#Възможно ли е TikTok да те прати зад решетките? И как така мъж пожела да съди родителите си за това, че са го създали без да го попитат? В какви приключения ще се впусне Гордън Рамзи тази есен? И какво си казахме с бременната и очарователна Луиза Григорова-Макариев?

Всички тези въпроси намират отговор в новия епизод на оnline шоуто на Dir - "Матине" с Рени и Вяра. Предаването, в което темите-табу са само онези, които са скучни така или иначе, ни предлага нова порция теми за размисъл и смях, приятни срещи и необичайни истории. Тази сряда в новия епизод на "Матине" ви очакват:

Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател се завръща през септември

(Можете да гледате темата от 1-ва до 9-а минута)

За световно известния шеф 2020 година май не е чак толкова неприятна. Първо се нареди на 19-то място в доклада на Форбс за най-високоплатени знаменитости за тази година. После пък добрите му стари приятели Дейвид и Виктория Бекъм го поканиха да се погрижи за менюто на сватбата на своя първороден син Бруклин. А през септември ще ни залепи пред телевизорите с втория сезон на "Кулинарният изследовател". От 13 септември, всяка неделя от 22:00 часа в ефира на National Goegraphic ще ставаме свидетели на вълнуващи приключения в името на добрия и автентичен вкус. Този път  Гордън Рамзи се отправя на пътешествия и пиршества в Тасмания, Южна Африка, Индонезия, Луизиана, Норвегия, Индия и Гвиана, а в епизода днес ще ви разкажем как и защо известният готвач рискува живота си и какви предизвикателства му предстоят.

Красотата на България в един уникален музикален проект

(Можете да гледате темата от 9-а до 14-а минута)

Красиви гледки, изпълнения на български и международни артисти и отлично настроение. Това е формулата на "Connections" - новата продукция на телевизия ММ, за която ни разказва Руми Благоева. Поредицата от изпълнения, заснети на невероятни места из България стартира на 27 август с добре известните Balthazar & Jackrock, заедно с които mmtvmusic.com ще ни потопи в музикалния си свят от ръба на нос Калиакра. В епизода ще ви разкажем и защо по време на изпълненията не се допуска публика(не е заради Covid-19, да знаете), както и какви опасности крият снимките на нестандартни места.

#VIRAL: TikTok, затвор и антинатализъм. Моля?

(Можете да гледате темата от 14-а до 23-а минута)

Неведнъж сме казвали, че силно се вълнуваме от социалните мрежи и начина, по който те движат ежедневието ни. Оказва се обаче, че може така да го задвижат, че да го пратят за няколко години в затвора. Това се случва с 22-годишна студентка от Египет, която публикува lipsync клипове в социалните мрежи TikTok и Instagram. Египетските власти, обаче, стигат до извода, че въпросните клипове изразяват уронващо достойнството поведение и младата студентка се сдобива с двугодишна присъда и глоба от $20 000. Освен за нея, в рубриката ще ви разкажем и за новия философски хит - антинатализъм. С други думи: течение, според което живеем в достатъчно мръсен, горещ и претъпкан свят, поради което раждането на деца се смята за изключително неморално. Нещата дори ескалират дотам, че индийски бизнесмен публично заявява намерението си да осъди собствените си родители, защото го родили без да го попитат. По темата можем да кажем само: "Кажи честно!"

Луиза Григорова-Макариев сияе с 9-месечно коремче в студиото на "Матине"

(Можете да гледате темата от 23-а до 46-а минута)

Специалният ни гост тази седмица е винаги усмихнатата Луиза, която съвсем скоро ще става мама. С нея разбира се ще си говорим за бебета, но не само. Ще разберете липсва ли й снимачната площадка и какви са новите проекти, които се въртят в главите на Луиза и съпруга й - режисьора Мартин Макариев. Трудно ли е всъщност да работиш заедно с любимия човек и колко се е променила дивата и щастлива Луиза по време на бременността? Гледайте "Матине" с Рени и Вяра всяка сряда от 08:00 часа в dir.bg и urbn.dir.bg