъщност неусетно започнахме да те харесваме? Дразнещо, нали?

Снимка: Студио КАРЕ Фотографиите са обект на авторско право!

Снимка: Студио KARE за #URBN

„Само като си представя, че допреди година и половина съм оцелявал на нудъли – онези полуготови, китайски спагети...Тогава работих като журналист и не получавах заплата с месеци. Знаем, че в журналистиката пари няма. Майка ми, която е екскурзоводка, ми беше донесла кашони с нудъли от едно пътуване. Тия полуфрабикати ми спасиха живота. Това е смешното за мен сега: Само година и половина по-късно нямам такива проблеми...Сега ям месо, салата, супа...“

Сега е друго! Сега може и да ви посрещне в самостоятелна гримьорна!

Снимка: Студио КАРЕ Фотографиите са обект на авторско право!

Снимка: Студио KARE за #URBN

8 часа Нико е без телефон. Сериозно! Така е само на истинските разпити в полицията! Но Николаос се чувства добре в ролята на един детектив, тръгнал по собствения си път и следи. И е готов да споделя на аванта какви са находките в собственото му разследване.

„Почти хомогенно се случи да се явя на кастинга за водещ, защото вече работех като сценарист за шоуто, което не се знаеше кой ще поеме. Имаше доста хора, които се явиха на тези кастинги. Някои от т.нар. ми конкуренти в момента ми гостуват. Майтапя се с тях, показвам им къде можеше да им пише името – на самостоятелната гримьорна“, смее се Николаос.

Отнема му три месеца плавна подготовка да даде името си на едно вечерно шоу. Почти като сватба. И да отговаря за него след това. Защото ако се провали, се проваля той. Ако спечели, печелят всички замесени.

“Като водещ ме предупредиха, че трябва сам да се грижа за физическото си и психическо здраве. Как да се грижа за психиката си, като знам какво ще ми се случи сега? „Теодоре, не си в ред“, си казвам доста често сам на себе си - Да беше си останал сценарист, нямаше ли да ти е по-добре?“

Снимка: Студио КАРЕ Фотографиите са обект на авторско право!

Снимка: Студио KARE за #URBN

Всъщност много хора се грижат за него, признава Николаос. Най-вече главният му редактор Цецо Семов, главният сценарист Иван Марков и продуцентът Ангелина Белчева, зам.главният му редактор Лора Крумова. Десетки. 

“Аз съм изключително красив, невероятен, талантлив инструмент в техните ръце. Те ме правят това, което съм”, казва през смях Николаос.

А какво е Николаос?

Като любимеца си Фил Колинс (признава, че ако го срещне някога, ще се разплаче и би го поканил на вечеря), всъщност Николаос се определя с три думи, които му идват първосигнално: барабани, Водолей, левичар.

„Това не значи, че искам да бъда като някого. Ако искаш да бъдеш като някого, най-доброто, което ще имаш възможност да постигнеш е да бъдеш като него. А не по-голям...“.

Може да кажем, че с музиката е започнал отрано – произнасял името си – Теодорос, като поредица от звуци: до, до, до... Ето откъде идва Додо. Кръстен е на българската си баба – маминка Тодорка.

Отглеждан е само и единствено от жени.

„Моето семейство е много малко - майка ми, баба Радка, дядо ми Евгени и братовчед ми Николаос. Баща ми няма този късмет да има син като мен, но е успял да направи това, което трябва, за да мога аз да бъда тук сега. Това е единствената му заслуга в моя живот“.

Най-топлите спомени са именно от майка му и бабите, които го научават на най-важното - истинска Любов.

Снимка: Студио КАРЕ Фотографиите са обект на авторско право!

Снимка: Студио KARE за #URBN

„Може би заради това нямам липса на бащинска, мъжка фигура в живота, защото майка ми е свършила цялата работа. Като кажа на хората, че не познавам баща си и се започва със съжалителните възклицания. Защо бе? Вижте колко съм добре, какво правя...Майка ми ми е дала абсолютно всичко, от което съм имал нужда“

Майка му определено се е справила много добре, не само за да е жив и здрав. Най-неприятно за нея, обаче, остава, че Николаос така и не изкарал дипломата си за висше образование.

Спокойно – в списъка е!

„Отвратителен ученик бях. Високи оценки без много зор. Училището е лесно, ако му хванеш цаката. Имах една тетрадка само. Но правех комплименти на учителките. Ако гледаш, внимаваш и успяваш да говориш – се справяш в училище“

Снимка: Студио КАРЕ Фотографиите са обект на авторско право!

Снимка: Студио KARE за #URBN

Признава, че съвсем користно в седми клас си е хванал за гадже дъщерята на учителката си по история, за да получи най-хубавата си шестица.

