#Когато Гай Ричи излезе от зоната си на комфорт и от филми, изцяло в криминалния жанр, реши да се впусне в приключението „Аладин“, си дадохме сметка, че музикалните фентъзита не са силната страна на режисьора...

Гай Ричи е създаден за крими сюжети с грабежи и убийства. Създаден е да прави ленти, в които едновременно искаш да участваш, но не и да ти се случат в реалния живот. 

Затова днес ви споделяме кои са трите филма на Гай Ричи, които бихме гледали отново ("Аладин" не успя да влезе в класацията).

Джентълмените (The Gentlemen)

Кадър от "Мъжът от U.N.C.L.E."

Когато става ясно, че британският наркобарон Мики Пиърсън иска да излезе от бизнеса, тръгват престъпни схеми с подкупи, изнудване и размяна на любезности между няколко "джентълмени", които са готови на всичко, за да заграбят територията на недосегаемия дотогава наркобос.

Рокенрола (RocknRolla)

Кадър от "Рокенрола"

Лени Коул, лондонски подземен бос, "държи" всички сделки с недвижими имоти в британската столица. До голяма степен за сплашване и за своя дясна ръка той държи Арчи. Срещу значителна сума Лени сключва сделка с руснака Юри Омович. В знак на добра воля Юри дава на Лени скъпа картина, която скоро е открадната, откъдето започва и цялата бъркотия. Докато хората на Коул, начело с Арчи, са по следите на картината, трима местни дребни мошеници открадват пари от руснака, след като получават вътрешна информация от сексапилната му счетоводителка Стела.

Мъжът от U.N.C.L.E.

Кадър от "Джентълмените"

В зенита на Студената война тайнствена престъпна организация, чиито специалитет е търговията с ядрено оръжие, е на път да наруши крехкия баланс на силите. Последното от своя страна може лесно да доведе до Трета световна война, затова агентът на ЦРУ Соло и неговият колега от КГБ агент Курякин трябва да обединят усилия в борбата с неочаквано силния противник. Единствената гореща следа, по която могат да тръгнат е дъщерята на изчезнал немски учен, която може да им помогне да се инфилтрират в структурите на врага и, ако действат умно и навреме, да предотвратят голяма световна катастрофа.