##Допускали ли сте, че жените не разбират от модерни джаджи? Градският сайт #URBN поставя във фокуса си точно обратния аспект - модерната жена в напредналите технологични времена и нейната симбиоза с устройствата! Станаха ли дамите по-вещи в технологиите и защо? Какво е предимството да имаш смарт часовник и може ли един нов модел телефон да те накара да забравиш за лаптопа си?

Срещаме се със Славена Вътова, за да разберем трябва ли смарт дамите да са на "ти" със смарт устройствата. Славена използва новия Galaxy Z Fold3 в комбинация с Galaxy Watch4, които ѝ помагат в активния живот. Във визитката си в своя профил в Instagram Славена описва себе си като майка на две на деца, жури в популярен телевизионен формат, водещ и носител на титлата Мис България (2006 г., бел. ред.).

Как тя съчетава всички свои ангажименти, как минава един неин ден и кога една жена с нейния ритъм закъснява, научаваме от нея в специално интервю.

***

Допреди две години се стремяхме да си откраднем малко време за "технологичен детокс", а междувременно осъзнахме, че без социалните мрежи не можем. Преди няколко месеца Славена Вътова също решава да се откъсне от тях, което ѝ се отразява страхотно. Но стига и до друг извод:

"Истината за мен е, че крайностите никога не са най-добрият вариант. Ежедневието ни вече е изключително зависимо от технологични устройства и в същото време може да бъде и много улеснено от тях. И тук трябва да направим разлика между улеснено и заменено. Устройствата трябва да ни помагат с ангажиментите през деня, за да имаме повече време, което да споделим с близките или да отделим за нещата, които обичаме да правим и ни развиват", казва Славена.

Още снимки вижте в галерията ТУК >>>

Ежедневието просто го изисква!

Когато си на "ти" с технологиите, те улесняват деня и пестят време! "А времето, поне при мен, е един от най-ценните ми ресурси", споделя тя.

снимка: Славена Вътова за Samsung

За Славена Вътова няма почивни и работни дни - всеки ден може да бъде пълноценен, и откъм ангажименти и откъм свободно време, независимо дали е сряда или събота. Затова за активна личност като Славена, е истинско предизвикателство да опише деня си в само три изречения! Но нека опитаме в 3 основни стъпки...

Стъпка 1 е ставане в 06:40, след което пие половин литър вода, слага подхранваща маска за лице, и докато е с нея - подготвя закуската, дрехите и раниците на децата си, след което ги буди, оправя тоалетите им ("Някъде там се разделям с маската и правя и моя тоалет", добавя Славена), и ги води на градина и училище, след което отива на тренировка и около 09:30 е отново у дома, където оправя хаоса от сутринта.

Стъпка 2 е да се захване с телефона си - мейли, разговори, комуникация, свързани предимно с работа, излизания и ангажименти - както работни, така и лични. Благодарение на телефона си, Славена спестява време, дори когато трябва да направи нещо на пръв поглед тривиално, като например да си направи селфи. Камерите на Galaxy Z Fold3 5G позволяват разнообразни режими на работа. Върху предния дисплей е 10-мегапикселовата селфи камера, а на задния капак - тройната основна камера с 12-мегапикселов ултраширокоъгълен обектив, 12-мегапикселов широкоъгълен обектив и 12-мегапикселова телефото камера. Основният дисплей има 4MP камера, вградена под дисплея. Иначе казано - имаш възможност да си правиш разнообразие от снимки, сред които и селфи с основната камера! Или пък да си направиш селфи, като поставиш телефона, сгънат под подходящ ъгъл пред себе си.

Стъпка 3 в рутинната програма е т.нар. "Време за мен", което прелива отново във време за ангажименти, и обратното.

"Разполагам с време до около 16:00 часа, когато вземам децата, след което обикновено, отиваме в парка, прибираме се, правя вечеря (ако не съм успяла да подготвя нещо през деня), храним се всички заедно, след което има малко време за игра с децата, вечерен тоалет, всички по леглата и ако имам да наваксвам с мейли или друга комуникация по работа - това е моментът, ако нямам недовършени ангажименти, чета книга", завършва и третото "изречение" Славена и се шегува:

"Уточнихте броя, но не и дължината на изреченията!"

