#През 2022 г. She`s The ONE продължава традицията на Dir.bg за четвърти път - да отличи онези уникални Жени, оставили своя отпечатък по нашето Съвремие, но получили в замяна своите лични белези. Те са далеч от суетата, мълчат по-шумно, отколкото говорят, погледите им са категорични и честни, а осанката им - впечатляваща. Каузите им са близо до идеалите ни. Самите те са сякаш на крачка от Съвършенството. Стигнали са толкова далеч именно заради собствените си несъвършенства...

В ексклузивни интервюта и портретни фотосесии, през 2022 година Dir.bg ще ви срещне с онези 8 жени, над чиито думи и постижения сме се замисляли през последните месеци.

Уважаваме ги искрено заради куража, таланта, ума, отдадеността, дисциплината! Заради силата да бъдат:

Несъвършено съвършени!

Те са забележителните дами, които бихме дали за пример на дъщерите ни, защото имат куража да отстояват успехите си, но и заради начина, по който се изправят на крака след падане!

Пораснали момичета, постигнали своите забележителни върхове без поза, без изкуствени филтри, разчитайки на себе си, на собствения си труд и талант.

***

Мадлен Алгафари 

Мадлен Алгафари

Снимка: Bulphoto

Тя има достъп до най-големите ни страхове и знае точния начин да се справим с тях. За тази цел застава лице в лице с чуждите усещания, попива ги по себе си и ги посреща с най-силното оръжие - хладаният разум и търпението.

Мадлен Алгафари няма нужда от повече представяне - тя е известен психотерапевт, писател, режисьор... Знае много истински истории с невероятни поуки, знае как да се раболяваме качествено и накъде води пътят на сърцето и няма грам притеснение да организира поправителен за родители! 

Maдлен Алгафари е част от Управителния съвет на Институт по Неорайхианска аналитична психотерапия и главен редактор на световното списание по психотелесна терапия Intаernational Body Psychotherapy Journal, което се издава от Европейската и Американската асоциация по психотелесна терапия, както и член на двете асоциации. 

Жаклин Вагенщайн

Жаклин Вагенщайн

Снимка: Ненчо Балкански

Светът ѝ се люлее фантазно между двата коловоза на книгите и филмите, гален от тяхната съвършеност или разтърсван от суровата им реалност. Жаклин Вагенщайн е потомствен издател, изпълнителен директор на издателство "Колибри" и създател на кино-литературния фестивал Cinelibri, чиято концепция е да показва екранизации на книги. Жаклин Вагенщайн определено е будител на нашето време. Благодарение на нея град София се радва на посещенията на големи имена като писателите Иън Макюън, Давид Росман, режисьорите Иржи Менцел и Фолкер Шльондорф и още цяла върволица големи имена в киното и литертурата...

От Жаклин Вагенщайн ще научим защо имаме нужда от лоши дни и изпитания и къде сред филмите и книгите се крият най-важните житейски уроци. 

 Мария Лалева

Мария Лалева

Снимка: Никола Дечков

Тя е най-продаваният български автор в последните три години. Книгата ѝ "Живот в скалите" е най-продаваната книга на десетилетието, според издателство "Хеликон. Нарежда се в топ 10 на читателите като единственият български автор в тази класация.

Мария Лалева ще сподели своята лична история на предизвикателства, болки, ад, рай, лъжи и истини и ще ни разкрие кога светлата страна на Човешкия свят ще пребори тъмната.

Ася Демирева

Ася Демирева

Снимка: Studio Radina Photography

Ася Демирева е един от първите консултанти по кърмене в България, работила доброволно 5 години, а от 11 години е сертифицирана към Международния борд на консултантите по лактация (IBCLC) . Тя влага цялата си енергия, сила и талант, за да помага на съвременните семейства в борбата им за оцеляване в сложните условия на живот. Постига мечтата си да следва медицина, като не се отказва от нея и става студент в късните си 30. Хиляди жени търсят помощта на Ася Демирева, за да продължат напред по правилния начин.

Животът ѝ е поредица от тихи и цивилизовани битки, но първата от тях започва с нея самата - да премахне етикета, който сама си е сложила, защото от самото раждането ѝ е отредено да е по-специална от другите...

Цветелина Цекова

Цветелина Цекова

Източник: Пощенска кутия за приказки

След като написа най-личната си изповед - книгата "Новата прическа на Вики", Цветелина Цекова се превърна в емблема за борбата срещу насилието над жени, разкривайки, че е била не само емоционален наблюдател, но и жертва.  Как се е измъкнала от статистиката "Всяка четвърта жена в България...", какво ѝ е струвало, има ли лек за тежки спомени и какво за нея значи "катарзис" ще научите от откровен, смел и докосващ разговор с авторката на бестселъра. 

