#Екшън, история за убийство, елит и интереси – „House of Gucci” е филмът, който очакваме с нетърпение през ноември. Филм, изцяло в хармония с изчанченото въображение на режисьора Ридли Скот и още по-фамозните възгледи на Лейди Гага няма как да остане без медийно внимание. Добавяме в тандема Джаред Лето – отявлен холивудски хамелеон, Адам Драйвър и Джеръми Айрънс и неподражаемия Ал Пачино и сме убедени, че тази мега сага на Netlifx е в киноманския ни списък. 

Да започнем от скандала ...

Лейди Гага вече отнесе първите критики не от кой да е, а от жената, която ще изиграе в главната роля – Патриция Реджани. Арествуана и обвинена за убийството на съпруга си – Маурицио Гучи, дамата отговори язвително чрез италианските медии на Гага заради въплъщението ѝ.

„Може би защото не е професионална актриса, затова е решила, че няма нужда да се среща с мен, да чуе моята версия, да вникне в образа, който ще играе“, отсече като истински кинокритик Реджани.

Патриция Реджани многократно е наричана „Черната вдовица“ от медиите.

Снимка: Официална Фейсбук страница на "House of Gucci

Историята е достойна за сценарий и Ридли Скот няма как да не надуши това. Реджани е изоставена заради по-млада любовница. Осъдена и излежала присъда за подготовка на убийство. В продължeние на три десетилетия любов, предателство, упадък, отмъщение, и в крайна сметка убийство, ние виждаме какво означава да носиш име, струващо милиарди и колко далеч може да стигне конкуренцията в опитите си да контролира богаство...

Добре дошли в #HouseOfGucci – филм за историята около едно убийство...

Кадрите обещават усещане за 80-те години в излишък. Костюмите са сензационни, забелязваме още от трейлъра, а Джаред Лето претърпява поредна сюрреалистична трансформация, за да се превърне в Паоло Гучи...

Снимка: Официална Фейсбук страница на "House of Gucci

Крими драмата на Ридли Скот всъщност е базирана на книгата на журналиста Сара Гей Фордън, която прави собствено разследване за връзката на Маурицио и Патриция.

Снимка: Официална Фейсбук страница на "House of Gucci

След „Роди се звезда“, с участието на Лейди Гага в главаната роля, и номинацията ѝ за „Оскар“за същата  – погледите на критиците със сигурност са насочени в посока „House of Gucci" ...

Предисторията...

Маурицио Гучи е внук на създадетеля на модната къща Гучи – Гучо Гучи. В ролята влиза Адам Драйвър.

Снимка: Официална Фейсбук страница на "House of Gucci

Маурицио казва, че заминава на кратко бизнес пътуване, но се оказва, че е на път да прекара почивка с любовницата си. Същевременно вече е продал своята част от бранда за близо 150 милиона паунда. Тайно... 46-годишният Маурицио Гучи, последният представител на едноименната империя за лукс от Флоренция, умира на 25 март 1995 г. като по сценарий на гангстерски филм.

Син на актьора Родолфо Гучи и внук на Гучо Гучи - основателя на модната компания през 1921 г., Маурицио е застрелян с четири изстрела в преддверието на офиса си в Милано. Застигнат е от непознат, облечен досъщ като него на входа...

Малко по-късно следователите стигат до човека, поръчал убийството – бившата му жена Патриция Реджани, изоставена заради по-млада любовница. Тя е законна съпруга на красивия бизнесмен от 1973 г., но 12 години по-късно двамата се развеждат в Швейцария. Имат дъщери Алегра и Алесандра, днес на 44 и 39 г.

Снимка: Официална Фейсбук страница на "House of Gucci

Когато е застрелян, Маурицио вече е напуснал фамилната дейност, защото преди това продава акциите си в “Гучи” на английско-арабски финансов фонд. Малко преди да бъде убит, той основава и новата си фирма Vierse. 

Разследват и Паола Франки - жената, с която Маурицио живее на семейни начала след Патриция...

Разследването продължава две години и стига до заключението, че поръчителка е именно майката на дъщерите на милионера.

За физически убиец е сочен Бенедето Черуло.

Снимка: Официална Фейсбук страница на "House of Gucci

В организацията на престъплението са включени още трима души.

Наричат смъртта на Маурицио „смърт по кройка“... 

Казват и че най-добрата приятелка на Патриция е пропяла...

А ние очакваме интерпретацията на Ридли Скот...

Ще стигне ли тя до друга истина?