#Koлко ли жени по света са си мечтали вратата да се отвори внезапно, а през нея да влезе русия синеок исполин Александър Скарсгард в бяло яке и дънки... Той е много, мно-о-ого висок, но това далеч не е единственият му плюс. Златаната му коса, бледата му, снежна кожа и мъжкарската му усмивка са това, което го превръща в най-желания вампир в света, след ролята, която го изстрелва към върха - тази на Ерик Нортмън от фентъзи сагата "Истинска кръв" на HBO. Но колкото и да е лош, всички жени са в краката му.

Носи каубойски ботуши, обича багета с бекон и домати и когато преминава по улиците, клъстърът се разпръсква в краката му, не само заради шеметната му визия, но и заради осанката, която смеем да твърдим, се наследява по бащина линия.

Александър Скарсгард е най-големият син на шведския актьор Стелан Скарсгард.

Снимка: IMDB

Ако не сте го гледали като вампир в "Истинска кръв, то го помните като Пери Райт - деспотичният съпруг на Никол Кидман в хитовия минисериал "Големите малки лъжи", роля, която му носи "Златен глобус".

Александър Скарсгард е от т.нар "деца-актьори" и едва на 13 години добива голяма популярност в Швеция благодарение на филма Hunden som log (The Dog That Smiled). По-малкият му брат - Бил Скарсгард също жъне успехи в Холивуд. 

Честваме 44-тата му годишнина с 4 от най-горещите му сцени в киното! 

Горещите сънища с Ана Пакуин в "Истинска кръв" 

С Ана Пакуин в "Истинска кръв"

Снимка: IMDB

Въпреки, че героинята на Ана - Суки, въртеше шеметна любов с вампира Бил, не веднъж блондинката има секс сънища с неговия враг - вампира Ерик Нортман, изигран от Александър Скарсгард. То не бяха голи сцени в леглото, задушевни разговори, от онези, в които двамата усещаха дъха си и груби целувки, когато Ерик отново демонстрираше чар и мъжество. Поздравяваме ви с първите кадри, в които видяхме вампира Ерик както майка го е родила. 

 Любовните игри с Никол Кидман

С Никол Кидман в "Големите малки лъжи"

Кадър: "Големите малки лъжи"

Още в първите минути на минисериала "Големите малки лъжи", вече завиждахме на героинята на Никол Кидман, която се оказа омъжена за снажен, рус и богат предприемач, в който, на всичкото отгоре беше искрено влюбена. А той, представяте ли си, обсебен от нея. В началото се радавахме на грубите им игри в спалнята, докато не разбрахме, че всъщност Никол Кидман е жертва на домашно насилие заради обсебения си съпруг. Не можем да отречем, че на Александър Скарсгард му отива да бъде Лошия. 

Умен и гол в "Истинска кръв" 

Александър Скарсгард в запомнящия се кадър на сериала "True Blood"

Снимка: IMDB

Всички помним една култова сцена - вампира Ерик чисто гол, с книга в ръка на шезлонг сред снеговете. Ледът му отива! 

 Мокър и дългокос в джунглата

Александаър СкарсГард като Тарзан

Снимка: IMDB

Разбира се, че говорим за ролята му във филма Тарзан. Кой не би искал да заживее в джунглата завинаги с него!