#За четвърта поредна година най-големият онлайн информационен портал Dir.bg връчи отличията на забележителните жени на нашето време. През 2022 година 8 дами се сдобиха с дизайнерските плакети, попаднали в ръцете им заради техните особени заслуги към обществото, в което живеем. Това са актрисата Maрия Каварджикова, писателката Мария Лалева, издателката Жаклин Вагенщайн, психотерапевтът Мадлен Алгафари, шампионката по карате Ивет Горанова, основателят на първата стрийминг платформа за визуално и сценично изкуство у нас 7Arts.bg Адрияна Петкова, емблемата на борбата срещу домашното насилие Цветелина Цекова и гуруто на майките Ася Демирева.

В сложите времена, в които живеем, Dir.bg и Събитието She`s The ONE внесоха позитивен поглед и положителни емоции с еклектичната коминация между Pop Art изложбата в галерията Vivacom Art Hall и приятни класически интерпретации.

В сетивен танц от усмивки и прегръдки She`s The ONE събра на едно място Жените, оставящи следа в ежедневието ни с малките и големи стъпки за промяна, които предприемат. Всяка една от дамите, отличени в She`s The ONE 2022, бе посрещната радушно от присъстващите на фамозния коктейл, устроен от Dir.bg, за да увенчае края на месец март, в който по традиция посвещаваме на важните дами в България. 

Aдрияна Петкова, Мария Лалева, Ивет Горанова, Цветелина Цекова и Жаклин Вагенщайн са сред отличените Жени на нашето Съвремие

Снимка: Радич Банев

Мария Лалева пристигна придружена от съпруга си и сина си и бе наобиколена от любителите на мъдрите ѝ слова.

Мария Лалева със съпруга и сина си

Снимка: Радич Банев

Жаклин Вагенщайн отдели от времето си минути преди да посети кинопремиера, а Мадлен Алгафри ни наелектризира с вдъхновяващите си слова от сцената, докато получаваше отличието.

Жаклин Вагенщайн

Снимка: Радич Банев

Ивет Горанова, донесла преди дни поредното злато в каратето за България, сподели, че това е първата награда извън спорта, която получава и се вълнува много.

Ивет Горанова

Снимка: Радич Банев

Адрияна Петкова, която се грижи за иновативното ни ограмотяване в сферата на изкуството чрез първата стрийминг платформа за визуални и сценични изкуства у нас, бе шумно аплодирана, а Ася Демирева отново разсмя всички с типичния си хумор и истории за бебетата, заради които за малко да закъснее за церемонията.

Адрияна Петкова от 7Arts.bg

Снимка: Радич Банев

Цветелина Цекова напълни очите ни със сълзи, споделяйки, че отличието на She`s The ONE ѝ е потвърдило, че всичко, през което е минала си е заслужавало.

Снимка: Радич Банев

Любимата на зрителите Мария Каварджикова бе извън София, но изпрати дъщеря си Александра и внучка си Неда, за да приемат важното за нея отличие. 

Снимка: Радич Банев

След връчването на бутиковите отличия дамите бяха поздравени лично от Владимир Ампов-Графа, който изпълни емблематични свои парчета.

Рени Веселинова

Снимка: Радич Банев

Думите на водещата Рени Веселинова приковаваха вниманието, а оперативният директор на Dir.bg Иван Брайков положи финала на официалната част. 

Оперативният директор на Dir.bg Иван Брайков

Снимка: Радич Банев

Месец март бе отбелязан с онлайн поредицата специални фотосесии, видео блиц и откровени интервюта на осемте дами в редакторската селекция. She`s the ONE 2022 се реализира с подкрепата на Smart Lady от Fibank, FREYWILLE, Dove Self-Esteem project, Baileys, 7arts.bg , Vivacom Art Hall Oborishte 5, Levent, Coca Cola HBC Bulgaria и на Лоф.ть !

Тази година събитието мина под надслов (НЕ) Съвършените!

