#"Това е Явoр. Отличник в частно училище. Цял живот смятан за зубър. А в останалото време... Party Animal. Тази пролет той трябва да си намери работа и има последен шанс... В най-голямата брокерска къща! ". Така започва историята, която ви разказваме с Domestos Power Foam и, повярвайте, тя е по истински случай.

А това е Ралинов. Явор Ралинов. С Domestos Power Foam в ръка много напомня Джеймс Бонд, но всъщност е актьор, продуцент и баща на 4 деца. В душата си - Party Animal. По-важната връзка между Domestos Power Foam и Явор Ралинов, обаче е, че и двамата чистят с лекота дори ако "банята е с главата надолу"!

Снимка: Ангел Юруков

Иновативният продукт Domestos Power Foam е тайното оръжие на Явор. Препаратът "работи" добре дори и с главата надолу, достигайки до труднодостъпни места. Почистващата пяна увеличава обема си, като има и 3 невероятно свежи и био-разградими аромати и елиминира 99,99% от микробите. Мощната пяна може да се справи с тях по всички повърхности в банята, включително плочки, мивки, кранове, огледала и душове. Всичко, което Явор прави е да напръска с ​Domestos Power Foam равномерно и да остави препарата да престои 30 минути, а след това да забърсва с влажна кърпа!

В #URBN обичаме да разбиваме клишета и този път мишена е онова, че "мъжете не могат да чистят". Да, бе, да! 

На Явор Ралинов му отне около 2-3 часа да оправи щетите по апартамента, който буквално и реално употребихме за тази история и сме сигурни, че нашите домакини не са и заподозряли какво се е случило, защото иначе щяха да ни звъннат до този момент...

***

"Трябваше да оставим в приличен вид "терена", а на мен ми отнемаше около 30 минути за всяко помещение. Защото Domestos Power Foam трябва да остане върху повърхността около 30 минути, а след това, както виждате - просто за секунди отстранява всичко! Така се случи в моето семейство, че аз по-често чистя, готвя, оправям.... Иначе казано - за чистене и миене аз съм човекът. Ето, точният човек на Domestos Power Foam с автобиография. За първи път използвах този продукт "с главата надолу" - тоест обръщам го с пръскалото към повърхността и осъзнах колко по-лесно е всъщност да се хване самия флакон и да се достигне до най-недостъпните места - до ръба на тоалетната чиния, например", споделя Явор Ралинов, който със сигурност ви е много познат...

"Така ще си го правя и вкъщи!"

На видеото изглежда, че Явор Ралинов се справя много добре и със следите от червило по огледалата в банята. Интересно ни е дали Шандо - един от най-запомнящите се образи в сериала "Клетката" успява да се справя толкова добре с подобни следи и в живота!

"Абсолютно така е! С едно или две минавания на повърхността с мокра кърпа, всякакви петна изчезват без усилие. Както показва и видеото, само с няколко изплаквания всичко е като ново. Domestos Power Foam e подходящ и за други, нелакирани повърхности - за всяко домакинство би свършило чудесна работа".

А сега е време да обърнем внимание на Явор, който е способен да ви накара да се усмихнете дори когато чисти. Познат е повече от екрана, отколкото от театралната сцена, макар че може да очакваме много скоро неговото завръщане там - джеймбондовско и по-скоро отколкото самия той предполага. Въобще Явор Ралинов знае как да обръща всичко "с главата надолу" - не само Domestos Power Foam, но и в сериала "Клетката", където героят му - Валери Гендов - Шандо преобръща животите на всички главни участници.

"Шандо е абсолютен измамник, за разлика от нашия Джеймс Бонд в почистването!", шегува се Явор Ралинов за героя си. "Просто Гендов е откровен лицемер!"

Снимка: Ангел Юруков

"Ролята му дойде много случайно при мен. Бях поканен за ролята на Асен Блатечки в "Клетката", но ме видяха много добре в кожата на Шандо. Интересното при кастингите е както и на купоните - никога не знаеш къде и за какво те викат. Ама има цяла сюжетна линия, по която се води сценарият".

Нещо, което направихме заедно с Domestos Power Foam!

