#Бихме се изненадали, ако срещнем мъж или жена в разцвета на силите си в градска среда, които да не са чували за сериала "Живите мъртви". Особено сега, когато темата за Апокалипсис е толкова актуална покрай световната здравна криза. Словосъчетанието "Живите мъртви" отдавна се превърна в нарицателно в разговорния език, обикновено използвано шеговито да опише онези състояния на духа и тялото след тежък работен ден, купон до сутринта или най-общо казано (и най-често чувано):

"Какво се е случило с теб? Изглеждаш като в "Живите мъртви"!" 

Шега или истина, един от първите пост-апокалиптични хорър сериали, с който отраснаха няколко поколения е към своя край! На 21 февруари от 23:00 по FOX може да гледате втората част от финалния 11 сезон на поредица за бродещи, жени-воини и мъже, които не се страхуват от необяснимото!

Основният въпрос остава: Кой ще оцелее? 

За да обобщим, Лия (Лин Колинс) в момента е лидер на Жътварите, след като уби бившия лидер Поуп (Ричи Костър). Тя е и първата любовна тръпка на екран, която главният герой Дарил прояви още в първите сезони на хитовата поредица.

Във финала на част 1 Лия научи, че Дарил (Норман Рийдъс) я е лъгал.

Ще отвърне ли Лия на удара?

Снимка: © 2021 AMC Film Holdings LLC. All Rights Reserved.

Със сигурност най-големите фенове на сериала тръпнат в очакване да разберат дали между Дарил и Лия е свършено. И той дали ще погледне с друго око (най-накрая) към красивата, глухоняма журналистка Кони, както подозираме.

Снимка: © 2021 AMC Film Holdings LLC. All Rights Reserved.

Последният сезон на дългогодишната поредица остави феновете в трепетно очакване след приключването на част 1 от сезон 11 (наричан още сезон 11A).

Ще се завърне ли Мишон? 

Ако сте фен на "Живите мъртви", вече би трябвало да знаете да не се привързвате прекалено към героите. През последните 11 сезона, повечето от тях си отидоха завинаги. В сезон 10 Мишон (Данай Гурира) намери доказателство, че любимият ѝ Рик все още е жив. Дъщеря им Джудит настоява майка ѝ да отиде да го търси. Така актрисата беше отписана от шоуто.

Въпреки че Данай не се е върнала в сериала, много фенове се надяват, че тя ще се появи в последния сезон на "Живите мъртви"! 

Снимка: © 2021 AMC Film Holdings LLC. All Rights Reserved.

Не по-малко интересен момент в новия сезон - 11 B ще бъде адаптирането на нашите оцеляващи, които в продължение на 10 години се справят с атаки от б. Ще разберем и какво се случва с любими герои като емблематичната Принцеса, непоклатимата Юмико и Каръл, която познаваме от ден първи на сериала. 

В #URBN Binge-watching обръщаме внимание на сериалите, които следите и гледате на един дъх!

Затова и ви съобщаваме, че в следващите седмици ще може да научите лично от четири отличителни дами от актрьорския състав на сериала какво може да очаквате за финал, но и как "Живите мъртви" се е имплементирал в личните им животи! Все пак 10 години снимачен процес си е солидна част от професионалния и личния живот! Направо си е връзка! 

Четири главни героини отговарят на въпроси от България! 

Dir.bg e eдинствената българска медия, която проведе интервютата с екранната Лия - Лин Колинс, с Елинор Мацура в ролята на Юмико, с Паола Лазаро в ролята на Хуанита и Лорън Ридлоф в ролята на Кони. Те споделиха както интересни моменти за ролите си, така и за бъдещите планове около сериала и неговите продължения! 

За истинските фенове, споделяме визиите и трейлър, а новите епизоди ще се излъчват премиерно от  21 февруари всеки понеделник в 23 часа по FOX.  

Снимка: © 2021 AMC Film Holdings LLC. All Rights Reserved.

Много от героите се изправят срещу адския огън на неминуемата атака на Жътварите, оглавявани именно от Лия.

Други се опитват да отблъснат гнева на Майката природа в Александрия. Светът на всички сякаш е на път да се сгромоляса. Междувременно животът в Общността не е толкова идиличен, колкото изглежда.  

Дали ще съумеят да съберат парченцата и кой ще оцелее, за да им помогне? Дали връзките помежду им ще се съхранят, или ще се прекършат? Дали ще бъде предложено примирие и ще бъде ли то прието, или отхвърлено? Някои ще възродят надеждата си. Други ще преминат граница, от която няма връщане назад.  

Една истина остава: Животът е изложен на карта и всяко решение драстично променя бъдещето, шансовете за оцеляване и положението на всяка общност.  

Снимка: © 2021 AMC Film Holdings LLC. All Rights Reserved.

В ролите ще видим Норман Рийдъс като Дарил и  Мелиса Макбрайд като Каръл. Освен двамата стожери на сериала участват и Лин Колинс, като Лия, Елинор Мацура като Юмико, Паола Лазаро като Принцеса, Лорън Ридлоф в ролята на Кони, Лорън Коен като Маги Грийн,  Крисчън Сератос като Розита Еспиноса, Джош Макдърмит като Юджийн, Сет Гилиам като Гейбриъл, Рос Марканд като Арън, Хари Пейтън, Купър Андрюс, Калън Маколиф, Джефри Дийн Морган и много други.   

Снимка: © 2021 AMC Film Holdings LLC. All Rights Reserved.

Трейлърът може да видите тук:

А скоро очаквайте и интервютата с четирите забележителни героини от "Живите мъртви"!