"Най-трудното бе да се задържа за дълго под вода с лице нагоре, да се усмихвам в същото време и да движа ефирно ръце. Да изглеждам свободна и спокойна, сякаш се отпускам изцяло. А в същото време за да потъне тялото трябва да си изкараш целия въздух за да станеш тежък и да се потопиш, разказа пред #URBN младата актриса и стрийт музикант Виолина Доцева във връзка с новия видеоклип към парчето "Ще". 

Кадър от клипа "Ще"

Кадър от видеоклипа "Ще"

"От това най-вече  усетих смелост в себе си. Усетих увереност да скачам и да опитвам, защото само тогава най-много се уча. И вяра, че всичко, пред което се изправям има своя смисъл и не трябва да се страхувам. Порив на смелост - това бих казала, че в причината. Защото съм доста пресметлив и внимателен човек, стриктен и отговорен, а понякога трябва да оставиш тези неща и да рискуваш за да опиташ, да промениш и израстнеш", споделя тя. 

Това е втори сингъл за Виолина Доцева. Музикалното видео отново е дело на успешния режисьор Димитрис Георгиев, с когото Виолина реализира и видеото към дебютния си сингъл "НАУЧИ МЕ".

Снимка: Личен архив на Виолина Доцева

Текстът и мелодията са композирани на китара от Виолина Доцева. Аранжиментът и музиката са дело на певецът Робeрто Николов - Robi, и неговото студио - Blue Minor Studio, познат още със страхотните аранжименти към песните на дует "МОЛЕЦ". В аранжиментът на вокалите се включи певецът Волен Милчев - VOLEN. Миксът и мастерингът са на Димитър Ганчев.

Подводното музикално видео е режисирано от Димитрис Георгиев, който е и автор на иновативната идея, която се реализира за първи път в музикално видео в България. Оператор на лентата е Дамян Димитров, монтажът е дело на Виктория Караколева, CGI ефекти (artist) от Радослав Укалски, продуцент и дизайнер в продукцията е самата Виолина Доцева, чието дело е ефирната червена рокля в клипа. Самата тя споделя, че е ушила роклята специално за клипа и това е първата ѝ завършена дизайнерска творба.

Снимка: Личен архив на Виолина Доцева

Видеото е заснето в "MN DIVe" студио на фотографа Мира Недялкова.

Виолина е популярна с участието си в театралните постановки „Бесове“, "Жана д'Арк", "Свекърва", "Моби Дик", “Глупаци” и в сериалите „Татковци“ и „Откраднат Живот“, а често се изявява и като уличен музикант. Завършила актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на Проф. Д-р Атанас Атанасов и музикална педагогика в СУ "Св. Климент Охридски". В момента е част от трупата на ДТ “Рачо Стоянов” - гр. Габрово. Уличен музикант е от 8 години. Свири на китара и пиано, а отскоро композира и авторска музика. Взима участие в главна роля в късометражните филми "Между мен и теб", където изпява и оригиналната песен към филма, "Театрален романс", "RUTH", "At his doorstep", "През нейните очи", "Стъпки", "Експериментът" и др.

Снимка: Личен архив на Виолина Доцева

Снимка: Личен архив на Виолина Доцева