#Добре дошли в #SkinCity! Рубриката за здрава и красива кожа, която създадохме в #URBN с доц д-р Дончо Етугов има за цел да ви преведе по правилния път към грижата за здравето и красотата, съгласно градските трендове по цял свят. В нея не само ще научавате всичко кратко, точно и ясно за най-новите процедури, но и ще имате възможност да спечелите награди, от които да се възползвате в специализираната клиника Estetics & Dermatology!

Диагностика на кожата, базирана на изкуствен интелект VISIA - не е нещо, което не сме очаквали. ИИ е навсякъде, особено когато става въпрос за медицина и естетика, отбелязва доц. д-р Дончо Етугов. В рубриката на #URBN и Клиника Estetics & Dermatology - #SkinCity ще ви въвеждаме в най-новите трендове за естетическите процедури и дерматологията, като ви даваме възможност да спечелите и награди по ваш вкус. Следете #SkinCity, за да сте в крак с градските тайни на здравето и разкрасяването, но не забравяйте да се включите и в играта ни в Инстаграм!

В първата ни тема е именно за навлизането на ИИ в дерматологията и естетиката. Клиниката на доц. Етугов дава възможност за популяризирането на този метод с Отворените врати в кабинета му.

"VISIA" се ползва в много страни и на всички континенти, тъй като е основен помощник в диагностиката. Решаването на всеки здравословен или естетичен проблем включва първо неговото диагностициране, последвано от адекватна грижа и терапия.

Платформата представлява апарат, който използва възможностите на изкуствения интелект и постига отлични резултати при изследване състоянието на кожата. Освен че визуализира козметичното състояние и дава предложение за корекция на съществуващите естетични проблеми, "VISIA" помага и при диагностиката на кожни заболявания, с повърхностна локализация, включително и съдови процеси.

"ИИ присъства в съвременната медицинска апаратура. Дали ще движи скалпела на опериращия робот или ще замени опитното око на диагностика, винаги ще бъде полезен в медицинската дейност. В дерматологията освен в диагностичния етап, както при "VISIA", ИИ се използва при хирургичните лазери, апарати базирани на радио честота, УЗ и др.", казва доц. д-р Етугов.

Как се разчитат резултатите от тази диагностика?

"VISIA" възпроизвежда детайлен образ на изследваната кожа, като предлага и компютърен анализ на различни параметри от кожната физиология. Това най-често са различни степени на хидратация, количеството на излишен или липсващ пигмент, ниво на омазненост, както и зачервяване.

След подробната диагностика, асистира за изготвяне и на индивидуален лечебен план или козметична грижа, включваща естетични или корективни процедури.

3D анализът на кожата на лицето е предпочитан метод за оценка на състоянието на кожата и идентифициране на потенциални проблеми в най-модерните клиники в света. Посредством камери и софтуер, "VISIA" създава изображение с високо качество и го анализира триизмерно, като дава информация за текстурата, цвят и цялостното кожно състояние на пациента.

Персоналният план на лечение след диагностиката е задължителен. Дерматологът е този, който трябва да определи метода на лечение, независимо дали става въпрос за бръчки, хиперпигментация или други кожни проблеми.

С "VISIA" доц.д-р Етугов проследява и резултатите и напредъка на назначеното лечение, сравнявайки информацията от диагностиките "преди" и "след".

Ето какво казва доц. д-р Етугов за "VISIA":

Снимка: Радина Гaнчева за #URBN/Dir.bg

       - Доц. д-р Етугов, какви са плюсовете и минусите на този тип диагностика на кожата с ИИ?

       - С усмивка бих споделил, че единствения минус е нуждата с нея да работят опитни и обучени специалисти. Човешкия фактор е необходим за да се спази правилният алгоритъм и да се постигнат отлични резултати. Ползите са много. Високотехнологичната оптичната система, която визуализира и регистрира дори и най дребните несъвършенства, с последващи интелигентни съвети към специалиста, за съставянето на най-добрия лечебен план, за разрешаване на проблемите на пациента

      - За какви хората е подходяща тя?

      - Кожният анализ "VISIA" е подходяща за всяка възраст и пол. Анализират се видимите и достъпни кожни несъвършенства и заболявания.

      - Какво според вас предлага тя като най-голяма полза за пациента?

      - Полезна е концепцията да се открие, дефинира и по съвременен начин разреши кожния проблем. Тя прави невидимото видимо и достъпно, за погледа на терапевта. В изкуствения интелект са заложени всички съвременни решения и лечение на познатите от науката кожни несъвършенства и заболявания. Обобщено, "VISIA" допълва окото и мисълта на специалиста. Така диагностиката и лечението се доближават до съвършените

      - Какво друго приложение на ИИ има при вас в Estetics & Dermatology?

      - Лично аз, имам положително отношение към изкуствения интелект. Вярвам че е създаден да помага, а не да вреди. От всяко научно постижение, приложимо в човешка дейност може да се извадят и позитиви, и негативи. Атомната енергия може да ни служи да произвеждаме продукти и стоки, или може да руши и убива. Всички ние, трябва да контролираме посоката на научния прогрес и начините за използване на научните постижения. ИИ ми помага, когато искам да направя подробна справка в интернет пространството, за новостите в диагностиката и лечението на болестите. ИИ трябва да бъде помощник на лекаря терапевт и аз оптимистично вярвам в това.

     - Кога можем да опитаме възможностите на "VISIA" с Вас?

     - Предлагаме безплатна диагностика за нашите пациенти, в деня на отворените врати: 26 и 27 февруари 2024 г в кабинетите на клиниката.

 ***

                                                                                                                                Запази час

Рубриката #SkinCity на доц. д-р Етугов ви предлагаме да се възползвате от "VISIA" в деня на Отворените врати в кабинета на Estetics & Dermatology, които ще се проведат на 26 - 27 февруари. Промоционалните процедури в Estetics & Dermatology се извършват от висококвалифицирания екип на доц. д-р Етугов. Участието на самия доцент не е обвързано с промоциите.

През февруари трима от вас имат възможността и да спечелят БЕЗПЛАТНА диагностика на кожата, базирана на изкуствен интелект "VISIA" по време на специалните Отворени дни в клиниката, както и да получат разчитане на резултатите от дерматолог и съставяне на план за подобрение качеството на кожата. Това ще се случи, ако се включите тук: 

Колаж: Траяна Генчева

За останалите - в рамките само на Отворените дни ще може да се възползвате и от 15% отстъпка на цените на предплатените услуги за подобрение качеството на кожата.

                                                                                                                                

                                                                                                                                

                                                                                                                                  Запази час