Пропити със смисъл думи и преживявания на 7 жени с палитра от препятствия и успехи зад гърба им. Дами с невероятно минало и необозримо бъдеще. Майки, разкъсвани между призванията си. Артистка, алпинистка, феминистка, журналистка, писателка, спасителка, вдъхновителка - всички те, достойни за историята. 

Второто издание на She`s The One бе гръмко като мирен протест и силно, като класически роман. Заслужава си да ги видите и чуете, защото смехът на тези жени е способен да спаси живот, а техните сълзи могат да преборят болката и страха. 

Татяна Лолова: Как майка ми хвана точилката...

Татяна Лолова бе както винаги в пълния си блясък

Снимка: Булфото

Под лятната шатра по залез слънце, първа на сцената излезе Татяна Лолова - артистката, на която никой не може да подражава. Актрисата, с дарба от Господ, която за малко да се откаже от професията. За нейните загуби, за личната ѝ победа и кой я кара да се усмихва всеки ден трябва да чуете от собствените ѝ уста. В бързината Татяна Лолова разказа няколко съдбовни момента от живота си - като този, в който се налагало да я спрат от училище, защото семейството ѝ не можело да си позволи да я издържа. 

Д-р Кристина Чачева

Снимка: Булфото

Д-р Кристина Чачева: Не виждаш пациента, не можеш да го упоиш, трябва да го дебнеш, да го хванеш, да го изненадаш.

След актрисата, на сцената се качи д-р Кристина Чачева, която скромно сподели, че се смята за обикновен човек. А пациентите ѝ често я определят като супергерой. Тя лекува с грижа, човечност и с най-съвременни знания. Работи 10 години в отделение по пренатална диагностика на голяма клиника в Германия, но се връща в България и сега приема пациентите си в болница "Надежда" в София. Проследява новия живот още от момента, в който той е малка пулсираща точица, а в критичните моменти извършва изключително сложни операции на малкия човек, още преди да се е родил - тя е един от малкото ни специалисти по вътреутробни операции. Пред зрителите д-р Чачева сподели защо е избрала кариера в България, вместо в Германия и какъв е най-големият риск, който предприема по време на операция.

Феминистката Надежда Дерменджиева: Псували са ме в интернет, но никога очи в очи.

Надежда Дерменджиева

Снимка: Булфото

Изпълнителен директор на българския фонд за жените Надежда Дерменджиева избира да учи Гръцка филология, защото се опасява, че няма да я приемат специалността, която иска -  Психология. Има възможността да стане или дипломат в една от най-предпочитаните туристически дестинации в Европа, или директор на голяма гръцка банка, но решава да се бори за човешките ценности и права. И по-специално - за правата на жените. Тя сподели коя е тази специалност в Софийския университет, която я тласва към феминизма и била ли е дискриминирана заради пола си.

Писателката Здравка Евтимова: "Кръв от къртица" не е любимият ми разказ.

Здравка Евтимова

Снимка: Булфото

Една от най-известните ни съвременни писателки - Здравка Евтимова, сподели невероятната история на разказа, с който доби светкавично популярност в цял свят - "Кръв от къртица". А истината е, че това далеч не е любимият ѝ разказ. Писателката разкри разтърсваща семейна история - баба ѝ не можела да чете. Здравка Евтимова разбрала това неочаквано - когато самата тя се научила да чете. 

Алпинистката Петя Колчева: Всеки връх, който не съм изкачила, е завинаги в сърцето ми!

Петя Колчева

Снимка: Булфото

Първата българка, стъпила на Еверест - Петя Колчева, се определя като просто мечтател. Като човек, който винаги е предпочитал да бъде втори и се е смятал за втори. Юрист по професия, майка на три деца, тя не спира да се стреми към още, към повече...

Петя Колчева сподели, че най-опасно в алпинизма е пътят на слизане от върха, както и какво е усетила, когато е покорила Еверест. 

Биляна Савова: Видях как функционира сърцето ми.

Биляна Савова

Снимка: Булфото

Биляна Савова е позната е като създател и арт директор на списание EVA, но прекъсва връзка с редакцията през лятото на миналата година. Сега е собственик и креативен директор на PLAN2B Creative Studio и създател на фондация "МС - МОГА САМ. Идеолог и визионер е на програмата за личностна трансформация "План да Бъда". Обратите в живота ѝ настъпват, когато чува диагнозата Множествена склероза преди 10 години. Тогава звучи като присъда. Но днес я нарича "камбаната, която ме събуди". 

Как се е изправила на крака и кое е най-красивото в житейския ѝ път - Савова разказа пред смаяните погледи на зрителите, които затаиха дъх по време на нейната история. 

Журналистът и водещ Десислава Стоянова: Нямах мечтана професия като дете.

Десислава Стоянова

Снимка: Булфото

Едно от най-усмихнатите и разпознаваеми лица от телевизионния екран - водещата на "Преди обед" Десислава Стоянова изслуша с интерес останалите 6 уникални жени, с които застана рамо до рамо на една сцена. Като журналист до мозъка на костите си тя цитира дословно всяка една от тях в заключителните си думи. В интервюто пред водещата на She`s The One - Рени Веселинова, Десислава Стоянова разказа за забавните ситуации от личния ѝ живот и кариерата ѝ. 

Какво съветва бъдещите журналисти? Как мечтае да продължи кариерата си, ако някой ден слезе от екрана? Как я забавляват близнаците, с които я дарява съдбата - нямаше никакви теми табу, когато застана пред водещата Рени Веселинова. 

Седем истории, от които настръхваш. Същевременно запомняш интуитивно най-важните житейски уроци. Опит може да се черпи само от препатилия. Смисъл откриваш само в искрените думи. Споделените победи и падения дават нова посока на живота. 

Разговорите бяха водени от журналиста Рени Веселинова, която с професионален нюх и нотки детско любопитство успя да провокира събеседниците си да разкрият повече, отколкото предполагаха, че ще си позволят.

Водещата на събитието Рени Веселинова

Снимка: Булфото

Тези емоции усети певицата Миленита, която видимо развълнувана изпълни няколко авторски парчета в кратката пауза между интервютата. 

Миленита

Снимка: Булфото

За музикалния съпровод и лиричните отклонения в сериозните разговори се погрижи едно от любимите ни градски лица - DJ Cass. 

Dj Cass

Снимка: Булфото

Всяка минута от събитието She`s The One си заслужаваше.

Татяна Лолова дава автограф на Десислава Стоянова

Снимка: Булфото

Защото не бе спектакъл, но публиката бе на крака. Защото нямаше драматизъм, но човешката история е най-добрата основа за драматургията. Защото поуките не са само в книгите, а във всеки един от нас. 

Зрителите имаха възможност да поговорят със 7-те лектора преди и след конференцията

Снимка: Булфото

Очаквайте още завладяващи, невероятни истории и в следващото издание на She`s The One. 

Въпреки протестите и пандемията и при спазени мерки за социална дистанция, събитието се състоя в София Тех Парк

Снимка: Булфото

Вижте как протече второто издание на She's the one, а в следващите дни можете да очаквате и целите разговори със седемте прекрасни дами, които ни вдъхновиха тази година.

Събитието се осъществи с подкрепата на партньорите A1, Philip Morris Bulgaria, Вина PIXELS, "Крадецът на Ябълки", RiceUp! и White Water. Домакин: София Тех Парк.