#Допускали ли сте, че комуникацията в социалните мрежи може да се окаже по-пълноценна, отколкото комуникацията в реалния живот? Че модерният смарт телефон може да улесни живота ви до степен такава да сте по-точни и подредени в ангажиментите си ежедневно? Че може да научи всеки човек на английска точност? Градският сайт #URBN поставя във фокуса си точно този аспект на модерните джаджи! Превърна ли се модерният градски човек в един мобилен офис в собственото си тяло, а телефонът му - в най-добрият асистент?  Какво е предимството да имаш отново сгъваем телефон и може ли в джоба си да носим лаптоп, камера, а и GPS-a в едно?

Срещаме се с Виктор Стоянов, за да разберем нужно ли е на зведите да са на "ти" със смарт устройствата и поддържат ли най-популярните инфлуенсъри сами социалните си мрежи. Виктор Стоянов  отскоро е част от голямото семейство на Samsung-#teamGalaxy и използва новия модел Galaxy Z Fold4 в комбинация със смарт аксесоарите му, които му помагат в активния му начин на живот. Във визитката си в своя профил в Instagram той описва себе си като джентълмен, но широката публиката вече знае, че е точно така, след участието му във формата #gamechanger "Eргенът", където той доказа, че да си добре възпитан и обран е изключително важно в общуването. Какво, обаче, не знаем за неговото ежедневие в и извън социалните мрежи-научаваме от Виктор в специално интервю и го опознаваме повече чрез личния му Galaxy Z Fold4.

***

"Животът ми претърпя драстични промени след "Ергенът", най-вече в социален аспект. Социалните мрежи са част от ежедневието ми през последните 10 години, но нещата вече са съвсем различни. След предаването, те се превърнаха в работно място. Не бих могъл да кажа, че времето ми прекарано в тях се е удвоило за сметка на личната комуникация. Дори обратното. Откакто станах разпознаваем, често се случва да ме заговарят хора", споделя за живота със славата Виктор Стоянов. 

Samsung Galaxy Z Fold4 определено му помага за адаптацията към активния интерес към него, но и същевременно за точно обратното:

"Най-вече ми съдейства да се разсея от шумa около мен и да се насладя на нещата, които обичам без компромис", казва Виктор. 

Денят му започва с преглеждане на мейли, съобщения и график.

В социалните мрежи се наслаждава предимно на котки, свирещи на пиано... 

"Шофирам много и е изключително удобство да ползвам Waze на телефона, защото просто прегъвам екрана и го слагам на таблото на автомобила. Практично, семпло и удобно! В професионален план - Microsoft office! На големия екран е по-лесно да се работи в движение, отколкото на компютър!", споделя за предпочитанията си в ежедневието Виктор Стоянов. 

От профилите му в социалните мрежи изглежда, че доста пътува. 

"Напоследък повече от обикновено", добавя той. Тръгва на път с паспорт, три кредитни карти (за всеки случай), гимбъл за снимане, поне четири тоалета, ако е за уикенда,  и, разбира се, усмивката. Доста добре ориентиран е, рядко се губи в буквалния смисъл. В преносен, обаче, доста често.

"Но Google Maps не може да ми помогне в това, така, както се случва в реалния живот". 

Неуморен е, както за пътувания, така и за работа. Стига да имам място в графика си, винаги е готов да го запълни с пореден ангажимент - ако е необходимо. В ежедневието си не се лишава от хубаво кафе и музика!

Случвало се е Galaxy Z Fold4 да го спасява в напечена ситуация! 

"Имам повече от един случай!", смее се Виктор. "Когато съм на някое събитие и видя човек, който се опитвам да избягвам поради една или друга причина, вадя телефона и го разтварям на големия екран и прикривам лицето си с него, преструвайки се, че чета нещо много важно". 

Така че, ако видите гърба на Galaxy Z Fold 4 пред лицето на Виктор - бъдете сигурни, че не му е до вас и не се хабете. Известно време, след славата, придобита покрай "Ергенът", Виктор Стоянов вече цени повече личното си пространство.

"Всъщност, това бе най-стресиращото за мен след предаването. Осъзнаването, че вече нямам лично пространство. Хората те имат за вещ. Вещ за всеобщо ползване. Никой не признава личното ти пространство след като са те давали по телевизията. Говорят ти на "ТИ", като се извиняват с думите - "извинявай, но толкова време те гледам по телевизията, че имам чувството, че те познавам..." - да, ама не. Налагаше ми се да се крия, за да се почувствам сам. Нямаше място, на което да отида и да не ме снимат, заговорят... беше трудно. Но вече свикнаха с образа ми и не е така "напечено", споделя откровено Виктор. 

