#Ако си мислите, че снегът е отвял "МАТИНЕ", сте в грешка! На нас дори от Столична община не могат да ни попречат да се доберем до студиото. Това е едната добра новина, а втората е, че успяхме да се докопаме до актьора Мак Маринов, който вече е в студиото. Сигурни сме, че го познавате добре като Милен от нашумелия сериал "Алея на славата". 

"Днес вече придвижването ми от "Княжево" дотук бе по-поносимо", шегува се Мак, който бе на първа линия в разчистването на тротоарите и пътищата в своя район, рамо до рамо със съкварталците си. 

"В централната част на София, ходейки по представления - положението е подобно, но тъй като "Княжево" е по-високо разположен, температурите са по-ниски и снегът е повече - беше бедствено положение", споделя той за снежните си перипетии. Прави аналог с 90-те години, когато като дете пак е излизал с лопати и кофи да помага за почистването. 

Снимка: Официална фейсбук страница на сериала "Алея на славата"

Както вече знаем, имаше актьори, които не можеха да се приберат след турнетата си в столицата, като прекараха часове по непочистените магистрали. Такива ситуации неминуемо се отразяват на енергията на артистите, коментира актьорът. 

Снимка: Официална фейсбук страница на сериала "Алея на славата"

"На мен ми се отразява по пътя към театъра, страшно се изнервям. Ядосвам се. Като стигна в театъра това трябва да изчезне. Но по-важното е, че това са базисни неща - да можеш да излезеш от вкъщи, да се придвижваш, да си напазаруваш, да си заведеш детето до училище, това са основни права и за тях трябва да се грижат управляващите. Става въпрос за нормална зима, а не за извънредни снеговалежи", приключва темата Мак и заедно с водещата Рени Веселинова насочват вниманието ни към края на снимките на първия сезон на успешния сериал "Алея на славата". Само преди седмица актьорите отпразнуваха финала с парти, но цял женски волейболен отбор от Варна се обръща с молба към "Матине": 

Питайте Мак Маринов ще има ли втори сезон на "Алея на славата"! 

Снимка: Официална фейсбук страница на сериала "Алея на славата"

"За първи път ми се задава въпрос от фенове", шегува се Мак, "Що се отнася до втори сезон -поради добрия рейтинг и гледаемост, доколкото знам ще има, обаче кога, не мога да кажа", издава екранният Милен.

Споделя, че покрай петте месеца снимки, Мак натрупва много опит. Ролята му на Милен е основна и от 110 снимачни дни, има над 90. 

"Много голямо натоварване, което означава трупане на опит. Влязох в работен режим, започнах да му се наслаждавам, защото усещах как се развивам. Не си позволявах разклащания в личен план, бях като машина и това дисциплината доказа своето действие, защото снимките преминаха за мен без проблеми, като изключих умората". 

Снимка: Официална фейсбук страница на сериала "Алея на славата"

Снимка: Официална фейсбук страница на сериала "Алея на славата"

С героя му Милен си приличат поради факта, че Мак е създател на Милен. 

"Той не съществува извън моята версия, както и никой друг герой не съществува извън версията на актьора, който го създава. По отношение на това как Милен гледа на живота около себе си, се препокриваме. Аз съм склонен да направя същите неща за близките ми, за любимите ми хора. Силно казано умея да готвя, но не съм аматьор. Мога да се нахраня сам и да си приготвя около два неща. Но за такова готвене, каквото в "Алея за славата" се дискутира - не съм подготвен", споделя Мак. 

Снимка: Официална фейсбук страница на сериала "Алея на славата"

Снимка: Официална фейсбук страница на сериала "Алея на славата"

"Алея на славата" е различен опит за Мак е именно заради обема на самата роля. Успоредно с нашумелия сериал, Мак Маринов приема да се впусне и в подготовката на една световна театрална премиера - представлението "Блажени са блажените" по романа на Ясмина Реза в превод на покойния му баща Валентин Маринов-Пело. В него участва и майка му Жорета Николова. Ясмина Реза e сред най-ярките имена на съвременната френска и европейска драматургия. Първите ѝ стъпки в театъра са като актриса в спектакли по Молиер и Мариво. У нас първото поставяне на текста на сцена е под режисурата на Весела Василева. 

Мак Маринов в "Блажени са блажените"

Снимка: Театър 199 Валентин Стойчев

"Идеята за създаването му се роди преди година и половина. Предизвикателството беше в това, че текстът е сложна проза, с много връзки и преплетени сюжетни линии и трябваше да създадем кодове, за да може въобще да се получи. Може да видите в Театър 199", кани ви Мак. 

Все пак майка му - актрисата Жорета Николова, го убеждава да се включи с усилия в постановката. 

"По първоначални уговори трябваше септември да съм свършил със снимките на сериала. Наложи се да започна и репетиции, имахме определено време, понякога не успявах и се натоварих. Предложих да отложим, но майка ми категорично ме натисна - сега или никога. Струваше си, обаче, и съм щастлив, че не омекнах". 

Още снимки вижте ТУК >>>

Какво е най-важното от думите на баща му - Валентин Маринов-Пело, в това представление. 

"Той имаше изключително познания за френския език и е превеждал много сложни текстове. Само човек с неговата култура може да ги преведе разбираемо, за да може да се вникне в тях. За мен е голямо щастие, че по някакъв начин неговите думи живеят отново на сцената, а не в книжна форма", споделя актьорът. 

Това дали едно представление е успешно или не, обаче, не зависи само от актьорите, а и от публиката - каква е нейната култура и поведение. 

"Не мога да погледна представлението отстрани, но ми се ще някак си да стигнем до хората. Наистина обобщението ти е правилно", обръща се Мак към Рени Веселинова. "Хората, които се занимават с култура, трябва да имат също отговорност към публиката. Не смятам, че трябва да "слизаме" при някаква публика, за да я обслужваме. Това са страшни глупости, които, уви, върлуват в нашето пространство. Трябва нещата да седят по следния начин:

"Прави това, което е толкова важно, че да не можеш да не го кажеш". 

Така е казвал и баща му Пело: Изкуството е да не можеш да не кажеш нещо. 

Мак Маринов в "Блажени са блажените"

Снимка: Театър 199 "Валентин Стойчев"

Какво още си казаха с Рени Веселинова в студиото на "Матине" - гледайте във видеото! 

Може да гледате Мак Маринов в "Блажени са блажените" в Театър 199 на 21 и 16 декември от 19.30 часа. За всички останали роли на Мак Маринов - прегледайте афиша на Малък градски театър "Зад канала".