#Роден в България, израснал в Сицилия, живял в Германия, Франция и Испания. Победител в последния сезон на "Hell's Kitchen" България и страхотен симпатяга. Вече и бизнесмен. На гости в Матине тази седмица е шеф Реджеп Бадев.

В студиото на Рени и Вяра, с типичните си италиански обноски, Реджеп пристига с една от най-големите и вкусни пици, които сме виждали. След като обра овациите в "Кухнята на Ада" миналата година и впечатли със завидни кулинарни умения и познания, шеф Бадев избра от всички места по света, през които е минал, да остане именно в България и да продължи развитието си на родна територия.

"България според мен е страхотна страна, на мен ми липсваше много да си живея тук. Сега е моментът да се върна и да живея в България и да развивам моите идеи, защото България има нужда от хора като мен - амбициозни, които имат какво да показват и с какво да изненадват хората. Аз мисля, че мястото ми е тук. В България има какво да се прави, стига да знаеш какво искаш."

Нашият гост очевидно е съвсем наясно какво иска и още повече - как да го постигне. Победата в риалити формата му носи не само верни фенки, но и смелост, за да открие своя пицария в романтичния и вечен Пловдив. При това в разгара на пандемия, нестабилна финансова ситуация и много неизвестни, свързани с ресторантьорския бизнес. Реджеп обаче съвсем не се колебае дали да се впусне в това начинание и без притеснение върви напред в преследване на собствените си цели. 

"Излязох смело на пазара и съм сигурен в това, което правя. Пицата е много популярна, тя е сред най-популярните храни в цял свят, не само в Българя. Затова и започнах с пица, за да видя как хората ще реагират. Харесва им и дори ме питат "Какво следва?".

Следва много постоянство, упорита работа и ясна визия за развитие на бизнеса през следващите години. Едва в началото на това приключение, Реджеп вече има ясна стратегия как да продължи нататък и с какво да изпъкне на фона на останалите. А като говорим за приключения, се сещаме и за друг популярен шеф, който тази есен се отправя на вълнуващо пътешествие в търсене на екзотични дестинации и вкусове. 

Вторият сезон на "Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател" се завръща отново в ефира на National Geographic от 13 септември всяка неделя в 22:00 часа. На господин Рамзи му предстоят вълнуващи срещи с различни култури и кухни, подкрепени с екстремни преживявания в името на храната. Скокове от хеликоптер, гмуркане в бурни води, преследване от бикове и изследване на пещери са само част от приключенията, към които ще поемем със световно известния шеф тази есен. А нашият гост открива много прилики между себе си и Гордън Рамзи.

"Аз много добре го познавам, той е най-известният готвач в цял свят. Когато става въпрос за кухня, аз също съм готов на всичко. Просто забравям какво има около мен и правя това, което трябва. Трябва да има страст в това, което правиш. Да има любов, чувство и нищо не може да ти попречи да стигнеш това, което искаш. Харесвам Гордън Рамзи и мисля, че за човек, който е толкова успял, това се дължи на характера и на хъса, който има и на енергията, която дава на всяко нещо."

В студиото на "Матине" Реджеп споделя, че не би се притеснил да застане рамо до рамо с популярния шеф и с удоволствие би приготвил ястие, с което да го изненада.

"Определено бих готвил с него, мисля че ще се разберем много добре. Бих му приготвил един супер "Уелингтън", бих искал да го провокирам. Мисля, че бих го впечатлил и с моите равиоли с крема ди дзука и тартар."

А с какво българските жени впечатляват шеф Бадев, защо избра именно Пловдив за старт на своя бизнес и какво предстои да му се случва - гледайте цялото интервю с шеф Реджеп Бадев в "Матине" с Рени и Вяра