#Дълго се чудих дали да направя решителна стъпка и да напусна работата си от 9 до 17 ч. Защото да ходиш на сигурна работа е голям комфорт. Знаеш в близкото бъдеще как да планираш случващото се. Осъзнавам това, но през цялото време всъщност исках да имам смелост да избягам от офисното статукво. И стана така, че реших да се хвърля с главата напред, а Здравко много ме подкрепи...  И всичко се разгърна в правилната посока, всичко само се подреди...

Advertisement

Така започва историята на един от най-влиятелните инфлуенсъри у нас – Виолина Младенова. Тя осъществява мечтата на десетки съвременници  – да има атрактивен профил в социалните мрежи, чрез който да печели добре, правейки това, което обича и това, което всъщност ѝ е само хоби. 

В случая – любимите занимания на Виолина са активният начин на живот, непрекъснатите пътувания, фотографията и йогата.

И тъй като е човек, за който „невъзможно“ е дума, която не съществува, точно преди пандемията решава да напусне сигурната си работа в офис, за да пробва да работи за себе си от мястото, на което се намира в конкретния момент. Така започва невероятното преживяване на Виолина и Здравко, познати като wanderful.nomads в Инстаграм.

Виолина и Здравко делят любов помежду си, любов към фотографията и любов към движението.

Затова и adidas и SPORT DEPOT решиха да разкажат дръзката им, но романтична история, която е толкова лека за душата и силно мотивираща, че може да се мери само с новия модел маратонки adidas Terrex Аgravic!

Профилът на Виолина – wanderful.nomads е стилен, добре поддържан и веднага хваща окото. Може би защото самата тя носи усета към изкуството от малка – като художник по призвание и графичен дизайнер по професия.

„С това съм се занимавала през по-голямата част от професионалния ми живот. Профилът ми в социалните мрежи е много, много стар. Направих си го около 2008-2009 година, когато започнаха да се популяризират Фейсбук и Инстаграм. В началото просто си снимах някакви неща, които качвах. Ползвах и филтрите в ретро времената на Инстаграм. Впоследствие започнах да го използвам още по-често, защото съм запалена по йога, пътувания и по-активен начин на живот, а там можеш да намериш много вдъхновение – за готвене, спорт и хубави места. За мен социалната мрежа е източник на всякакъв вид вдъхновение - можеш да комуникираш с други, мислещи като теб хора и да извлечеш само позитиви“, разказва за началото си като инфлуенсър Виолина.

Снимка: Серия adidas Terrex от Sport Depot

Oт малка хоби ѝ е фотография. Докато все още работи в офиса на рекламна агенция, търси място, където да може да се изразява свободно. Така започва да пълни страницата си със снимки – със спомени от пътуванията ѝ със Здравко, от свободното време, прекарано сред природата, от интересните им занимания заедно – сноуборд, каране на колело...

„За нас е важно да правим нещо интересно, свързано с движение... Хрумват ни всякакви дивотии. Здравко се запали покрай мен по фотографията и сега доста се занимава с профила – така се оформиха нещата, че печелим от това, което обичаме да правим“, споделя Виолина.

Докато търси име за профила – вече осъзнава, че трябва то да насочва към тематиката на снимките, които ще публикува в него.

„В началото исках да правя всичко – да снимам храна, защото обичам да готвя, да снимам йога, пътуванията ни, мода, каквото се сетиш. Беше огромна каша, но в един момент се насочихме към определен начин на живот – образно казано „номадски“ и се зачудих... Wanderful.nomads ми изникна малко като на шега, като игра на думи и покрай нашето желание офисът ни да е там, където си го занесем“, казва Виолина.

Така ли е в момента? Да, офисът е навсякъде с тях, но не заради пандемията!

„Изморявам се да правя едно и също. Трябва да си поставям нови предизвикателства постоянно. Даже преди няколко дни си взех изпит за йога инструктор и се каня да започвам да преподавам, което е абсолютно извън зоната ми на комфорт – винаги съм се виждала като ученик, а не като преподавател. Малко ми е притеснено“, казва Виолина.

