Спортните обувки отдавна не са само за спортистите. Ако има един бранд, който непрестанно променя света на спорта и модата, това несъмнено е adidas. Благодарение на тях, маратонките вече са не само функционална част от спортната екипировка, но и символ на културата. Advertisement

Най-новият модел на бранда с трите линии разкрива невиждани хоризонти в градската мода. Освен към иновациите в дизайна, adidas Originals NMD V_3 поставя фокус и върху хората, които припознават тази обувка за своя. Те са тези, които създават културата и сами определят посоката на движение.

Един от тeзи хора е и Симеон Йорданов. Може би го познавате като участникът в "България търси талант", който събра погледите на зрителите с уникалните си движения и енергия. Той е извървял пътя от самоук танцьор от малко село край гр. Русе до световните финали на престижното първенство Red Bull Dance Your Style в Париж. Идеологията на емблематичния adidas NMD перфектно му пасва, защото Симо е от онези млади хора, които не спират да се движат - преносно, но и буквално в неговия случай. Днес той ни разказва повече за себе си и динамичния свят, в който живее:

Разкажи ни за себе си. Кой е Симеон Йорданов?

Казвам се Симеон Йорданов. Роден съм в малко селце близо до Русе. Голямата ми страст са танците от вече 12 години. Те са това, което запали интереса ми към уличната култура, тъй като са неизменна част от нея. Винаги съм се старал да съчетавам комфорта и свободата на тялото ми в танците с добрата визия.

Как откри танците и какво представляват те за теб?

Започнах да се занимавам с танци пред 2010 г. Случайно попаднах на клип в YouTube и от този момент усетих, че това е нещото, в което искам да се развивам и с което искам да се занимавам. За мен те са движещата сила на ежедневната ми мотивация и вдъхновение. Те са начин на изразяване на личността.

 

Снимка: adidas

От кога живееш в София и какво ти харесва в града? Усещаш ли, че това е твоето място?

Живея в София от 5 години. В началото ми беше много чуждо, предвид че дойдох тук от малко населено място, но доста бързо свикнах с големия град. Харесва ми изключително много широкото разнообразие на събития, хора, интереси и др. Усещам, че за този период това е добро място, където мога да се развивам.

Новите поколения носят със себе си промени. Забелязваш ли такива в градската култура и начинът, по който генерация Z прекарва времето си в града?

Лично аз не забелязвам да има големи промени в местата за прекарване на свободно време. Важните места за ежедневието ми са залата за танци, лостовете или фитнес залата и открито място, което да е предназначено за игри и готини разговори.

Снимка: adidas

Кой определя кои са "готините" места в града и защо?

Готините места ги определя всеки според интересите си. За мен това са места с история, с минало, с визия. Места, където можеш да се събереш с готини хора и да си изкараш приятно, да се разнообразиш и да научиш нови неща.

Има ли общност от хора, към която чувстваш, че принадлежиш? Ако да, къде се срещате и кои са важните места за вас?

Да, имам обкръжение от близки танцьори, с които често завладяваме градските улички, организираме си сайфъри и танцуваме. Аз не съм най-големият фен на местата, където има прекалено много хора. Харесвам по-малките кафенета, по-отдалечените ресторанти и кътните градски улички.

Снимка: adidas

Изброй 5 любими места, на които обичаш да прекарваш време в София и защо?

Харесвам да посещавам Кино Cabana, KANAAL, Pitmaster"s BBQ, Quartal Food Park и може би някоя поляна в кучешкия парк. Това са едни от местата, на които мога спокойно да релаксирам и да си изкарам супер с правилната компания.

Новият силует adidas Originals NMD_V3 съчетава емблематичния дизайн от миналото с визия от бъдещето. Какво символизира това за теб?

За мен adidas Originals NMD V_3 олицетворява комбинацията между космически цветове от бъдещето и семпла форма от миналото, за да постигне перфектния баланс, който новото поколение търси.

Повече информация за новия adidas Originals NMD_V3 можеш да откриеш тук, а тук можеш да откриеш няколко бързи урока по танци от Симо.


 

Материалът е предоставен от adidas Originals.