#Робърт Франсис Кенеди младши ядоса едновременно Демократите и Републиканците в САЩ като обяви, че ще се състезава като независим кандидат за президент на страната на изборите следващия ноември. Сега в двете основни партии на най-богатата държава в света се чудят кой ще бъде по-ощетен - настоящият стопанин на Белия дом Джо Байдън или бившият държавен глава Доналд Тръмп, решен догодина да търси своето отмъщение, макар и затрупан с обвинения, което пък е безпрецедентна и потенциално страшно опасна ситуация в историята на Щатите.

Къде в този наистина непознат предизборен сюжет и пъзел пасва 69-годишният представител на прочутата политическа династия Кенеди, която пък е най-близкото нещо до кралско семейство, което Америка някога е имала. Робърт Кенеди младши е син на бившия нюйоркски сенатор и главен прокурор на САЩ Боби Кенеди, и племенник на 35-ия американски президент Джон Кенеди. По време на преломния период на 60-те години на миналия век и двамата стават жертви на атентати. Това са две от най-печално известните политически убийства в американската история - Джон Кенеди е застрелян от Лий Харви Осуалд в Далас през 1963-а, докато е президент, а Боби Кенеди - от палестинеца Сирхан Сирхан в Лос Анджелис пет години по-късно, докато е сенатор по време на кампания за демократическата номинация за президентските избори.

Двете смъртоносни събития, запечатани и от медиите, променят цялата траектория на XX век, американската история, а оттам и световната. Сега наследникът на "убитите Кенеди" (буквално има и прочута пънк банда със сходно име - The Dead Kennedys) иска да заеме поста, коствал живота на баща му - като кандидат, и чичо му - като действащ президент.

Кенеди младши беше потомствен член на управляващата в момента Демократическа партия, но преди няколко седмици той реши да се пусне като независим. Изявите му в последно време събират повече одобрение от другия лагер - този на Републиканците. Кенеди редовно говори срещу правителството, "дълбоката държава" и трибуквените разузнавателни агенции като ЦРУ, което той още подозира в заговора за убийството на чичо му. Кенеди младши е и остър критик на някои ваксини и официални здравни съвети, а това го превърна във враг на политическите елити от бившата му партия, а и на медиите. Буквално в първото изречение за него в англоезичната Уикипедия пише, че е "...конспиративен теоретик, познат с разпространението на дезинформация за общественото здраве." Второто изречение не пада по-долу: "Промотираните от Кенеди конспиративни теории за общественото здраве, анти-ваксърска дезинформация и други форми на псевдонаука са широко отхвърлени от медицински организации и лекари, които ги определят като вредни за общественото здраве." Уоу, Уики, спокойно, човекът има спорни изказвания за 50 години в публичния живот, можеше да изчакате до втория абзац, за да стане ясно, че не искате никой да гласува за него.

Шегата и конспирациите настрана, Кенеди звучи доста по-умерено по повечето въпроси, отколкото статиите за него, но в никакъв случай не е някакъв безупречен супергерой. Като изключим почти комиксовите му мускули. Той стана вайръл с няколко клипчета, в които тренира и демонстрира отлично развито мъжко тяло, с релефни бицепси, рамене, гърди и стегнат корем. Не просто като за 69-годишен, а като за 39-годишен, че и надолу. За феновете му неговото тяло е най-добрата реклама за здравните му позиции. Почитателите на Кенеди отвръщат на медийните атаки с отговори от типа, че той може да залита в конспирации тук и там, но изглежда и функционира неимоверно по-добре от повечето политици, да не говорим за действащия президент Джо Байдън. Вярно, че той е по-възрастен от Кенеди с 11 години, но все пак...

И така, засега Кенеди младши няма реален шанс за президент, но може да изиграе ключова роля за отнемане на гласове от един от двамата потенциални фаворити - Байдън и Тръмп. Кой от тях ще го мрази повече след изборите? Байдън, ако може да си спомни кой е, или Тръмп ако получи лошите новини на път за поредната подсъдима скамейка? Звучи като някаква груба сатира, но такава е политическата реалност в Америка в последно време.

Затова все повече мъже гледат на Кенеди младши като на фитнес звезда и вдъхновение, а не като на потенциален президент. Но с тези бицепси и до Белия дом може да се стигне, вече нищо няма да ни шокира. През това време Робърт Кенеди младши сподели своите спортни стратегии. Често се храни в ограничен шестчасов прозорец и гладува общо 18 часа в денонощието. Спира да приема калории след 6 или 7 вечерта. За кардио разчита на разходки нагоре по хълма и после обратно, в компанията на кучетата си. Медитира редовно и тренира по 35 минути с тежести. Вдига желязо от половин век и разделя дните на цели мускулни групи - ден за гръб, ден за гърди, ден за крака...

Резултатите са внушителни. Фитнесджиите пишат под неговите вайръл видеа, че все пак вероятно вече ползва и хормонална терапия с тестостерон. Нямаше как да не го обвинят в стероиди - представителите на клана Кенеди не са от племето на Конан Варварина. Робърт е изключението с външен вид на стар воин, запазил внушителните очертания на своята бойна физика. А всъщност, в живота човекът е "екологичен адвокат". А, да - вече и независим кандидат за президент на САЩ.