Поредицата откри известният психотерапевт Мадлен Алгафари.

Мадлен Алгафари

Снимка: Радич Банев

„Все още има много хора, които се нуждаят от сътресение, за да прогледнат. Така както земетресенията разместват пластовете, така и трусовете в душите ни много се надявам да пренаредят точно тия пластове и да придадем някакъв смисъл на ужасяващите неща, през които минаваме“, сподели тя.

Снимка: Радич Банев

„Животът може да се случи на всеки. Здравето не ни е по ЕГН, цитирам приятелка журналист. Разводът може да се случи на всеки. Шамарите може ударят всеки. Да имаш дете с проблеми може да се случи на всеки. Да загубиш родители може да се случи на всеки. И когато ние го крием, по стара българска традиция, и го затваряме в себе си, все едно го слагаме в ковчега „Това не се случва“, допълни поредицата гуруто на майки и лекарски асистент Ася Демирева.

Ася Демирева

Снимка: Радич Банев

Във вдъхновяващите разговори своя отпечатък остави и най-продаваният автор у нас Мария Лалева:

„В този виртуален свят ти казват, че трябва да си 1,80 см висок, да тежиш 46 кг, коремът да ти е вдлъбнат... Ако си жена, да носиш 34-36 размер… Това продължава общо взето, докато работи оня неотменим инстинкт за възпроизвеждане. Докато надделява физическото и комерса. Когато се отдръпнеш от социума, външният вид няма кой знае какво значение“.

Писателката Мария Лалева

Снимка: Радич Банев

С вдъхновяща изповед душите докосна и авторката на бестселъра „Новата прическа на Вики“ Цветелина Цекова:

„Ако това кара хората да се чувстват отворени към мен и им спомага за това да споделят с мен и да им бъда опора – приемам го. Защото аз жертва съм била. Моята мисия е да помогна на всички онези жени, които в момента са жертви, да станат бивши жертви“, каза тя.

Цветелина Цекова

Снимка: Радич Банев

За бизнесa, иновациите и какво е да си жена на тънки и високи токчета в корпоративния мъжки свят си поговорихме с Адрияна Петкова. От нея научихме, че:

„Истината е основа на живота. Там, където няма истина, няма стабилност. Рано или късно битието ти тръгва по грешния път и неправилния начин. Научих се да не драматизирам живота, а да го обичам. Но без истина човек не може да гради вселените около себе си“.

От непобедимата Ивет Горанова научихме, че най-важното за успеха е ясната цел!

Моника Станишева- Председател на Управителния съвет на Dir.bg и олимпийския шампион по карате, Ивет Горанова.

Снимка: Радич Банев

"Това мисля че е водещото, което ми помогна да успея и ме е карало винаги да не се отказвам. Мисля, че всеки човек трябва да има една цел! Защото не можеш да живееш без някаква цел - и няма значение дали е малка или голяма. Важното е нещо да те води напред, да го следваш и сутрин, когато станеш, да знаеш защо си се събудил, какво искаш да постигнеш в този ден или в следващата година. Целта е най-важното!", казва шампионката.

Австрийските бижута FREYWILLE са партньор на She's the ONE още от първото издание на She's the ONE, преди 4 години

Снимка: Радич Банев

С напоителен и ерудиран разговор с директора на издателска къща „Колибри“ Жаклин Вагенщайн се върнахме плавно в реалността, за да разберем какво влага в думата щастие.

Снимка: Радич Банев

„Щастието е мимолетно състояние на духа, което позволява на човека да се абстрахира от своята изконна обреченост. Затова за мен то е повече философско понятие, обвързано с неща, които са извън нас, които ни надхвърлят и често не разбираме – упованието, любовта, изкуството, природата, вселената. За сметка на това удовлетворението е нещо, което постигаш с труд", смята тя.

