#Успешна директорка на маркетингова агенция е разочарована от корпоративния свят, след като се налага да бъдат уволнение голям брой верни служители. Един творец с тъмно минало остава без работа. Двамата се отдават на поезия и вино... и решават да променят живота си...

Новият игрален филм на Warner Bros. Pictures и AGC Studios - Локдаун е с премиера в HBO GO и по HBO на 5 февруари, петък. В режисираната от Дъг Лайман (Мистър и мисис Смит, Борн) криминална комедия участват носителката на Оскар Анн Хатауей и номинираният за Оскар Чиветел Еджиофор.

Във филма участват още Стивън Мърчант (Логан, Джоджо заека), Минди Калинг (Бандитките на Оушън), Люси Бойнтън (Бохемска рапсодия), Дюл Хил (Костюмари), Джазмин Саймън (Играчи на HBO), Бен Стилър и носителят на Оскар Бен Кингсли. Сценарият е дело на номинираният за Оскар Стивън Найт (Peaky Blinders) и Пи Джей ван Сандвик, Алисън Уинтър и Майкъл Лесли. ТРЕЙЛЪР Линда (Ан Хатауей) и Пакстън (Чиуетел Еджиофор) са пред раздяла и се намират на труден кръстопът, когато се оказват затворени под един покрив заради задължителния локдаун в Лондон.

Предизвикателствата към на успешната директорка на маркетингова агенция, свързани с уволнения на служители, оставят Линда разочарована от корпоративния свят я, а творецът с малко тъмно минало Пакстън, е в принудителен отпуск.

С помощта на поезия и обилно количество вино, опитите да съжителстват в мир и разбирателство им напомнят какви свободни души са били някога. Ненадейно получават възможност да откраднат изключително ценен диамант и това ги опиянява.