#Мария Бакалова вече е холивудска икона. Скоро тя заминава за Ню Йорк, където започват снимките на новия трилър "Тела, тела, тела". Продуценти са A24, които стоят зад създаването на "Лейди Бърд", сериала "Еуфория" и филмът "Минари, за който конкурентката на Мария - Юн Ю-джун, грабна Оскара тази година. 

"Почти съм убеден, че отново ще видим Мария Бакалова сред най-престижните филмови номинации и то съвсем скоро. Родната критика може да замълчи сега и завинаги, защото тя вече е холивудска икона", разкрива веднага след церемонята за #URBN откривателят на българката за голямото кино - актьорът Юлиан Костов. 

"А24 винаги печели много номинации и статуетки в сезона на филмовите награди. Няма причина да не сме подготвени отново да я видим сред отличените, но този път със статуетка и ан сцената. Мария бе отличена в селекцията на 5-те най-големи филмови награди в света и спечели тази на критиката. Приключваме Сезона на Наградите с още 28 награди и 43 номинации от Америка и света в сметката на Мария. Това галактическо постижение.", казва Юлиан Костов.

С Мария още не са се чували след церемонията заради времевата разлика и коктейла, на който е присъствала. Едно обаче е ясно.

Лично Брад Пит я приветства в меката на киното. 

"Роклята за церемонията бе уникална!!!", възкликва Юлиан Костов. Когато я видях, бях толкова горд и щастлив. Тя носи онази класа на доброто, старо, класическо кино - нещо между Мерилин Монро и Одри Хепбърн , но 100% Мария. Рут Колева ми каза, че е искала да има такъв пример за подражание в България , когато е била на 14-15 години. На червения килим тази година Мария изпъкваше с пауновата си рокля, наред със Зендая и всички други модни икони. Нейни снимки бяха избрани от всички медии", коментира още за церемонията Юлиан Костов. 

Представете си сега Мария Бакалова и Юлиан Костов заедно на Оскарите през 2022 или 2023 година.

Би било сюблимен момент за България и никак не е имагинерно да се случи. В момента сериалът, в който Юлиан Костов играе - "Сянка и кост" на "Netflix" е номер едно в света след премиерата миналия петък. Само за 3 дни последователите на българина се увеличават с над 20 хиляди. Кино платформата IMDB нареди "Сянка и кост" на 4-то място по популярност, а критиците го нарекоха новият "Игра на тронове". 

Снимка: Студио KARE за #URBN

"Премиерата беше едва в петък, което означава, че се очаква да изкачиме върха през следващата седмица. Някои критици се изказаха доста ласкаво, но като цяло консенсусът е много висока оценка и феновете са много доволни. Моят герой се открои с присъствие и стана вайръл със закачки и клипчета в Twitter. Тъй като той не е с такава голяма роля в книгата, каквато в серила, това е страхотно постижение за мен като професионалист. Сериалът е по бестселъра „Сянка и кост“.

Юлиан Костов като Камински в "Сянка и кост"

Снимка: Netflix

Става дума за магически свят, който е като технологичен еквивалент на 17-18 век. Славянофилски сериал е, има доста руска и славянска култура в него. Повечето имена завършват на „ов“. Моят герой е Федьор Камински. Използвайки магия, или както я наричаме в сериала - "малката наука", може да манипулира материята на молекулно ниво и да променя свойствата ѝ. Ние сме войници, които спираме сърца или можем да управляваме човешките органи. Щастлив съм, че работата ми бе оценена от феновете и то заради добър фентъзи сериал, защото всички вкарахме много любов и внимание.", казва Юлиан. 

В ерата на сериалите сме, а изборът на критиците и Златните глобуси обичат да обръщат внимание на този нов тренд, както видяхме на последните номинации. 

Надявам се следващата година да бъдем заедно с Мария на церемониите, този път и двамата с номинации. Тази година плановете ми да бъдем заедно на Оскарите се провалиха заради Ковид, който хванах в най-неудобния момент - две седмици преди церемонията. Благодарен съм, че го изкарах леко, но нямаше как да пътувам. Не ми е далеч от мисълта, че може да сме номинирани за най-добър ансамбъл догодина заедно с останалите актьори от "Сянка кост". Иначе с Мария се надявам да се видим на MTV наградите, където отново е номинирана или някъде по света или да снимаме някой общ проект, което ни е мечта. Когато пътуването стане по-свободно, ще сме отново заедно", споделя Юлиан. 

Снимка: Студио KARE за #URBN

В последните месеци той бе плътно до Мария Бакалова и интегрална част от екипа ѝ в най-дългата в историята на "Оскар"-ите кампания, която се проточи заради пандемията. В момента Юлиан продължава да помага на български артисти да се реализират извън границите на България.

Затова го питаме - задава ли се на хоризонта друга българка като Мария Бакалова? 

"Агенцията ми за таланти се разрасна доста в последните няколко месеца. Репрезентираме някои от най-титулованите български актьори като Деян Донков, Бойко Кръстанов, Александър Сано, Христо Живков, Даяна Ханджиева, Дарин Ангелов, Орлин Павлов, както и млади таланти, като Криста Чернева, която току-що подписа с нас. Тя участва в новия оригинален сериал "Деца" на Netflix, на немски език. Очаквайте и тя да избухне. Даяна Ханджиева няколко пъти вече е в последната двойка и тройка за главна роля след прослушвания за големи блокбъстъри на Netflix. Taка че въпрос на време е да имаме още поне трима или четирима българи, които ще пожънат успехи в света! А сега пускайте Нетфликс, чил и 'Сянка и Кост'. Студиото пусна и български субтитри по моя молба, така че да може и сънародниците ми, които не говорят английски да се насладят на фентъзито. Колкото повече им покажем, че сме пазар, толкова по-вероятно е да финансират наш оригинален български сериал или филм", завършваме разговора с Юлиан Костов.

И очакваме още много новини от света на голямото кино , свързани с българи като Юлиан Костов и Мария Бакалова!