Снимка: Радич Банев

Поредицата с нашите несъвършено съвършени жени закрихме с трудната за откриване извън сцената актриса Мария Каварджикова, изиграла вечната роля на скромната Ваня от „Оркестър без име“. Титулярката на Голямата сцена на Народния театър рядко дава интервюта, но направи изключение, за да ни разкрие колко е важна тъгата!

Baileys са основен партньор на проекта She's the ONE 2022

Снимка: Радич Банев

"Тъгата е прекрасно чувство. Тя ни прави хора. Страхове, разбира се, нахлуват всякакви. Когато на 300 км от нас има война, всички дребни страхове от "мирното" ежедневие избледняват", казва тя.

Несъвършено съвършени!

Това са тези забележителните дами, които бихме дали за пример на дъщерите ни, защото имат куража да отстояват успехите си, но и заради начина, по който се изправят на крака след падане! Пораснали момичета, постигнали своите забележителни върхове без поза, без изкуствени филтри, разчитайки на себе си, на собствения си труд и талант.

Ивет Горанова, Мария Лалева, Адрияна Петкова, Цветелина Цекова и Жаклин Вагенщайн

Снимка: Радич Банев

She`s The ONE 2022 увенча края на март с фамозен коктейл в галерия VIVACOM Art Hall Oborishte 5!

Снимки може да видите тук>>>

Снимка: Радич Банев

Дамите, придружени от най-близките си, получиха отличията, а за да се почувстват специални за тях специално пя Влади Ампов – Графа, който от своя страна е отличен в мъжкото събитие на Dir.bg – He`s the MAN!

Гостите на събитието си тръгнаха с подаръци от Dove, 7arts.bg и Freywille

Снимка: Радич Банев

През 2019 година информационният портал Dir.bg стартира традицията да дава сцена на популярни и непопулярни личности от различни сфери, които са пример за успех, справяне с живота и активна дейност в обществото. Събитията She`s The One през март 2019 и He`s The MAN през ноември същата година дадоха началото на културна традиция с кауза, която привлича най-успешните хора в България, които разказват личните си истории и научените житейски уроци.

Levent бяха един от партньорите на събитието.

Снимка: Радич Банев

Каузата е простичка - да акцентираме върху добрите примери в българското общество!

В разноцветна селекция на интересни, стойностни, вдъхновяващи и успешни жени, които носят своите послания и орисии, през 2019 и 2020 година се включиха големите български актриси Стоянка Мутафова и Татяна Лолова, сценаристът Ваня Николова, актрисата Биляна Петринска, психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова, собственикът на Ivet Fashion Ивет Григорова, керамикът и парижки възпитаник Екатерина Лашова, човекът кауза Аделина Банакиева, основателят на фондация "Диви животни" Любомила Кривошиева, дрифт пилотът Ива Русинова, журналистката Десислава Стоянова, д-р Кристина Чачева, покорилата Еверест Петя Колчева, писателката Здравка Евтимова, създателят на списание EVA Биляна Савова и жената-кауза Надежда Дерменджиева.

През 2021 година She`s The ONE бе достъпнo събитие за всеки в Интернет. В приятна атмосфера бяха проведени незабравимите и интимни разговори с жените, които разкриха душите си и заговориха открито за собствените си провали, за дълго пазените си тайни, за мислите си, страховете си и най-пълното си щастие. Това бяха абсолютната Тя Стефания Колева, Бялата лястовица Мария Силвестър, Спасяващата животи преди да са се родили д-р Марина Михова, Жената-Шива Жасин Маджид, Голямата Таня Богомилова и Мастър Шеф Мария Жекова.

През 2022 година сме подготвили не по-малко невероятни истории! Следете специалните ни фотосесия и интервюта, както и кратките видеа с нашите 8 (не)съвършени дами, за да разберете не само рецептите им за качествено оцеляване, но и тайните от ежедневието им! Интервютата може да намерите на страницата на Dir.bg и #URBN!

Колаж: Петя Александрова, Dir.bg