#Всички, които живеят в големия град, а и не само там, знаят какво е удобството да разполагаш с кола, за да стигаш максимално бързо до всяка една точка в града. А какво остава, ако говорим за разходка извън него, за да отдъхнем от тежката седмица, която сме имали на работа. Тогава колата е задължителна.

В главните роли

За да ви покажем обаче какво е да караш истински автомобил, се качваме заедно с журналиста Иван Боянов и водещата на предаването "Матине" - Рени, с които потегляме в една посока, която е трудно достижима за обикновената кола, затова на помощ идват два от моделите на Subaru - Outback и XV.

И така..

Тръгваме от офиса на Dir.bg, но се налага да се разделим за малко с Рени и Иван, за да се подготвят за пикника, който ще си направят и потегляме от Патриаршеска катедрала "Свети Александър Невски" към планината, заедно с автомобилите. За Рени - XV, a за Иван - Outback.

Снимка: Dir.bg

Разбира се, за да не губят връзка един с друг, те се възползват от аудио системите на автомобилите, с навигация и 11.6-инчов дисплей при Outback и 8-инчов дисплей и навигация при SUBARU XV.

Впечатления на Рени

"Излизам от София току-що и се чувствам чудесно, вече съм настроена за почивка. Не мога да не отбележа, че SUBARU XV е много компактен за градска среда, тъй като минахме през толкова много задръствания и натоварен трафик, а колата се държа страхотно, а сега с удоволствие ще я изпробвам и извън града, защото се усеща много стабилна и сигурна, а това ме кара да се чувствам комфортно", споделя Рени.

Снимка: Dir.bg

За да проверим способностите на SUBARU  се качваме заедно с Иван и Рени на високо и трудно достъпно място, "защото със Subaru няма да имаме никакъв проблем", отбелязва Иван.

Снимка: Dir.bg

Впечатления на Иван

"Управлението на Outback е лесно и приятно, защото системите за сигурност се грижат постоянно, за да съм в пътя, като помагат да не се отклоня. Този автомобил е подходящ не само за асфалтов път и сега ще ви го докажа", допълва той.

Казана дума, хвърлен камък

Така тръгваме към уреченото място, в уречения час, за да подложим на тест драйв автомобилите. Често искаме да се откъснем поне за малко от натоварващата градска среда, но без сигурна и стабилна кола не бихме тръгнали по неравни пътища. Outback разполага с 2.5-литров атмосферен BOXER двигател. При SUBARU XV системата SUBARU e-BOXER съчетава в себе си бензинов BOXER двигател и подпомагащ електрически мотор. Точно тези неща дават спортното усещане и тихото и комфортно управление на автомобила.

Снимка: Dir.bg

С произход от самолетната индустрия, SUBARU много прецизно настройва, тества и подобрява своите системи за безопасност. С усъвършенствани системи за защита SUBARU непрекъснато се стреми да подобри цялостната безопасност, за да сведе до минимум риска от произшествия.

Снимка: Dir.bg

Пътуването

Пътуваме с Рени и Иван, като напускаме София и се отправяме към село Осоица, което се намира в планински район и е на 38 км от столицата ни, разположен на южния склон на Стара планина. За да стигнем до това стръмно място, минаваме през каменист път, вода и още много препятствия, които не се оказват никаква пречка за дватa автомобила SUBARU Outback и XV.

Снимка: Dir.bg

Основните технологии на Subaru осигуряват на всеки автомобил комфорт, безопасност и надеждност, които гарантират удоволствие и спокойствие на всеки пътник и шофьор. Това ни дава сигурност да караме не само по черен път, но и на всички други трудни за достигане дестинации, за които става ясно, че не представлява никакъв проблем зa двата автомобила.

Снимка: Dir.bg

Така стигаме до прекрасното планинско място, а там сме на 100% убедени в това, че с тези автомобили можем да стигнем до всяка една дестинация каквато и да е тя, а шофирането на такава кола е истинско удоволствие.

"Благодаря, че ме доведе на това красиво място, защото с тези автомобили можем да стигнем навсякъде и то по най-безопасния начин", казва Иван към Рени.

Тя от ствоя страна отвръща: "Аз се чувствам напълно презаредена и съм готова за нови преживявания".

Така допиваме чая си заедно с тях и се качваме по колите готови за нови предизвикателства.

Снимка: Dir.bg

SUBARU OUTBACK PREMIUM 2.5i

Разход на гориво, WLTP комбиниран цикъл на движение: 8,6 л/100 км

Емисии CO₂, WLTP комбиниран цикъл на движение: 193 г/км

SUBARU XV STYLE XTRA 2.0i e-BOXER

Разход на гориво, WLTP комбиниран цикъл на движение: 7,9 л/100 км

Емисии CO₂, WLTP комбиниран цикъл на движение: 180 г/км

За повече информация и пробно шофиране посетете официалния сайт на Subaru: subarubg.bg

*Материалът съдържа продуктово позициониране