Повярвайте ни - никак не е лесно да се разиграе парти. Затова си го организирахме, измислихме и изживяхме на живо. И с почистването след него!

Снимка: Ангел Юруков

"По интуиция се ориентираме, така е и с кастингите за филми", споделя Явор. "Пратиха ми синопсиса, за да се наместя биографично къде и какво се е случило на героя ми и мисля, че се получава".

Това е мечтата на всеки актьор: Да играе ролята на Лошия.

Неслучайно актьорите срещат героите си.

"На всеки човек животът му е в някаква клетка", казва Явор, сравнявайки различните сюжети и реалността. "Всеки минава през клетки във взаимоотношенията си, минава през трудности. Клетката за взаимоотношенията между хората, между теб и твоето вътрешно Аз, за разбирането на теб и другия, на теб и обстоятелствата. Мислиш едно, съдбата ти поднася друго. Така и моите герои - визирам и Шандо, и Явор от клипа с Domestos Power Foam, трябва да оцеляват динамично, на момента и да излязат от зоната си на комфорт. Мисля, че

В днешно време трябва да си адаптивен, за да се справяш в моменти, когато всичко е с главата надолу!

Снимка: Ангел Юруков

В моментите, когато се е чувствал "в клетка", Явор Ралинов е научил много важни уроци.

"Дано съм ги научил, де. Тази година ставам на 45. През годините имам чувството, че повтарям стари грешки. Друг път - изглежда да съм се научил. Мисля, че узрявам, неминуемо покрай житейския опит. Но в важно и да не внимаваш прекалено много. Да се хвърляш в живота, някак си. От време на време той ти подсказва, напътства те и те връща в правия път. Важно е да запазиш колкото може по-дълго смелостта да се хвърляш с главата напред, иначе няма да има уроци. Такъв съм като темперамент и характер. Влизам на 100%".

Снимка: Ангел Юруков

Потвърждаваме от #URBN! Видяхме го как се хвърли да чисти със стръв и Domestos Power Foam в ръка! 

"Или става, или си чупиш главата. Имам 4 деца в различни възрасти и те ми преподават постоянно. Понякога ме вадят от кожата ми, тогава се усещам, че избухвам, че реагирам емоционално, след това гледам да поправя грешката. После пак я правя. Повторения, грешки... Но все пак сме хора. Трудно бягаме от темперамент и характер. Човек не бива обаче да си казва: "Аз съм си такъв!" Трябва да работиш върху себе си!", казва Явор Ралинов.

Човек трябва да се самонаблюдава. Да преценява себе си. Това е присъщо за актьорите, но е важно да знаете и че те ви наблюдават - дори ако минете покрай тях на улицата и им направите впечатление.

"Учим го още в НАТФИЗ. В моя случай - във ВИТИЗ", казва Явор.

Време, което преобръща живота на Явор Ралинов с главата надолу. Бил е в много силен клас и ние го връщаме там - много назад! През 2002 година в класа на проф. Надежда Сейкова, заедно със Захари Бахаров, Владо Карамазов, Христо Петков, Анастасия Лютова...

В трети курс Явор става баща за първи път.

Тоест - в ранните си 20 години.

"Проф. Сейкова ни казваше, че не е като професорите Коко Азарян и Стефан Данаилов и след като завършим, няма как да ни побутне някъде. Научи ни да се справяме с всякакви режисьори и да се справяме с всякакви ситуации, както се вижда и в този видеоклип", казва Явор Ралинов.

Бъдещето е във ваши ръце

"Борете се"! Това е важен урок за Явор Ралинов. Не само в актьорски, но и в житейски смисъл.

"Някои автори, като Гогол, Достоевски, Шекспир, Чехов, да ги четеш във времената на 90-те години, когато си тийнейджър, може да се окаже основополагащо", подчертава Явор по време на разговора. "Проф. Сейкова ме научи да се отнасям с любов към пиесата, към автора... После всеки си хваща пътя".

