#Беше някъде края на август, когато след триседмично къмпингуване с всичките му там дивотии - нощно къпане, ходене бос по пътечките между слънчогледите и поздравяване на изгреви и залези пред палатката на брега на морето, повити в спални чували, вече трябваше да се завърна в цивилизацията... Реших преди да обърна колата към София, да мина през родния си град - морската столица, за да се поглезя при мама... 

Любимите гозби, чисти и изгладени дрехи, които те чакат на рафта до леглото, ослепително бели чаршафи, в контраст с бронзовия загар след дългата ваканция - заслужена почивка след почивката на любимото място - юношеската ми стая.

Миризмата на печени в чушкопек пиперки ме будеше някъде към обяд - горе-долу около 11.30 часа, след като успявах да прекарам времето в полусън, стискайки очите си и фантазирайки за есенната прелюдия, която ме очаква в понеделник. Тишината на мамината къща ме караше да се чувствам романтично само при мисълта, че след броени часове щях да съм вече в София, където идната седмица да разхождам позлатените си от слънцето крака по тротоарите и да премина плавно от лятната еуфория към есенната меланхолия...

Вече правех планове за бърз шопинг в понеделник, с който да встъпя уверено в първата работна седмица след отпуската, когато мама, поднасяйки кафето, ахна от изумление: 

"Ама какво е станало с краката ти?" - винаги е намирала каква забележка да ми направи, но толкова рано сутрин?! Едва ли има за какво да се заяде... 

Почти нехайно и с леко хипарско пренебрежение погледнах към краката си...

"Ха! Освен, че са отслабнали като на газела ли?", прозявайки се я попитах, вживявайки се в ролята си на повитата в бяла хавлия Наоми Кембъл...

"Ами петите ти са някакъв ад! Много са сухи, напукани...", нареждаше майка ми, втренчена в ходилата ми...

Както винаги тактична!

За по-малко от секунда ме извади от бляновете и романтичното настроение.

Снимка: iStock by Getty Images

Погледах все още с пренебрежение към ходилата си и с ужас установих, че няма и помен от гладката, златиста кожа, която блестеше над глезените... По петите ми като паяжини се преплитаха тънки и дебели бели неравности и дори леки цепнатини, които със сигурност нямаше да се оправят с рутинната употреба на течен парафин, а професионалният педикюр щеше да ми отнеме месец да ги възстановя напълно...

Интересното бе, че не усещах болка, но допира бе травмиращ - леко дращещ. Нищо общо с бебешката мекота, която усещах в началото на лятото.

Само при мисълта, че следващата седмица със сигурност щеше да е интензивна и да прекарам на крак, ми стана лошо! Представях си как в магазина никой не забелязва целунатата от слънцето кожа или новите ми обувки, а забива поглед точно там - в побелелите ми, контрастиращи на тена пети. Трябваше да реша мигновено проблема, но се досетих, че това ще ми струва няколко пъти по 70 лв... Колкото е поддръжката на ходилата и ръцете на всеки три седмици при професионалист. 

И по-страшното - имах среща в петък! Така де, специална среща, която вероятно щеше да ме накара да си събуя обувките... Тоест разполагах с точно 5 дни да направя ходилата си отново като бебешки на допир.

Снимка: iStock by Getty Images

Вероятно съм изглеждала странно в очите на мама, чиято критика винаги приемах за градивна (все пак по-добре да ми го каже тя, отколкото Той...), защото тя прекъсна мислите ми. 

"Трябва да си вземеш от тези новите чорапки в магазините DM..."

"Какви чорапки, бе, мамо, няма да ходя с кецове на среща..."

"Маски-чорапки, бе, миличка. С арган. Баба ти питай, всеки ден ги носи", каза тя и се запъти към чушкопека. 

Помислих, че нещо пак не е разбрала от рекламите по телевизията. Написах "маски чорапки" в търсачката на телефона и вече си мислих, че явно съм слънчасала...

Това бе първата ми среща с моето спасение - Iroha Nature oсвежаващи, ексфолиращи и омекотяващи маски за крака, под формата на чорапи.

Алтернатива на познатите крем-маски!

Първоначално цъках скептично из разновидностите. Не се доверявам на цените под 10 лв. Практичното ми Аз обаче отбеляза наум, че в крайна сметка педикюристката ми вдигна цените покрай инфлацията с 20 лв., което със сигурност щеше да разреди посещенията ми в следващите няколко месеца.

Но с тези маски чорапки можеше да си спестя не само разкарването до козметичката, но и да скатая пари...

Отне ми точно 5 дни, за да съм напълно убедена, че мога да разредя педикюра си до ходене през два месеца.

Оказа се, че маските чорапи могат да се използват по няколко пъти - тоест не са за еднократна употреба. Удобни са да ги носиш навсякъде и същевременно усещаш ефекта им след около 20 минути след първото обуване. От понеделник до петък с Iroha Nature с арган белите ивици по външната част на петите ми бяха изчезнали напълно. 

