#След активен летен сезон и вълнуващи срещи с публиката, София прегръща с отворени обятия Eрсин Мустафов и Ташо Колев от група Jeremy?, които ще видим на сцената на Aрена София (Колодрум) за Големия концерт на 16 септември 2023 г. Напомняме ви да си купите билети, докато си говорим с презаредените след летния сезон Jeremy?. Признават, че са работохолици и тяхната почивка е всъщност смяната на заниманията, защото всичко свързано с музика за тях е удоволствие. 

"Докато идвахме към студиото на #Maтине с колата, направи ми впечатление, че хората сякаш са по-склонни да ти се скарат, отколкото да ти се усмихнат. Аз пък им пращам въздушна целувка", казва Ерсин, докато с Рени Веселинова откриват разговора. 

Преди дни Jeremy? споделиха и текста на чисто новата си песен - Burry Me Deep In Love. Новият сингъл е едно от най-любимите им парчета. Записана е преди много време, но чака момента, в който ще излезе с "най-якото видео", което са правили досега. Режисьор отново е Жоро Манов, а оператор е Крум Родригез. 

"Успяхме да снимаме видеото край и в Каварна - нашето родно място с Ташо", казва Ерсин. 

Така щастливи и спокойни, Jeremy? встъпват уверени в сезона на есента. Снимали са видеото почти три дни, което дава възможност на Жоро Манов да се разгърне. 

Кои са моментите, в които наистина искат да се "заровят дълбоко в любов" както се пее в песента?

"Бих се заровил в това, което кара човек да е щастлив. Всеки иска да е успешен в работата, да има семейство и деца, и в това също да е успешен, да има добри приятели и взаимоотношения около себе си, но когато има всичко това, може пак да не е щастлив. Като в една песен на Coldplay, в която се пее, че когато имаш това, което искаш, то не винаги е това, от което се нуждаеш. Трябва да правим разлика между щастлив и полезен за другите. Да усещаш вътрешното щастие, да заспиваш спокоен и с чисто сърце. Това ако го няма, всичко друго те напряга", казва Ташо от Jeremy?. 

Около Големия концерт на 16 септември в Арена София (Колодрум) има и люпобитна история, разкриват Jeremy?. Пример за световните практики групата вижда още през 2016 г., която Ерсин смята за ударния момент на Jeremy?, след като QUEEN и Адам Ламбърт ги канят да подгряват в рамките на тяхното европейско турне. Междувременно и до днес дългоустановената практика на музикалната сцена у нас показва, че В България най-престжните концерти се случват в Зала 1 на НДК, която момчетата логично набелязват за своето голямо шуо. 

"Решихме да е Зала 1 на НДК, макар да не е така подходяща за рок концерт. Освен престижа, решихме да е там, защото е контролирана среда като звук и осветление. Започнахме да работим в тази посока. Оказа се, обаче, че трябват още хора, които да ни съдействат и се наложи да насрочим нова дата. След това, за беда се оказа, че Президентът ще насрочи изборите за 2 април, а нашата нова дата беше 4 април. Без никакво обяснение ни взеха залата и след това не успяха да ни предложат по-добра дата... Понякога има смисъл от такава развръзка, защото всичко се разви по най-добрия начин", казва Ерсин. 

Ташо връща лентата още по-назад - когато двамата са още деца. 

"Свирехме на китари и мечтаехме на глас как ще стане един ден - пред сцената ще има много хора, ще светят светлини. Още оттогава ние го виждахме и вярвахме, че това ще се случи и сега, през 2023 година, ще го осъществим - може би 20 години по-късно". 

"Важно е за какво мечтаеш", казва Ерсин. "Рано или късно то неусетно се случва. Ние сме доказателството. Когато започнахме, не можехме да свирим и пеем толкова добре. Но мечтаехме, изговаряхме го и виждахме цялото шоу изградено. Представяхме си детайлите в концерта - къде ще е, кога ще е солото, кой кога ще излезе... И го направихме". 

Спомнят си за първия концерт на "Металика" през 90-те. Това се оказва първият концерт, на който отива Ерсин. От него взаимстват идеята да качат барабаните на най-високо за концертите в малкото читалище в Каварна, които правят по това време. 

"Озвучителят ни за първи път озвучаваше, но се постара барабаните да звучат като на "Металика", споделят Jeremy? 

Все още обмислят с какво ще останат във времето - отново в детайли. Как да стават все по-добри. Поздравяват се за всеки малък успех, но не се възвеличават. Издават също, че песните за нов албум за готови от 3 години, а ние го чакаме с нетърпение. 

"Както за нас, така и за всички останали, пандемията промени много плановете ни. Изкарването на един албум, тъй като ние сме инди банда - нямаме лейбъл и музикална компания, е свързано с много сериозно промо. След като играта се пренареди, има твърде много събития за случване. Това може би ще е последното лято с този постефект на пандемията", споделят Jeremy?. 

Работят вече и по парчета за албум след новия албум. Напомняме ви, че Големият концерт е на 16 септември, побързайте да закупите билети. Този концерт ще покаже отново, че българската музика е на световното ниво и има нужда от повече големи сцени в България, за да израсне. 

"Винаги се сравняваме с топ нивото, защото искаме да ни е хубаво. Ясно е, че има талантливи хора у нас и достатъчно публика, но все още не сме достигнали до момента, в който правим такива продукции, че да са на нивото на любимите ни групи", казват откровено музикантите. 

Просто някой трябва да задвижи колелото. И Jeremy? се опитват с всички сили! Но българската музикална сцена има нужда от подкрепата не само на бизнеса, но и на държавата, защото е нужна сигурна основа за творците. Музиката в България все още е занаятчийска дейност с бизнес проблясъци. 

Какво още си казаха Рени Веселинова и група Jeremy? - вижте във видеото.