Споделя, че най-голямото удоволствие у дома е всичко, свързано с децата. Когато са на градина и училище, Славена обича да чете, да гледа кулинарни предавания и да прилага новостите в кухнята.

Снимка: Личен архив

"Гледам филми, спортувам... Всъщност изборът на занимание вкъщи много зависи от това какво има нужда да се свърши и какво се е насъбрало като задачи, докато се прибера вкъщи", разкрива младата майка.

Удобство в любимите занимания отново внася Galaxy Z Fold3. Този модел смартфон предлага оптимална производителност. Благодарение на новите подобрени говорители с аудио технологията Dolby Atmos изцяло се потапяш в действието и случващото се на екрана - звукът е с невероятна яснота, дълбочина и пространственост, независимо от съдържанието. Така можеш да гледаш любимия сериал на телефона си от дивана в хола и да забравиш за дразнещия въпрос: "Къде е дистанционното?!".

Комбинацията между Galaxy Z Fold3 и Galaxy Watch4, които Славена ползва повече от месец, тоест от представянето им на пазара, се оказва невероятен тандем сред джаджите, които подреждат деня ѝ.

С изключително практичните си приложения, новият телефон и смарт часовник са верни другари за проследяване на активността ѝ, физическото ѝ състояние, фазите на съня... и, разбира се - правят разговорите удобни за провеждане - без да се налага да ровиш усърдно в пълната с чудеса дамска чанта, можеш да отговориш на обаждането от часовника!

Затова пък, ако предпочитате по-малка дамска чантичка - Galaxy Z Fold3 ще се побере в нея без проблем. Представителите на Z серията се отличават със сгъваемия си екран, който ги прави удобни за носене дори в клъч. Това, което ги свързва, е ненадминатата професионална изработка - за пръв път в категорията на сгъваемите телефони, те са оборудвани със сертификат за водоустойчивост IPX8. Направени са от здрав алуминий и стъкло Corning Gorilla Glass Victus, което носи спокойствие, че няма да се надраска от случайни падания по земята. Говорейки за смарт устройствата, няма как да подминем въпроса за тяхната връзка със смарт дамите.

"Адаптивността е изключително качество. Подкрепена с търпение, може да бъде основна причина за постигане на баланс, дори и в динамичната градска среда", споделя Славена.

Снимка: Славена Вътова за Samsung

Стане ли дума за адаптивност, няма как да не отбележим, че в днешно време модерните родители трябва да са в крак с модата и технологиите заедно с новото поколение. Именно те са онези, които би трябвало да въвеждат наследниците си в новия, дигитален свят.

"Децата възприемат новостите изключително бързо и с любопитство. Аз лично имам големи колебания до каква степен е необходимо да са запознати отблизо с технологичните новости от ранна възраст. Знам, че времето, в което живеем, ни дава достъп до много и нова информация, а знаещите как да я използват категорично са с предимството. Все пак обаче вярвам, че богатството, наречено "детство", трябва умерено да се допълва, а не да се заменя с всичко това", споделя Славена, чиято по-голяма дъщеря тази година е първокласничка.

Да си популярна градска жена и млада майка определено е предизвикателство!

Графици, ангажименти, планове...

Дали Славена Вътова си позволява понякога да забрави за времето и да закъснява с онези 10 минути, както по неписано правило, прави всяка дама?

"Самата поява на термина "мултитаскинг" (в превод: мултитаскинг е способността да изпълняваме едновременно повече от една задача) говори за нуждата да комбинираме няколко дейности едновременно, за да се справяме с ежедневието... а не то с нас. Аз имам да уча още, говорейки за правилната подредба на ангажименти. А това отговаря на въпроса дали закъснявам. Случаите, в които мога да си позволя да "забравя" за времето, са свързани със спокойствието, което имам заедно с децата. В жонглирането със задачите ми помагат и технологиите, които са навсякъде около нас", разсъждава Славена и допълва:

"Отскоро имам Galaxy Z Fold3 - телефон е, но през него мога да се справям с голяма част от задачите си, за които иначе ми трябва лаптоп". С Galaxy Z Fold3 5G мултитаскингът е лесна задача, дори в движение. На големия основен екран на Z Fold3 5G Славена може да си води бележки по време на видео разговор или да проверява списъка си със задачи, четейки имейли.