По препоръка на баба ми (баба винаги знае всички домашни хакове!) изпробвах омекотяващата маска чорапи с арган, а още в сряда от ДМ си купих и охлаждащата маска-чорапки с мента. Обуват се лесно - като познатите найлонови чорапи, като по ходилата действат два слоя активни съставки, които подхранват и възстановяват увредената и суха кожа, като същевременно помагат за подобряване на външния вид. Благодарение на своята двуслойна технология, маската създава ефект на сауна за подобряване на резултатите. Формулата не съдържа алергени и е 100% веган.

Специално разработени чорапи с мента, уреа и Витамин Е, обогатени с 11 натурални екстракта са всъщност охлаждаща и релаксираща терапия и осезаемо премахват умората на краката за 20 минути. Препоръчах ги на бременната ми в деветия месец приятелка, която се оплакваше от подуване и тежест. Чорапките с ментол са с чиста формула от 93% сертифицирани съставки. Сред основните им съставки е ментата, която действа като мощно противовъзпалително средство и предлага незабавен охлаждащ ефект, а маслото от шеа е допълнително хидратира, подхранва и подобрява еластичността на кожата.

Любимците на баба чорапки маски за сухи крака с уреа, масла от арган, карите, макадамия са обогатени с 16 натурални екстракта + фитоестрогени. С този модел започнах домашните процедури. Индивидуално опакована арганова терапия Iroha Nature съдържа 18 мл. серум, за меки и приятни на допир стъпала. Уреата хидратира в дълбочина, като подпомага задържането на вода в кожата и по-този начин стимулира деленето и възстановяването на кожните клетки. Аграновото масло помага за възстановяване на защитната функция на кожата и я подхранва в дълбочина. Маслото от карите има хидратиращи и антиоксидантни свойства, богато е на витамин E, каротен, алантоин и ненаситени мастни киселини, които придават енергия на клетките и ги възстановяват.

Маските-чорапки са подходящи суха и загрубяла кожа, при продължително стоене прав, с неудобни обувки, облъчване с UV-лъчи, като например направата на гел лак.

Снимка: IrohaNature

Стана ми интересно и разгледах сайтът им. Видях, че има и ексфолиращи чорапки маски с лавандула за напукани ходила, които премахват мъртви клетки и грубости по кожата. Специално създадена пилинг маска за крака с лавандула, зелен чай, алфа хидрокси киселини (AHAs) и 16 натурални екстракта всъщност стимулира естествената ексфолиация на кожата за 10-14 дни. Концентрирана формула от гликолова киселина и млечна киселина, която насърчава обновяването на клетките на кожата, премахвайки сухата кожа, изглаждайки грубата кожа и повърхностните пукнатини.

В четвъртък преди заветната среща заложих и именно на модела с лавандула, който със сигурност не само разгони всякакви насекоми, намъкнали се през притворения прозорец в горещата нощ, но и заличи спомените за досадната забележка на майка ми:

"Какво се е случило с петите ти?"...

Е, какво... Оправих се някак си!

Снимка: IrohaNature

Представяте ли си да не ми беше казала и зареяна в спомените за безгрижния и далеч от суетата къмпинг живот, да бях с върнала така в цивилизацията... Мислех си това, докато свалях любимите ми маска-чорапки - ултрахидратиращите с праскова! Опасенията за това как раздирам гладките сатенени чаршафи с пета вече бяха далеч... 

Важно е да отбележа, че баба ми повлече крак! В буквалния смисъл.

Винаги е намирала решения на проблемите, обратно на майка ми, която просто ги търси с интерес и те оставя сам да изминеш "трудния път към решението ми". Та баба ми ме насочи към маските ръкавички за ръце, които както маските-чорапки открих в магазините DM. Повярвайте ми, няма нещо по-притеснително от това да хванеш гаджето за ръка и да усетиш, че неговите ръце са по-гладки от твоите. Случвало ми се е само веднъж, когато покрай усилените тренировки преди морето ми бяха излезли мазоли от мъртвата тяга... 

"Нещо раничка ли имаш", попита ме моето гадже, а аз го пуснах инстинктивно и сложих ръцете в джобовете си. Със сигурност не исках това да се повтори и на срещата в петък...

Снимка: IrohaNature

Затова след борбата с морските ми петички, реших превантивно да послушам баба и да си взема и ръкавички за ръцете. Познайте - с праскова и арган!

Нямах търпени да си събуя обувките по-късно същата вечер ...

Споделяйки ви този личен мой сблъсък с последиците от лятото, обобщавам в няколко реда:

Незабавен ефект: Видимо по-мека кожа за 15-20 мин.

Действащи съставки: Комбинация от активни вещества със синергично действие, подходящи за всякакъв тип кожа.

Иновативна технология: DOBLE CAPA на IROHA NATURE, подобрен сауна ефект за оптимално проникване на активни вещества в кожата.

Лесни за употреба: Навсякъде и по всяко време - само отваряте, слагате и готово.

Насладете се на действието на продуктите на IROHA NATURE по всяко време у дома, в офиса или във Вашия салон.

 

*Материалът е подготвен за Iroha Nature