#Да подредиш емоциите си, стреса, хаоса и да намериш онези неща, които те карат да се чувстваш добре и вътрешно силен... Тогава всичко останало става от самосебе си. Тази седмица в #Матине си говорим на хубави теми - красота и бланасиран начин на живот. На гости при Рени Веселинова е Надя Павлова - лицето на предаването "Надя Daily" по WNESS TV, която се излъчва за абонатите на А1. 

"Колкото по-малко планове правя в живота, толкова повече ми се случват нещата", казва Надя Павлова. 

Можете да слушате #Матине в Spotify и Google Podcasts!

Познавате Надя като лице на предаването "По стъпките на красотата“ - едно различно лайфстайл предаване, чието мото е, че на първо място красотата е плод на балансиран вътрешен свят. Тя има богат опит в срещите с различни и интересни професионалисти, които разкриват тайните и новостите от света на здравословното хранене, спорта, модата и красотата.

Темите касаят пряко живота и самочувствието ни, щастието и здравето ни, както и душевния ни мир.

"Моите стъпки към красотата са по-скоро навътре обърнати. Те са най-вече работа върху вътрешния свят. Смятам, че красотата е не само външна - да, тя е важна, трябва да сме активни и силни, но това е свързано пряко с усещането ти за теб самия. Да подредиш емоциите си, стреса, хаоса и да намериш онези неща, които те карат да се чувстваш добре. Те те карат да си вътрешно силен", казва Надя Павлова. 

Външните фактори неминуемо оказват влияние върху начина, по който се чувстваме, смята още тя.

"Със сигурност средата ни кара да откриваме нови неща за себе си. Особено ако си промениш живота - дали като работа или местоживеене. Ситуациите, в които попадаме, ни учат да откриваме нови начини за справяне. Хубаво е да се справяме, да се адаптираме. Някои хора отказват да го правят и съответно страдат. Задължително е да се съобразяваме със средата и да познаваме себе си", смята още Надя Павлова.

Появата на новия формат  - "Надя Daily", всъщност е продължение на предаването "По стъпките на красотата".

"Това, което ме провокира да го направя, е защото имаме много теми в ежедневието, на които не обръщаме внимание. В новия сезон на "Надя Daily", например, обърнахме внимание на завръщането към нормалния живот след ковид пандемията. Има много теми, които още не съм успяла да направя. Те са свързани с чисто човешките неща. Тези теми са безкрайно много, надявам се следващия сезон да е фокусиран върху тях", смята още Надя. 

Любим събеседник ѝ е всеки гост, защото сам по себе си той е интересен. 

"Старая се всеки един от гостите ми да е най-интересният в конкретния момент на разговора. Харесва ми, когато човек успее да се очупи малко, да се почувства по-свободен да влезе в непозната за него територия. Но това пак означава, че човек трябва да има самочувствие за себе си, за да си позволи да влезе в тази светлина", казва Надя Павлова. 

Най-важното послание, което иска да предаде на зрителите е, че всяка една ситуация има своето решение.

"Колкото и драматично да изглежда и неясно всичко, в която и посока от живота ни, ако се спрем и зададем правилните въпроси - ще се окаже, че е нещо, с което ще се справим. Трябва да задаваш правилните въпроси, за да научиш причината и да се справиш с нея", обобщава водещата. 

Гледайте новия епизод на #Матине, за да научите какво прави Надя "daily", трънлив ли е всъщност пътя към баланса в живота и как да зададем правилните въпроси, за да открием най-подходящите за себе си решения.