#Ходили ли сте на изложба, на която самите вие сте куратори? Не? През октомври ще имате възможност да дадете воля на въображението си.  

Най-голямата платформа за доброволчество в България TimeHeroes.org празнува първите си 10 години, като отбелязва това със серия от събития, отразяващи развитието на организацията, свързваща хора от цяла България с каузи, които се нуждаят от подкрепа.

Oще снимки вижте тук>>>

Само за изминалото десетилетие благодарение на платформата близо 90 000 доброволци са подкрепили с времето си над 2500 инициативи на 1046 организатори в 340 населени места у нас. Улавяйки човешките истории зад тези числа, екипът на доброволческата платформа дава старт на кампанията с интерактивна фотографска изложба "Ще участвам!: 10 години TimeHeroes през обектива на Денислав Стойчев".

Доброволци участват в облагородяването и разрастването на приюта за кучета от отворен тип Every Dog Matters в Костинброд. Костинброд, 27 ноември 2021

Снимка: Денислав Стойчев за TimeHeroes

Именно тук е моментът, в който можете да се включите. Освен да разгледат, посетителите на изложбата са поканени да станат и нейни "куратори", като допълнят основните кадри, подбрани от Надежда Павлова, с останалите фотографии, които все още не са разположени на стените галерията.

Две момичета се радват на получени коледни подаръци от неизвестни добродетели. Фондация „Рома Ямбол” поднася стотици коледни подаръци, събрани чрез кампания на ТimeHeroes, на деца от Ямбол и околните села. Село Могила, община „Тунджа”, 23 декември 2021

Снимка: Денислав Стойчев за TimeHeroes

Идеята е чрез колективното действие, историите от кадрите да оживеят за публиката и в крайна сметка да създадат финалния вариант на изложбата. По същия начин, по който участието на доброволците прави възможни мисиите на всички организации, потърсили подкрепа.

А какво ще ни покажат фотографиите? 

Денислав Стойчев е уловил моменти от доброволчески акции на цели 27 организации, заснети през последната година в страната. Част от тях се фокусират върху взаимодействието между ментори и деца от уязвими групи, работата в социална кухня, разходките на доброволци с хора с увреждания, дежурство на горещата линия за пострадали от насилие на "Асоциация Анимус", високопланински почиствания, каузи в подкрепа на животни, културни фестивали, безсънните нощи във Варна по време на първите дни след войната в Украйна и усилията на доброволци и бежанци да създадат свой "Втори дом" в Пловдив.

Цялата тази вълна от добрина и подкрепа, дадена безусловно от хора за хора, влиза в обектива на Денислав, за да я усетим и ние. Откриването ѝ е на 4 октомври от 18 часа в галерия Doza - на ул. "Цар Самуил" 52 в София. Всеки, който иска да я види и да участва в нея, може да го направи до 14 октомври включително.

Паралелно с изложбата екипът готви и редица събития, включващи видеа с авторска поезия на автори като Петя Кокудева, Албена Тодорова и Стефан Икога с фокус върху колективната сила на доброволчеството, както и специално печатно издание (зийн) с фотографии на заснетите от Денислав Стойчев инициативи, което ще се разпространява безплатно на различни места в цялата страна.

Кампанията ще приключи в края на годината, а по случай Международния ден на доброволчеството (5 декември) част от заснетите от Стойчев кадри ще излязат и в градска среда, където също ще могат да бъдат разгледани свободно, за да достигнат до по-широка публика.