Мария Каварджикова 

Божидар Марков

Мария Каварджикова безспорно е една от най-големите звезди на българския театър и същевременно една от най-митичните дами на сцената и в киното. Колегите ѝ я наричат "чудна птица", сравнявали са таланта и постиженията ѝ с Мерил Стрийп, но малко са тези, докоснали се до вътрешния свят на една от най-многопластовите, респектиращи и вдъхновяващи актриси в историята ни...

Ще успеем ли да видим неподправената, истинска Мария Каварджикова зад кулисите ?

Ивет Горанова 

Ивет Горанова

Снимка: БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

Ивет Горанова грабна златото на Олимпиадата в Токио и бе отличена за спортист на 2021 година. Тогава цяла България и света научиха името ѝ. През 2022 година порталът Dir.bg насочва вниманието на своите над милион и половина редовни читатели чрез традиционната селекция She`s the ONE отново към нея.

Как се подготвя Ивет Горанова за предстоящото състезание, какво я вълнува и я държи в кондиция и има ли нещо, което я вади от контрол? 

Адриана Петкова 

Адриана Петкова

Снимка: Личен архив на Адриана Петкова

Адриана Петкова е основателят и идеологът зад първата българска стрийминг платформа за сценични и визуални изкуства 7Arts.bg и видео подкаста ОтКликниНаИзкуството с водещ Весела Бабинова. Чрез 7Arts.bg зрителят има достъп до първокласни театрални, оперни и балетни произведения, както от българската така и от световните сцени. Хитови заглавия от българското кино, международни филмови премиери, куклени спектакли за деца и всичко това от първи ред у дома.

Визионер по дух, тя винаги е с една крачка в бъдещото, където иска да отведе всички ни. Защо изкуството трябва да бъде достъпно? Защо изразът "Красотата ще спаси света важи с пълна сила за изкуството, какво е да си културен мениджър и какво не знаем за Адриана Петкова - ще разберете от предстоящите ни интервю и фотосесия с нея!

***

През 2019 година информационният портал Dir.bg стартира традицията да дава сцена на популярни и непопулярни личности от различни сфери, които са пример за успех, справяне с живота и активна дейност в обществото.

Събитията She`s The One през март 2019 и He`s The MAN през ноември същата година дадоха началото на културна традиция с кауза, която привлича най-успешните хора в България, които разказват личните си истории и научените житейски урорци.

Каузата е простичка - да акцентираме върху добрите примери в българското общество!

В разноцветна селекция на интересни, стойностни, вдъхновяващи и успешни жени, които носят своите послания и орисии през 2019 и 2020 година се включиха големите български актриси Стоянка Мутафова и Татяна Лолова, сценаристът Ваня Николова, актрисата Биляна Петринска, психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова, собственикът на Ivet Fashion Ивет Григорова, керамикът и парижки възпитаник Екатерина Лашова, човекът кауза Аделина Банакиева, основателят на фондация "Диви животни" Любомила Кривошиева, дрифт пилотът Ива Русинова, журналистката Десислава Стоянова, д-р Кристина Чачева, покорилата Еверест Петя Колчева, писателката Здравка Евтимова, създателят на списание "EVA" - Биляна Савова и жената - кауза Надежда Дерменджиева.

През 2021 година She`s The ONE бе достъпнo събитие за всеки в Интернет!

В приятна атмосфера бяха проведени незабравимите и интимни разговори с жените, които разкриха душите си и заговориха открито за собствените си провали, за дълго пазените си тайни, за мислите си, страховете си и най-пълното си щастие. Това бяха абсолютната Тя Стефания Колева, Бялата лястовица Мария Силвестър, Спасяващата животи преди да са се родили д-р Марина Михова, Жената-Шива Жасин Маджид, Голямата Таня Богомилова и Мастър Шеф Мария Жекова. 

През 2022 година сме подготвили не по-малко невроятни истории!

Следете специалните ни фотосесия и интервюта, както и кратките видеа с нашите 8 (не)съвършени дами, за да разберете не само рецептите им за качествено оцеляване, но и тайните от ежедневието им! Интервютата може да намерите на страницата на Dir.bg и #URBN!

Колаж: Петя Александрова

She`s the ONE се реализира с подкрепата на Smart Lady от Fibank, FREYWILLE, Dove Self-Esteem project, Baileys, 7arts.bg , Vivacom Art Hall Oborishte 5 , LeventCoca Cola HBC Bulgaria на Лоф.ть