„Когато правя нещо – правя го отвсякъде. Влязох целия в тази фотосесия, например. Добре ми пасна, даже мисля така да започна да се нося в обществото“, шегува се Николаос.

Работи от малък – около 16-годишен започнал да разнася чували, да кърти плочки и какво ли още не.

„Причината е, че майка ми разбра, че пуша и ми спря джобните. Имаше една сладка жена, на която качих паркета до дома. Попита ме защо работя. Ами... за да ходя на море. Плати ми двойно. Ако случайно чете интервюто в момента - да знае, че я помня с добро!“

Снимка: Студио KARE за #URBN

Бил е и аниматор на деца, което определя като първите си шоу програми пред публика.

„Децата са най-чистата и искрена среща, обожавам да работя с тях"

"Бях готиния батко от „Морско конче“ – Капитан Шаран на вашите услуги! Работех с гаджето ми Моника. Споменавам свободно старите си истории за разваления годеж и връзки, защото се помнят с добро от всички. Това не е демонстрация, но и не трябва да искам разрешение, според мен“, казва Николаос.

Снимка: Студио КАРЕ Фотографиите са обект на авторско право!

Снимка: Студио KARE за #URBN

Признава и че все по-трудно му става да преглъща понаддалото си его.

„Опитвам се да го смачкам понякога, някои хора ме свалят на земята“, признава водещият.

Разговорът провеждаме, когато вече е достатъчно тъмно, за да излезем от официалната обстановка на работните срещи и въпросите в коловоз, които ще поддържат правата, възходяща линия на успеха му. Защото пътят до нея е бил криволичещ.

Дай му красиви жени...

“Дай ми муза. Имам ли муза, нищо не може да ме спре. Жената трябва да има суперсила. Не ме интересува как изглежда, какво прави.. Има значение как говори, как се чувствам около нея. Дали е като котка. Знаеш ли, котките те карат да се чувстваш специален, защото не ти дават цялото си внимание. От време на време идват при теб и в това “отвреме-навреме” се чувстваш много поласкан – защото явно има нещо в теб, което я е привлякло и се чувстваш добре. При жените е по същия начин, идват при теб, изведнъж се закачат – тогава нещо се случва.“

По думите му, когато една жена те подкрепя и бута напред – това е чувството любов. Самата емоция те оттласква.

„Музата ми ме кара да се чувствам много силен – явно от това имам нужда, за да съм много добър в това, което правя. Муза за мен е жената, за която си мисля, че правя абсолютно всичко. Искам да бъда перфектен заради нея. Ако не бях по телевизията или да се занимавам със сценични изкуства, ако бях аранжор на цветя или тапицер – щях да искам да правя най-хубавите букети за нея, да ѝ направя най-якия диван“.

Снимка: Студио КАРЕ Фотографиите са обект на авторско право!

Снимка: Студио KARE за #URBN

Ако съдим по думите му – музата е с Николаос дори и в момента. А за нея и собственото си его той прави всичко.

„Това ми беше мечтата – да водя шоу. Още в гимназията казах на съученичките си, че някой ден ще имам моето предаване. „Момичета, тогава ще съжалявате, че не сте дали повече от себе си на това зелено училище!“ им казвах. И така и се случи. Ако Аделина и Радина в момента четат, да си знаят!“

Снимка: Студио KARE за #URBN

Всъщност суперсилата на Николаос е неговото абсолютно доверие в самия себе си. Благодарение точно на него успява да превърне в плюс и най-големите си недостатъци.

"Имах дебел период, именно защото както казах в началото на разговора, ядях страшни боклуци. Стриите са урок от живота. Когато започнах в Comedy Club-a, тази дебела симпатичност ми направи услуга. Виждаха едно пълничко момче, което хем се усмихва самоуверено и симпатично, хем не изглежда за тая усмивка и увереност“.

Да си смешен ли е новото секси?

„Да съм смешен беше единствения шанс да се котирам. Браво на жените, че харизмата се оказа важна за тях. Благодаря на всички, които обичат мъже с шкембета. Има един лаф: "Внимавай с мъжете, които те карат да се смееш. Затваряш очи, смееш се и бам! - вече си гола! Трябва да се внимава!“, шегува се Николаос.

Както казахме - 15 секунди – бам! Точно толкова време е нужно на Николаос...

„Трябва ми реакцията, това е изкуството на стенд ъп-а. За добро или лошо, дава ти се веднага обратна връзка. Най-високоплатеният комик в света Джери Зайнфелд е казал, че на всеки 15 секунди е твоя „punch” (бел.ред. - от англ. „удар“), тогава ти е смешката. Тогава разбираш какво мисли публиката. Имаш смях- добър си! Нямаш смях – не ставаш! Веднага разбираш дали се проваляш“, казва Николаос.

Когато напуска журналистическата си професия, решава да кандидатства за работа като онлайн редактор в bTV.