Всъщност никога не е мечтал да бъде актьор. Първо кандидатства в Консерваторията за тонрежисьор - неуспешно. Още тогава майка му, която вярваме, го познава най-добре, му предлага ВИТИЗ, но Явор Ралинов предпочита морето, изтормозен от изпити. Година след това море, чудейки се накъде да продължи, попада в ръцете на проф. Диляна Мичева - музикант и педагог. Така от шега на майтап - Явор наистина влиза във ВИТИЗ, и то втори в списъка сред 50 момчета, след Калин Врачански.

"Какъв успех, а? Бях даже държавна поръчка!"

Върнахме го цели 22 години назад и все пак - това е добро наблюдение за самия него в театралната и кино среда у нас. Дали някога е съжалявал за своя избор, че се е насочил към изкуството?

"И да, и не. Не съжалявам по-скоро, бих повторил. Невероятно приключение с различна, изпитваща те действителност. Когато завършихме, нямаше телевизии, филми, сериали. Имах покани за провинциални театри - тъкмо бях станал баща, а кастингите, макар и малко за онова време, са тук. Майка ми искаше да стана доктор... но ето ме тук, не бих променил нищо в избора си досега."

Снимка: Ангел Юруков

Изкушава го театралната сцена. Като с колелото е, казва. Научиш ли го, няма забравяне. Има си и пиеса, в която спряга участието си рамо до рамо с Калин Врачански - "Енигматични вариации" на французина Ерик-Еманюел Шмит. Един ден, съвсем скоро, може би това ще се случи.

"Говорейки не само за изкуството, всичко е в ръцете на съдбата. Нищо не е случайно. Трябва да работиш и ти за съдбата, да се развиваш и опитваш и то се случва покрай фини настройки и детайли. И дори тогава, дори да мислиш, че ти си го направил сам, някой друг намества струните. Важно е обаче да се развиваш и това съветвам младежите, да не задълбават само в едно, все пак имам 4 деца с възрастова разлика, защото всеки възприема различно живота. Да са добри във всичко - езици, спорт, изкуство..."

На това го учат неговите 4 деца. Да е постоянно активен. Казва, че е щастливец, че неговите деца са го избрали да е техен баща.

"Децата са основният двигател и пътеводна светлина във всичко, което върша и правя. Като всеки човек и аз изпадам в кризи и дупки, но те ме връщат в правилния път. Ако нещо се сдухам, хващам се за тях и нещата се получават".

Идеален е за главната роля в сериал тип "Пълна къща!" Ако има българска версия - не забравяйте за Явор Ралинов.

"Важно е, че към тази пълна къща, води един не толкова гладък път, с доста спънки, от които повечето мъже сякаш се страхуват - раздели, семейства, деца...Винаги има страхове. Ако не е за едно, ще е за друго. Страховете са лош съветник. Аз съм благодарен за това, което ми се е случило. Все още мисля, че съм късметлия. Винаги ми е било трудно да подреждам нещо като рецепта за ценности, но имам моя философия. Така възпитавам и децата си. Първото е да си добър човек. Да помагаш с каквото можеш и да не си тръгваш при първия неудобен момент. Винаги има изпитания, но основната линия е да работиш в посоката "добър човек".

"Кой каквото може, защото в наше време не е закон, че жената трябва да сервира салатата на мъжа след работа, а той нищо да не попипва. Вече няма разделението кой да чисти. Който в каквото е добър и е важно да се включваме, за да си помагаме, за да се върви в правилната посока".

Един мъж над стереотипите. Явор Ралинов. Дори не му се налага да се бори срещу тях. Това е въпрос на личен избор. Мироглед. Философия. Дали си чел. Пътувал... Да си почистил след себе си! Точно от такъв супергерой в момента имаме нужда, казва Явор Ралинов. Метафорично или не:

"Помирител" - някой, който да "почисти" хората от агресивните петна и да ги помири!

*Специален проект "Mъжете също чистят!" на #URBN и Domestos Power Foam!

#URBN Team:

PM: Сеня Вълкова

Интервю и концепция: Криси Димитрова

Video Production Team:

Рени Чавдарова/ Ангел Юрукова/Тедд Георгиев

Грим: Мелина Захариева

Стайлинг и probs: Александрина Дерменджийска

Локация: Гранд Хотел Милениум София