Това, което няма да видите в социалните му мрежи е именно личният му живот в подробности. Няма да видите там също и мръсните съдове в мивката му и разочарованията му. 

Тежка ли е короната на един Gamechanger, в какъвто се превърна, след като събуди интереса на аудиторията отново за риалити предаванията?

Корона? Нямам такава.

"Не се имам за Gamechanger, а за малко по-различен от повечето персонажи на екрана. Дали в добър или лош смисъл, всеки сам може да прецени за себе си", скромничи един от най-желаните мъже в България"

Засега един от основните проблеми за Виктор Стоянов е мултитаскингът, за който неизменно му помага неговият модел Galaxy Z Fold4. Моделът се отличава с изключителна мощност и продуктивност, които се побират в джоба. Благодарение на оптимизирания хардуер и софтуер Galaxy Z Fold4 на практика предлага безкрайни възможности за мултитаскинг, с новия таскбар, drag & drop и оптимизирани за големия екран Gmail, офис пакет и социални мрежи. В същото време устройството подпомага баланса между работни ангажименти и личен живот. Така Виктор пренася работните задачи, времето за удоволствие и времето, отредено за приятели и семейство, в едно мобилно устройство, за да "превключи" в правилния за него момент.

"Неоспорим факт е, че губим фокус за важното в опитите си да свършим много неща наведнъж. Поне факт за мен самия. Дори не мога да се сетя за точен брой, но се сещам за една сутрин, съвсем скоро, в която слушах подкаст на телефона, докато си гладех ризата, дъвчейки си закуската и отговаряйки на обаждания", смее се той. 

Определено Galaxy Z Fold4 е за потребителите, за които обичат мултитаскингът е ежедневие. Отхвърляш задачите с по-малко докосвания. Добавяш приложения към новия таскбар, познат от лаптопа. Навигацията е лесна, а преминаването между прозорците става бързо и интуитивно. Благодарение на App Pair с едно докосване можеш да използваш до три приложения едновременно на екрана. Независимо дали превключваш между текстови съобщения или наваксваш с имейлите, можеш да се възползваш пълноценно от голямата площ на основния екран благодарение на функцията Multi View. 

Вредно или полезно е иновативното изкуство на мултитаскинга?

"Полезно във всеки случай. Времето ни е ценно и трябва да се научим да работим по-бързо, за да имаме повече време за приятните неща от живота", казва той. 

Но е и съгласен, че трябва да се пазим от информационното замърсяване, особено когато достъпът до информация е само на един клик разстояние ... 

"Аз се пазя като не вярвам на всичко, което чета. Проверявам различни източници. Не всичко, което четете във Facebook трябва да се приема за чиста монета" 

Като отявлен любител на новите технологии, Виктор има ясна идея какво би изобретил, ако има възможност да създаде иновативна машина или робот...

От дете мечтая да летя! Като Супермен.

"Предполагам, че изобретението ми ще бъде именно в тази посока - преодоляване на гравитацията"

Истината е, че именно новия модел Galaxy Z Fold4 му помага да се справи с гравитацията и сега - да лети чрез музиката, през времето, ангажиментите и мечите си към бъдещите си планове. В този ред на мисли, вярвал ли е някога Виктор Стоянов, че сгъваемите телефони ще станат такава важна част от ежедневието ни?

"Много ми липсваха! Като любител на технологиите ми липсваха годините, в които производителите бяха с различни концепции. Създаваха куп разнообразни устройства с различен дизайн. Имаше кръгли телефони. Имаше и такива с въртящи се дисплеи. Беше вълнуващо. Напоследък всички сведоха дизайна на устройствата си до скучен, прост и еднотипен. Правоъгълник... Липсваше ми онази искра. Онази иновативност. Толкова съм щастлив, че Samsung решиха да направят първата крачка към едно по-вълнуващо технологично бъдеще. Да излязат от рамките и отново да ни впечатлят с нещо по-различно и практично!", казва той. 

Самсунг Galaxy Z Fold4 представлява на практика два телефона в един с теглото на компактен смартфон. Galaxy Z Fold4 е с по-тънък корпус, изработен е с тънка рамка и от олекотени материали. Моделът се предлага в графитено зелено, капучино и мистично черно.