“Нещо не се разбрахме. Видяха, че май не съм за там. Не ми се обадиха въобще. Явно името ми се е споменавало достатъчно в коридорите на медията, че да ми звъннат за сценарист. Година по-късно станах сценарист на предаването, което сега водя. Имах опит за писане на смешки“, споделя Цитиридис.

Снимка: Студио КАРЕ Фотографиите са обект на авторско право!

Снимка: Студио KARE за #URBN

И един ден ...:

„Ало, здравейте, ние сме от bTV. Търсим ви за едно предаване...“

„Първият ми въпрос беше: вътрешна или външна продукция. Защото, мислех си, ако е външна продукция, го прави продуцент, който ще дава много пари. Беше ми интересно кой е продуцентът. По-добрият вариант за мен е този, който се оказа – че е вътрешна продукция. Исках да знам какво ще се иска от мен, какво ще правя“.

Още работи по тази своя мечта – да създаде наследственост в това предаване. Да се предава щафетата и да се знае, че това се случва в определена телевизия.

„Слави Трифонов не съм го наследил именно по тази причина. Не ми предаде щафетата, аз си я взех“.

Коридорите на bTV описва с една дума – ВЕЛИКО!

Добрият вариант на един работен ден започва в 8:00. Разсънване - около час. Кафе без захар, с дебела пяна, не от капсула, в малки чашки, почти италианско, не толкова късо, не толкова екстремно. Да стига поне за две цигари.

Музика. Фитнес при Християн. В 11 – в телевизията.

Брейнсторминг с колегите от 11 до 13 часа. Писане. 13 часа – четене на сценарий с редактори, сценаристи, продуценти, режисьори. От 14-16: репетиция за деня. Мизансцена, по реда на предаването, музика. От 16-19 часа – финални щрихи по епизода. От 19 до 20 часа - подготовка за снимки, грим, стил и имиджови кадри. В предаване до 22.

След това... може да започне да мисли как да се прибира у дома...

Снимка: Студио КАРЕ Фотографиите са обект на авторско право!

Снимка: Студио KARE за #URBN

„Нямам нужда от свободно време, нямам друг живот освен предаването. Не го изпитвам дори желанието да искам да почивам. Работата ми е животът и това е много хубав живот! Хубаво е да работиш за себе си. Аз точно това правя – работя за това име, което буквално не струва нищо в момента и бих искал да го променя. Всяка секунда, час, минута аз слагам по една тухличка отгоре върху това, което има, за да успее да стане стена.“

Обича да пише сам смешките за предаването си. Въпросите в шоуто не са фрийстайл, но често идва моментът за follow up – реакция по време на разговор. За тази цел - трябва да следиш внимателно разговора... Да последваш мисълта.

Снимка: Студио КАРЕ Фотографиите са обект на авторско право!

Снимка: Студио KARE за #URBN

„Не ми пука особено, реагирам интуитивно. Карат ми се в слушалката, но го правят с добро. Понякога импровизирам, повечето неща решавам на момента, просто това няма как да бъде предвидено в сценария. И ако е с мярка, и е с граница, се получава истинско, непреднамерено е“, споделя Николаос.

Първият му гост беше Юлиан Вергов. Николаос признава, че преди bTV не е познавал лично нито една от звездите на България.

„Ти си никой, те са име. Как да говориш с хора, които харесваш? Поканих Юли Вергов в гримьорната, да разчупим леда. И той ме пита: „И сега какво? За какво съм тука?“. „Ами само да се опознаем, да знам, че няма да ме изядеш...“, отговорих му. И Койна Русева е така, не хващаш кога го играе, кога се шегува.“

Снимка: Студио КАРЕ Фотографиите са обект на авторско право!

Снимка: Студио KARE за #URBN

Най-много се е притеснявал за две интервюта в Шоуто – едното е с Мариус Куркински, а другото - с Теди Москов.

„Виждал съм какво създават и какво следва, когато споменеш имената им. Затова не се смятам за звезда. Не знам като какъв се чувствам. Много роли са вменени в мен. Звездите трябва да ги виждаш рядко. Трябва да е много специално. За това за мен е по-лесно да бъда себе си. Ако някой ме хареса - супер, защото няма нужда да се старая, не играя роля. Само гледам да не говоря много глупости. Децата не спят и гледат телевизия.“

За да се бори със звездомания, често си припомня, че всеки от нас трябва да има възможност да отиде в Космоса поне веднъж в живота си, около 18-тата си годишнина – когато узряваме.

Снимка: Студио КАРЕ Фотографиите са обект на авторско право!

Снимка: Студио KARE за #URBN

„За да видим колко сме малки. Колко сме незначителни. Ако имаше възможност да погледнем цялата планета отстрани, щяхме да си кажем: „Абе, аз какво се притеснявам като сме толкова малки и незначителни.“

Казва, че 2021 година е неговата година. Чака с нетърпение 21 декември, всъщност – започвала Ерата на Водолея, която значи точно това - истина. 

