#Сутринта на 21 декември - Сатурн в съвпад с Юпитер в съзвездието Водолей. Случва се за първи път от 1405 г. В деня на зимното слънцестоене бе поставено началото на Ерата на Водолея! Какво ни очаква през 2021 година и благосклонни ли ще са звездите? В #Mатине питаме астрологът Ивайло Добрев!

Това, което ще се случва през 2021 година, вече започна тази седмица. Големият съвпад между Юпитер и Сатурн, за който много се пише и говори е факт. Може да се стягаме за ново начало.

"А като всяко начало - няма да бъде леко, но ще бъде ново и ще бъде начало", казва астрологът Ивайло Добрев, който гостува на водещата Рени Веселинова.

"Можем да се готвим за първоначален хаос, докато се разбере какво се случва както в личен, така и в глобален план. На цялото човечество предстои преминаване в нова фаза на съществуване, в ново ниво на съзнанието от една космична перспектива. Това е то влизането в Ерата на Водолея. Предстои по-темпово включване в тази енергия. Тоест не всичко ще се върне към стария начин на живот. Даже по-скоро трябва да забравим за стария начин на живот", убеден е астрологът. 

Снимка: Getty Images
 

По думите му Ерата на Водолея е една прогресивна енергия, която идва към нас, към нашата планета и нашите съзнания. Тя е напредничава, но и нестандартна. Ще донесе както внезапни, неочаквани обрати в обстановката, така и някои бунтовни моменти.

"Тоест може да има социални бунтове на световно ниво и в личен план, но Ерата на Водолея носи нови възможности да сме повече себе си, автентични, истинни. Да живеем повече в контакт с истинската си природа и съответно да залагаме на това, което ни вади от черупката на страха, в която сме живели толкова дълго време, тъй като Водолея е знакът на свободата. Колкото по-скоро се научим да живеем своеобразно нея, толкова по-добре ще сме!"

Според Ивайло Добрев, думата на 2021 година определено е "свобода".

Но не по-малко важна ще бъде думата "смелост". 

"Тъй като до момента малко или много сме робували на рамки, граници, норми, стереотипи на семейството и работата, сега ще ни се даде възможност сами да избираме какво да правим или да не правим в значителна перспектива. Някои много ще се стреснат, ще се опитат да се върнат в старите си схеми, но там вече убежището ще е счупено. Затова и толкова души така скоростно си заминават от тази планета... Не могат да издържат на тази вибрация. Кодовете на 2021 година са смелост и свобода в душата", казва Ивайло Добрев. 

Самият той не бърза да се отървем от вируса през 2021 година

"Имам две перспективи за това - чисто човешката, която ме тревожи и мен. Но не би трябвало да искаме толкова бързо да се отърваваме от коронавируса, тъй като именно той ни навежда стремително на множество размисли, които до сега не сме си позволявали поради една или друга причина. Дали заради това, че доскоро можехме да правим всичко във всеки един момент... Сега да отидеш до магазина е цяло приключение. Ако говоря за себе си, не бързам да се отървавам, тъй като виждам, че настоящите обстоятелства са възможност за промяна, която до момента винаги сме отлагали, понеже всичко е било досега на една ръка разстояние", казва Добрев. 

По думите му човешките качества, които ще са важни през 2021 година са именно смелостта, желанието да опитаме да се свързваме с останалите хора на база общи идеали, а не авторитетност.

"Тоест ние не сме силни и слаби, шефове и работници, роби и господари...

Ние сме част от едно голямо цяло, братя и сестри.

Това е мисията на Водолея - да ни го припомни", смята още астрологът. 

По думите му именно пандемията от коронавирус допринася за това да се свържем.

"Виждам нова мрежа от сплотени съзнания, които постепенно започват да разбират каква е целта на това, което се случва от Божествена гледна точка", обобщава Ивайло Добрев. 

Самият той се е отдал на различни духовни практики. Най-новата, с която експериментира е т.нар. "мълчанка". Цяла неделя не казва и дума на никого. 

Снимка: личен архив

"Мълчанието доста изчиства вътрешния ми взор и започвам да виждам колко много енергия хабим. Виждам как често говорим, без да има какво точно да кажем. Просто, защото се очаква от нас. Много интересен експеримент е за мен. Правя го от няколко седмици, но ефектът е изключително интересен. Оказва се трудно да мълчиш. Аз се провалих още първия път. През целия ден мълчах, макар вътрешно ума ми да бе много разтревожен, че не го включвам в играта. Успях да го овладявам. Слава Богу, през по-голямата част от времето бях сам, но вечерта се събрахме семейно да гледаме филм и някаква емоция, някакъв рефлекс ме накараха да изпусна две изречения".

След ден на мълчание Ивайло Добрев се чувства много спокоен и центриран. Споделя също, че съзнава колко ценни са думите. Колко ценно е да можеш да слушаш, без да трябва да се намесваш. И дори да трябва да се намесиш - да не го правиш. Това е упражнение, в което се стараеш да не контролираш някаква ситуация, дори да можеш или искаш. 

Според Ивайло 2021 година е не само ново начало, но и изпитание за човечеството. 

"Според мен тепърва започва работата по направата на самия човек. В този ред на мисли всеки ще има възможност да направи себе си по-свободен по автентичен начин. Ще има предизвикателства, но това е огромна възможност за растеж", обобщава астрологът. 

През 2021 година постоянно ще се редуват периоди. Водолеят дава вибрациите между еуфорични и меланхолични състояния. Ще има вътрешни и външни моменти, които да са ту горе, ту долу, докато се стигне до хармонията.

2021 година е 1-ца. Така както през 2020 се "занулихме", през 2021 ще посрещнем новото начало с всичките му емоции - въодушевление, страх, радост, усилие. Повече за всичко онова, което да очакваме през следващата година - вижте в #Матине.