В креативните ангажименти Z Fold3 5G предлага различни възможности за работа със S Pen в комбинация с приложения за създаване и редактиране на съдържание. Можеш да следиш и отваряш няколко приложения едновременно, избирайки подходящ изглед на екрана си с режим Flex. Голяма част от най-популярните приложения са предварително инсталирани на телефона отново, за да спестят време!

Така можеш да правиш много повече наведнъж

Умните джаджи ни дават възможност да се грижим по-пълноценно за самите себе си - ефективност по време на тренировки, физическа форма, ситуации, в които сме по-малко физическа активни.

снимка: Славена Вътова за Samsung

Има ли изобщо моменти, когато Славена сваля смарт часовника?

"Да, понякога, докато го зареждам", разкрива тя. "Любимите ми функции са всички, свързани с проследяване на физическа активност, следене на телесни индекси (като фазите на съня например), които са сред най-често използваните от мен".

Спортът винаги присъства в ежедневието ѝ под различни форми - това само по себе си я кара да се чувства много добре. Ефективността и удоволствието се засилват и от невероятното уелнес изживяване, което "умният" часовник предлага, заради хардуерните си подобрения, по-големия дисплей и разширената вътрешна памет. Славена може да проследи кръвното си налягане, да измери нивото на кислород в кръвта си и да изчисли телесния си състав - иновация, която ползва за първи път.

снимка: Славена Вътова за Samsung

Дисциплината и работата в екип са само малка част от качествата, които спортът изгражда и са приложими във всички сфери на живота, смята Славена. Затова и смарт часовникът е неотлъчно в тандем с нея по време на тренировки. А както знаем, да сме здрави, да сме заедно, да преодоляваме трудностите, да оценяваме всичко хубаво, да сме мотивирани и удовлетворени от постигнатото е това, което трябва да ни вълнува най-много в тези времена.

"Постигането на баланс в каквото и да е е една от най-важните ценности за мен. Граници не поставям между работата и личния си живот в социалните мрежи - знам приоритетите си, степенувам всичко спрямо тях и адаптирам към "тук и сега"... Не твърдя, че винаги успявам, но най-често този подход ме води към добри резултати", казва тя.

Сред всички тези ангажименти, благодарение на дисциплина и организираност времето за Славена Вътова се превръща в удобно, разтегливо понятие. Успява да намести в плановете си подготовката на есенно-зимния гардероб за цялото семейство и не оставя нищо за последния момент. Модните дизайнери вече обявиха, че колекциите им ще бъдат обвързани с няколко ключови думи: "Събуждане. Отваряне. Лудост. Свобода".

Такъв ли ще бъде дрескодът на Славена Вътова през красивата есен?

"Независимо от сезона, основните цветове към които се придържам, са черно и бяло. Това не изключва категорично други цветове, но те са по-скоро допълнение. Относно стил на обличане - ситуацията през последните две години наклони везните в посока спортното облекло да се превърне в ежедневно, което абсолютно ми допада", споделя тя.

Снимка: Личен архив

За любимата ѝ спортна визия, часовникът пасва идеално, така както и телефонът. Славена споделя, че винаги е възприемала технологичните устройства и като аксесоар.

"Визията на устройствата, които използваме в ежедневието си, е едно от нещата, които със сигурност имат значение при избора им", казва тя.

Трите цвята, в които се предлага Galaxy Z Fold3 5G също са в крак с актуалните тенденции. Ергономичен и с модерен дизайн - лек и тънък корпус, смартфонът е наличен в мистично черно, мистично зелено и мистично сребърно!

Що се отнася до смарт часовника ѝ - отличава се с елегантен, емблематичен силует, с по-тънък корпус от предишните поколения и разнообразие от каишки и персонализируеми дигитални циферблати.

От Славена научаваме още, че за да бъде успешна, всеки път използва различно вдъхновяващо мото, приложимо за всякакви периоди и ситуации. Комбинира без проблем времето с представите си за добре свършена работа като родител и смарт дама и обобщава:

Мечтая и правя планове в посока сбъдване на мечтите си!

 

 

* материалът съдържа продуктово позициониране