Въпреки че е любител на джаджите, като един истински джентълмен, Виктор Стоянов не си прави прибързани заключения за света около себе си. Така например не може да съди за човека по мобилния му телефон или по селфи в социалните мрежи. Самият той не е запален фен на самоснимачката, нито има любим тренд в селфитата. 

Въпреки това Виктор се възползва от възможностите за снимане на Galaxy Z Fold4 с удоволствие, виждаме от профила му в Инстаграм. Galaxy Z Fold4 разполага с 12MP ултраширокоъгълна камера, 50MP широкоъгълна камера и 10 MP телефото камера с 3x оптично увеличение. С 50MP широкоъгълна камера (23% по-яркия сензор) дори набързо направените снимки са шедьоври с висока резолюция. Можете да подобрите дълбочината и контраста на изображенията с помощта на функцията Detail Enhancer, като каже сбогом на размазването и замъгляването. Или да приближите още повече до обект с помощта на 30X Space Zoom. Трикратното оптично увеличение на телефото камерата се комбинира с функцията Super Resolution Zoom, за те постави в самия епицентър на екшъна. Така видяхме с очите си истинския екшън, в който се намира Виктор Стоянов сутрин - докато прави поне три неща едновременно! 

За него мобилният телефон е удобен и полезен аксесоар, който допринася за баланс в работата и ежедневието.

"Балансът за мен е да работя до толкова, доколкото се чувствам удовлетворен от работата си. Невинаги постигам баланс. Имам моменти, в които съм погълнат от ангажиментите и задачите си, и моменти, в които толкова се отдавам на личните си желания, че не мога да се съсредоточа въобще в работата си", споделя той. 

Новият модел Galaxy Z Fold4 е верен приятел дори и в интензивните темпове на Виктор, който е нагоре-надолу с колата постоянно. 

"Шофирането е като медитация за мен. Сам с пътя, хубавата музика и мислите си. Друга редовна активност в деня ми е тренировката, разбира се". 

Питаме го след като вече няколко месеца пробва новия си смартфон, коя е най-използваната от него функционалност?

"Огромният дисплей е подходящ за всичко! Всичко е по-лесно, по-удобно, по-красиво на големия екран - забравих да отварям компютър. Но сега ще ви споделя нещо доста готино - функцията drag&drop. Мога да си сплитна екрана на две - в едната му половина да си чатя с приятел, например, а в другата да разглеждам мотори. Ако си харесам мотор от Google, само го хващам и го провлачвам в чата. Голям кеф! Няма вече save -> photos -> attach в чат и жонглиране от прозорец в прозорец. Само хващаш и местиш!"

Определено 7.6-инчовият сгъваем дисплей, който е по-ярък и поддържа 120Hz адаптивна честота на опресняване е впечатляващ не само за Виктор Стоянов. Приложенията на популярните социални мрежи като Facebook са оптимизирани за изживяването на по-голям екран. Ако отвориш приложенията на любимите ти стрийминг платформи като Netflix, например, можеш да гледаш, без да държиш телефона. При приложения, които не се поддържат във Flex режим, потребителите могат да управляват устройството, без да прекъсват съдържанието на екрана, с новия тъчпад на Flex режима, с който удобно спираш, превърташ и пускаш видеа, както и приближаваш и увеличаваш изображения. Galaxy Z Fold4 обединява богатия опит на Samsung в мобилните технологии - устройството разполага с усъвършенствана функционалност, независимо дали е сгънато, разгънато или във Flex режим. Освен това, това е първото мобилно устройство с Android 12L, специална версия на операционната система Android, създаден съвместно с Google за изживяване на голям мобилен екран, включително на сгъваемо устройство.

Платформата One UI оптимизира приложенията и техните менюта, така че да виждаш всичко с един поглед, все едно си пред компютър - точно това имаше предвид и Виктор, когато спомена, че лаптопът му е пренебрегнат напоследък!  Новият Taskbar има интерфейс, подобен на твоя компютър, с достъп до любимите ти и често използвани приложения. Мултитаскингът е и по-интуитивен благодарение на новите swipe жестове. Моментално превключваш от режим на работа на приложенията на цял екран към изскачащи прозорци или разделяш екрана наполовина за работа в режим мултитаскинг.

Виктор Стоянов определено е един от най-ангажираните мъже в момента (можем да твърдим това със сигурност, поне в прекия смисъл). От алармата на телефона сутрин до завършека на деня му - с нещо недиетично за хапване и чаша уиски в прегръдката на любимия човек!

* Материалът съдържа продуктово позициониране!