Снимка: Серия adidas Terrex от Sport Depot

От разговора ни дотук разбираме, че си пада по интензивните, приключенски усещания, за които със сигурност ѝ трябват удобни обувки.

Не е трудно да обобщим, че любимите ѝ обувки са маратонки и кецове – заради специалното отношение към активността.

„Да си фрийлансър (в превод от англ. – на свободна практика), ти дава предимството да си подредиш времето, за да остава достатъчно за всичко. Може би и затова вече имам впечатления от новия adidas Terrex Аgravic – защото спортуването, дори в любителската лайсна, за мен е важно. А adidas Terrex са подходящи за всичко – водоустойчиви са, стават за раходки в планината! В първата секунда, в която взех обувката в ръка – и казах: „Уау!“ Пробвала съм какви ли не обувки за бягане, но разликата е осезаема от първия поглед.

Толкова лека обувка не ми е била в ръката.

Усеща се разликата и като я обуеш и стъпиш - просто разпределението на тежестта по цялото ходило се усеща по различен начин от всякакви други обувки за бягане, каквито съм пробвала. Нямах търпение да пробвам как се бяга с такава обувка. Мисля, че цяло лято Terrex Agravic ще са участник номер 1 в багажа ми!“, споделя Виолина.

Не си представяйте професионално бягане, но не става дума и за джогинг на стадиона. Виолина е начинаеща в планинското бягане, което е нейна голяма мечта.

Снимка: Серия adidas Terrex от Sport Depot

„И мисля директно с adidas Terrex Аgravic да хващам баира към Витоша, буквано да хващам буквално гората“, смее се тя.

Смята да започне лека-полека да навлиза в бягането по пресечени терени. Има много причини да намерим мотивация да излезем и да поемем по планинските пътеки.

Някои хора бягат, за да се състезават. Други бягат за удоволствие.

Виолина е от вторите. Но независимо от това е категорична, че новите adidas Terrex са създадени, за да ти помогнат да подобриш собствените си възможности и време. 

Бягането по планински терен е не само спорт, това е начин на живот, който определя изборите на всеки начинаещ или напреднал атлет. Но за да следваш собствената си пътека, ти е нужен и партньор, който ще издържи на всяко препятствие.

Освен в лицето на Здравко, Виолина открива партньор и новите модели - Terrex Speed & Terrex Agravic. Обувките са проектирани за тези, които искат да счупят собствените си рекорди и да покорят нови върхове – точно като нея!

Снимка: Серия adidas Terrex от Sport Depot

„Не съм професионален бегач, но определено се усеща по съвсем друг начин свободата на движение с тази маратонка. Сякаш не докосвам земята, а летя с тях. Леко е движението. Мога да пробягам по-голяма дистанция. Обикновено с други обувки съм имала дискомфорт ако бягам по-дълго време – над 5 км. В случая комфортът е постоянен. Не съм имала някакви болки, както често се е случвало с други обувки“, споделя още инфлуенсърката.

Свободата обикновено променя, обобщаваме заедно - човекът и ситуацията. 

От деня, в който започва сама да разпределя времето си, най-малкото има свободата да започне деня си без стрес - с йога, например!

Или с медитация!

„По начин, който да е по-осъзнат. Когато трябва да си някъде на друго място в това време рано сутрин, не можеш да избягаш от бързането и стресовите ситуации“, категорична е Виолина.

Откакто се занимава предимно с профила си в социалните мрежи, от който печели, избира да става много по-рано, но да започне деня си по много по-активен и спокоен начин.

„Да си обърна внимание – в банята, с кафето. Да изведеш кучето в ранните часове, когато светлината е магична. Променя се храненето  – вече не бързаш от среща в среща, не забравяш да обядваш, но и не посягаш към неподходящи неща, само защото нямаш време. Свободата да работя за себе си, всъщност, ми позволява и да се грижа за себе си. Меломан съм и у нас се слуша музика непрекъснато, вече не се придържам към корпоративната обстановка, а към креативната среда! Имам грамофон и пълен шкаф с плочи и така започва „работния ми ден“, смее се Виолина.