„Може би съм суеверен до някаква степен. Много вярвам в знаците на живота. Приемам живота като компютърна игра, защото много съм играл на времето. В игрите, за да откриеш съкровище, трябва да се вглеждаш в детайлите. Има сандъци, които се отличават от другите. Това автоматично означава, че са важни. Животът е точно такова нещо. Около теб виждаш някои неща да светят повече от други. Трябва да си с тях, трябва да ги вземеш. Това е куест от живота“.

Признава, че има страшен късмет в времето. Ето го... прословутия правилен тайминг!

Снимка: Студио КАРЕ Фотографиите са обект на авторско право!

Снимка: Студио KARE за #URBN

„Сега трябва да работя много за това име. Защото в момента хората могат много лесно да те забравят. Има много водещи, които са забравяни по този начин“.

В хода на разследването за Николаос Цитиридис, познат и като Теодорос, проверяваме чисто ли е досието му.

„Никога не съм правил нещо, от което да ме срам. Не съжалявам за нищо. Това бе и един от първите въпроси, които ми зададоха от маркетинг отдела на bTV – разкостиха ме“, споделя Цитиридис.

Смята, че "Шоуто на Николаос" е...супер яко. И е за хора, които наистина имат чувство за хумор, а не само претендират за такова.

Снимка: Студио КАРЕ Фотографиите са обект на авторско право!

Снимка: Студио KARE за #URBN

„Трябва да си свободен в мисълта си, за да се забавляваш. Ако трябва да избирам, предпочитам да съм забавен, отколкото много харесван. Доста ме изморява понякога да следя за поведението и възпитанието ми да са винаги на високо ниво. Но знам защо го правя. Доброто ми поведение носи добавена стойност на самия мен. И на предаването, разбира се“, споделя Цитиридис. 

От толкова много опърничаво его и бързо сполетяла го известност, почти като във филма „Беднякът-Милионер“ на Дани Бойл, Николаос се изкушава често да проверява името си Google. Така внезапно открива странен факт, на границата на абсурда.

„Дженифър Анистън ми била братовчедка! Това е най-странното, което бях откривал за себе си. Бяха намерили наш общ прародител, от остров Крит от XVIII век... Освен този прародител, бяха намерили и атински журналист, който е разкрил цялата тази история. Две имена, две истории и Дженифър Анистън ми братовчедка."

Снимка: Студио КАРЕ Фотографиите са обект на авторско право!

Снимка: Студио KARE за #URBN

Не знаем как е реагирала на този странен факт самата Дженифър Анистън, но със сигурност ще гледаме празничните предавания на Николаос на 24 и 25 декември от 22.30 и на Нова година от 20 часа. На екрана до него ще застане актрисата Рая Пеева. Три предавания, които са изключително специални, разкрива водещият.

След това интервю ще го следим под лупа...

Снимка: Студио КАРЕ Фотографиите са обект на авторско право!

Снимка: Студио KARE за #URBN

За да видим дали ще надскочи себе си, както се зарича:

„За себе си съм добър пример, надявам се и за хората около мен. Не преча умишлено на другите хора. Развивай се, бъди най-добрия - това е моята мантра. Затова се ядосвам на посредствеността. На това защо обществото не е обидено всичко, което му се случва в България. Защо хората в България не си казват: „Заслужавам по-добро от това, което се случва около мен!“? Защо не им е тъпо, защо не направят нещо, защо не променят себе си? Защо не се държат с околните така, както искат околните да се държат с тях? Защо този, който ни управлява, който и да е той, не е добрият пример за всички? Защо сме лишени от добър пример? Обществото е огледало на всички нас – защо не се харесваме в огледалото? Затова и се гордея със себе си. А ако можех да се върна година и половина назад, за да се успокоя тогава, бих си казал: „Всичко ще бъде наред, пичага. Върши си работата...“

...и нещата ще си дойдат на мястото.

Елементарно, Цитиридис!

 

Обкръжение: Метълски банди

Би се забъркал: Готви се за схеми с компанията на Нойзи, Любен Дилов и Гого Лозанов.

Любима храна: Пиле

Отличителни белези: Може да повдига дясна вежда

Други особености: Колекционира чужда преса, първите страници. От 6 години. Наличност: 100 броя!

Често може да бъде забелязан: С питие в ръка.

Подозрения: Ще бъде 100% Николаос-Теодорос Цитиридис, когато зад него спре да има някой!

 

URBN Team:

Интервю и концепция: Криси Димитрова

Стайлинг: Александрина Дерменджийска

Грим: Росина Георгиев

Фотография: Студио КАРЕ за #URBN

Гардороб: Магазин GANT – Солунска 63

Локация: The Rooms at The Site