#Хващаме актрисата Луиза Григорова на снимачната площадка навръх 31-я ѝ рожден ден на 7 юни. Отново е в интензивен период на дълги снимачни дни и нощи със звезден екип и под режисурата на съпруга ѝ - Мартин Макариев. Този път филмът е различен. Той има мисия, кауза, послание и цели да бъде от помощ. Именно това кара Луиза да се чувства пълна с енергия, пълноценна и смислена в последните седмици и на личния си празник!

"Игра на доверие" вече се превърна в една от най-обсъжданите продукции след началото на снимките, които започнаха преди около десет дни. Очаква се те да приключат до края на месеца. В главните роли виждаме Луиза Григорова в ролята на русата, поддържана жена Елена и заможният ѝ съпруг, изигран от Владимир Зомбори. Втората сюжетна линия се развива през 80-те години с майката на Елена - изиграна от Яна Маринова, която си партнира с Пламен Манасиев и Александър Димов. 

Елена е млада, красива, смела и борбена. Бракът с “мъжа-мечта”обаче ще отключи спомени от травматичното детство, за да ѝ припомни, че не може да избяга от миналото, но може да избере какво да запомни и така да промени бъдещето.

Снимка: Чиприан Балаука

"Моята героиня - Елена, повтаря историята на майка си, когато порасва. Същото се случва и в нейния живот. Животът се върти и се повтаря и е много важно да взимаш правилните решения. Според мен филмът е много интересен, потънали сме в процеса", споделя ентусиазирано Луиза, която е в приповдигнато настроение. 

Още снимки вижте тук >>>

Последните ѝ дни са изпълнени с празници. На 4 юни двамата с режисьора Мартин Макариев отпразнуваха 4 години заедно. 

"След това и рожденият ми ден. На снимки сме, както се случва в последните няколко години на тези дати, което е много готино. Така предпочитам да си прекарваме празниците. Да снимаме е най-хубавото! Това, което и двамата с Мартин толкова много обичаме. Рожденият ден изобщо няма да мога да го празнувам, защото съм плътно на снимки и вчера, и днес, и утре. Но на годишнината имахме почивка и се събрахме с нашите кумове - Дария Симеонова и Весела Бабинова и техните половинки - Влади Зомбори и Антон Бъчваров. Ходихме да вечеряме и после малко да потанцуваме, дори. Бебетата си имат баби, които ще ни осигурят малко свободно време", споделя Луиза. 

Всъщност купонът за годишнината е първото им излизане без бебето Бран. 

"Много се притеснявах как ще се случат нещата със сина ми Бран по време на снимките на "Игра на доверие", защото не се бях отделяла от него за повече от няколко часа за представление. Притеснявах се как ще снимам по цял ден или по цяла нощ, например. Но тъй като той е много общителен, явно се е метнал на мен, и с майка ми - Ивет Григорова, и с баща ми и жена му се чувства добре. И съм спокойна, че в техните ръце е на добро и сигурно място, и се радвам, че се случва този филм, за да се отделим за секунда и на 4-и бе първото ни излизане без бебе!", разказва Луиза. 

Пандемията по никакъв начин не отнема ентусиазма на актрисата, но пък много ѝ липсва културния живот в лицето на киното, концертите и театъра.

Луиза си партнира с Вадимир Зомбори в "Игра на доверие"

Снимка: Чиприан Балаука // "Игра на доверие"

"Нямам търпение да се върнем към нормалните темпове и ако това не се случи - ще ми бъде много мъчно. Аз съм социален тип човек - обичам хората, компаниите, приятелите си и не желая да се затварям вкъщи. Ние изкарахме коронавруса, не беше леко и всичко сега е наред. Надявам се повече да не ни се случва", казва още актрисата.

За новата декада от жиетйската си история Луиза вече има своя визия и мечти.  

"Аз съм си щатен актьор в Малък градски театър "Зад канала". Там играя в много представления и нямам никакво намерение да ги спирам, нито имам амбиции да ги правя безкрайно много. По-скоро ако имам някакви нови желания - те са за развитие в чужбина, ако в някакъв момент това ми се случи, защото съм се опитвала много години и не мога да кажа, че съм имала особен успех. Стигала съм много често до кастинги и така нататък, но очевидно не съм стигнала до истината, както се казва. Затова и си пожелавам и се надявам това да бъде сред по-новите ми успехи. Имам и много интересни проекти за България, които са в процес на развитие", казва тя.

Един от тях е именно филмът "Игра на доверие", на чиято снимачна площадка е дори и в момента.

"Той е едновременно и със социална кауза, което много ми допада. Защото е ориентиран към домашното насилие, а както знаем, то е в много измерения. Не е само в това някой да ти удари един шамар. Става въпрос за потискане на свободния дух на човека и това да нямаш право да бъдеш себе си - да излизаш, да се виждаш с хора, да комуникираш, да работиш това, което искаш. Да си затворник вкъщи - това също е много често срещана история, от която нямаш и механизъм дори да се оплачеш. Защото какво ще кажеш, ако отидеш в полицията: "Мъжът ми каза да не работя". Как ще ти помогнат? Надявам се този филм да даде кураж на жени, които са потискани по този начин да вземат своите решения", споделя Луиза, която заради тази кауза няма да почива дори навръх личния си празник. 

Сблъсквала се е отблизо с домашното насилие, макар да не се случвало на нея. 

"Да, виждала съм такова нещо. Изключително неприятно е. Виждала съм как жените имат проблем да си признават, проблем да си тръгнат, не си отиват от такъв мъж заради страх, освен това много странно - но обичат тези мъже. Това не мога да си го обясня, защото, слава Богу, пряко на мен не се е случвало. Виждала съм го към други хора не веднъж и два пъти. Случва се сигурно на всяка трета жена. Не бива да се мълчи по тази тема", категорична е Луиза. 

"Игра на доверие" има планове да бъде пласиран на чуждия пазар, разкрива още Луиза. Казва и че скоро друг филма на съпруга ѝ -  "Сърцето на машината" ще потегли по пътя си зад граница. 

"Страхотен филм и едно от най-хубавите неща, които съм гледала изобщо. Плакала съм като малко дете, докато съм го гледала. Мисля, че ще има много сериозно разпространение в чужбина и сериозен успех", казва Луиза.

Мартин Макриев (вдясно) и оператора Андрей Андреев в симбиоза по време на четвъртия работен ден

Снимка: Чиприан Балаука // "Игра на доверие"

В "Сърцето на машината" участват големи звезди като Христо Шопов, който изигра Пилат Понтийски в "Страстите Христови", Башар Рахал, Христо Петков, Юлиан Вергов и Александър Сано.

Питаме Луиза дали вярва, че вратите за българите към голямото кино вече са отворени след успехите на Юлиан Костов и Мария Бакалова зад граница: 

"Много се радвам за това, което им се случва. Мисля че донякъде - да! Те отвориха вратите една идея по-широко за нас. Не мога да кажа, че това е гаранция и че като някой ме види на кастинг, ще каже:

"О, българка! Дай да я вземем"

Не съм на това мнение. Всеки трябва да постига успехите си самостоятелно, но се надявам, наистина, да са малко по-отворени и като видят българин, поне да му дадат шанс да покаже. Поне да стигнем до по-сериозно ниво, пък оттам нататък - кой както може!"