Слушайки я сме категорични – пада си предимно по енергична музика като Hip Hop и 90s Rock, но за йога определно залага на Low Fi и електронна музика!

„Скачам доста и на въже и тогава вече предпочитам Future Beats”, разкрива още тя.Макар с половинката Здравко да предпочитат да пътуват по диви, обезлюдени кътчета и сред природата, всъщност се запознават тривиално – в клуб, преди 7 години. Оттогава са заедно и казват, че е любов от пръв поглед.

Снимка: Серия adidas Terrex от Sport Depot

„Като се запознахме си казахме:„ Ти си човекът“. Малко сме като Дарма и Грег от сериала. Здравко изключително много ме подкрепя, каквото и да реша да правя. Прекрасен е в това отношение, няма значение каква е дивотията – с две ръце е! По работата за профила ми – той има огромен принос както за фотографията, така и за съдържанието“, разкрива Виолина.

Оказва се, че човек наистина може да печели, и то двойно, от социалните мрежи!

"Разбира се, че може да се печели и дори бих казала, че не е от изключителна важност, обаче. Дори не винаги е важно да имаш огромен брой последователи, за да печелиш. Може и с по-малко да имаш ангажименти в Инстаграм. Започнахме да колаборираме с доста популярни брандове, които споделят нашите ценности и страст към природата. Мога да кажа още, че през последната година всеки един ангажимент е бил до голяма степен мечта за мен преди това. Не го казвам на шега или заради интервюто, но adidas са ме вдъхновявали винаги – още като ученичка, когато рисувах и започвах да се занимавам с графичен дизайн. Като рекламни кампании, като визия... Заради adidas се запалих по бягането“, разкрива Виолина.

Снимка: Серия adidas Terrex от Sport Depot

И като доказателство показва любимите си кецове – adidas SuperStar – класическият бял кец с трите черни ленти...

„Винаги имам един такъв чифт в гардероба и ако се износи или скъса – купува се същият!“, категорична е Виолина.

Пандемията по никакъв начин не усложнява живота ѝ, независимо от рестрикциите за пътуванията. Казва, че щом няма КПП по изходите на София – не можем да се оплакваме.

„Хората сякаш страдат, но имам усещането, че не осъзнават, че не сме лишени напълно – имаме планини, море, тонове места, на които да идем и да правим различни активности. Има държави, където още хората не си подават носа от прозореца. Имаме 4 сезона красота, така че ние със Здравко си приключенстваме с пълна сила. Предпочитаме каравана пред заведения!“, категорични са инфлуенсърите.

Някъде по пътя с караваната, двамата осъзнават, че най-голямото богатство след здравето, всъщност е водата.

Снимка: Серия adidas Terrex от Sport Depot

„Имало е места, на които е нямало нито ток, нито вода. Та тогава осъзнахме какво богатство е водата в дивото. Миналата година бяхме на Дуранкулак – там, където морето се слива с небето и сякаш следва Космоса. Привлича ни по-простичкия, бавен начин на живот. Можем да се чувстваме много щастливи с малко неща. Събуждаш се с изгрева. Всяка сутрин е по-романтична. В такива моменти винаги си мисля как до голяма степен обществото ни ни учи, че имаме нужда от повече предмети и материални придобивки, за да се чувстваме успешни или щастливи. Всъщност не е така. Току-що разсъненото слънце на Дуранкулак ми напомня колко всъщност мъничко ти трябва, за да си щастлив, да изпитваш нещо специално...

Трябва ти само Любимият човек да бяга до теб, много изгреви и залези и... един adidas Terrex Аgravic!

*Материалът е подготвен за adidas и SPORT DEPOT и съдържа продуктово позициониране! Серията може да бъде открита в магазините на SPORT DEPOT и онлайн на sportdepot.bg ! 

PM: Вяра Младенова