Вземи ми любимите технологични джаджи и аз просто слизам от планетата! Ако и ти си съвременен човек в разгара на кариерата си, със семейство, което иска време и внимание, деца, които трябва да отглеждаш либерално, но често и от разстояние, и личен живот, който ти е скъп, разбираш за какво говоря. Ако си жена пък, още повече! Защото, честно да ти кажа, изобщо не си представям как бих могла да работя от всяка точка на света, по всяко време на денонощието, да резервирам билети за пътувания, да буквам хотели на най-добрите цени, да пазарувам онлайн, да си върша банковите, офисни и домашни дела от хиляди километри, а в свободното си време да гледам най-яките сериали и да се забавлявам, без моите малки умни "машинки". И изобщо как бих могла да функционирам като модерен, високоорганизиран и технологичен сторък Шива, ако не разчитах на две устройства - мобилния ми телефон и таблета. Е, понеже така или иначе през тях минава реално цялата ми биография, държа да ги имам на разположение във възможно най-добрия им и модерен вариант - Samsung Galaxy S20+ и Samsung Galaxy Tab S6 Lite.

Източник: Samsung

Признавам, че съм от хората, които обожават джаджи, но почти никога не четат книжките с упътвания към тях. Затова за мен е важно устройствата ми да са "приятелски" настроени и интуитивни. Samsung Galaxy S20+ е точно такъв телефон. Това, че изглежда супер шик е традиция за марката, но е редно да си кажа, че и този път дизайнът е елегантен. Прибавям и още нещо - звукът е идеално чист, при това не само, когато водиш разговор, но и когато слушаш музика. Сега и най-големият кеф всъщност - камерата на този смартфон е... просто няма такава камера! Само виж характеристиките й и ще се убедиш!

Всевиждащият, мултифункционален Samsung Galaxy S20+.

Samsung Galaxy S20+ разполага с 64-мегапикселова камера и изкуствен интелект с възможно най-големия сензор за изображения, познат досега. Това означава на снимка да се запечатат всички детайли в супер резолюция, при това с възможност и за обработка. Samsung Galaxy S20+ има и т.нар Space Zoom технология, за да можеш да приближаваш с обектива много близо, дори когато реално се намираш далеч от това, което заснемаш. Честно казано, лично аз ползвам тази опция като "трето око" или бинокъл - приближавам обекта на снимки през камерата на телефона си и така го виждам ясно като под лупа, цели трийсет пъти по-близо.

С този смартфон и функцията му Single take пък можеш да останеш в момента, докато го заснемаш. Звучи сюрреалистично, но е факт - този умник може да прави разнообразни снимки и видеа например с "фокус на живо", изрязване на кадър или с ултраширок ъгъл на заснемане. Прави това с помощта на изкуствен интелект, а после препоръчва най-добрите кадри. Ясно е, че нямаме основание да не му се доверим. Сега вече с него можеш да направиш и супер професионален клип от пътуване, честване, среща или просто импресия където и да си, защото всичко това ще е заснето с видеостабилизатор. Така че дори и да подскачаш, докато снимаш, картината ще си остане стабилна, а движението - плавно. Хубавото на цялото това нещо е и че веднага можеш да стриймваш видеото например към своя Samsung QLED 8K телевизор и така лично да изпиташ удоволствието от перфектното си операторско майсторство с помощта на твоя Samsung Galaxy S20+.

След видео и операторските предимства, да ти разкажа малко и за другите добрини, които Samsung Galaxy S20+ носи в сърцето си. Лично за мен е от особено значение каква работа може да ми свърши телефонът, когато искам да си почивам. Samsung Galaxy S20+ e в топла връзка със Spotify и Bixby Routines, а Music Share пък свързва устройството ти към аудиото в колата или към високоговорител, така че освен отличен оператор, ставаш и отличен диджей. Една наистина ексклузивна връзка на Samsung Galaxy S20+ с Google Duo пък ти позволява да правиш видеоразговори изключително лесно, с едно движение от екрана. Качеството на картината е Full HD, а Google Duo е съвместим с всички операционни системи, така че нямаш никакви ограничения с кого да си говориш. И понеже разполагаш с широк обектив, можеш да вмъкнеш в кадър цялата си рода или целия офис с все работната атмосфера наоколо. Забележително е също, че можеш да си говориш с цели осем човека едновременно. В моя случай това означава да събера в една виртуална "стая" дъщеря-студентка в чужбина, братовчед в Щатите, леля на село, приятели в ЮАР и моя милост от кой знае кое световно летище. Е не е ли жестоко?!

Samsung Galaxy S20+ и личният ти Samsung Health

Имай предвид още, че Galaxy S20+ е едно от най-сигурните устройства изобщо със специална защита от чипа до софтуеъра, така че вашите си тайни с този телефон си остават между вас, каквото и да се случи. Този път и батерията е сериозно подготвена - разчиташ на 25W бързо зареждане и ползваш спокойно без кабел няколко часа - супер полезна опция за пътуващи насам-натам като мен. И докато пътуваш, също можеш да контролираш разни функции в "умния" си дом, като например да пускаш или спираш пералня, да намаляваш или увеличаваш климатика и да пускаш алармата. Моят дом е от по-глупавичките, но пък с този технологичен умник аз следя дали живея здравословно през приложението Samsung Health. Всъщност аз открих този "личен треньор" по време на социалната изолация и благодарение на него поддържах нормалното си движение отпреди засядането у дома. Сега пък, когато отново се връщаме в нормалния ритъм на живот, Samsung Health ми мери нивото на стреса, дава ми съвети как да дишам и да се храня. Не се сещам друг да се е грижил така добре за мен след майка ми...

Ииии... един таблет със семейно-работен характер - Galaxy Tab S6 Lite

Казах ти в началото, че телефонът и таблетът са двете неща, без които не си представям да съществувам в динамичен свят като днешния. И ако смартфонът си е само мой, то за таблета Galaxy Tab S6 Lite у нас се водят епични битки. Разбираемо - той е супер подготвен и за работа, и за учене, и за забавления. В този смисъл да се доберат до него мераци у дома имат всички - от децата, през съпруга, та до кучето, макар и на последното да му е интересен главно като обект за душене. Galaxy Tab S6 Lite е многофункционалник от най-нов тип. Има голям екран, лек, тънък и компактен. Разполага с S Pen с нов облик, който чрез магнит се залепя за корпуса или калъфа му, така че няма как да го загубиш. Точно това го прави идеален помощник за водене на записки, още повече, че той може да превърне ръкописния текст в печатен за секунди, както и да запамети написаното като PDF, JPEG, текстови файл или в Microsoft Word. С него имаш опция да слагаш етикети, да си систематизираш бележките, да отбелязваш важни пасажи и да оглеждаш написаното през функция за 300%-но уголемяване. Удобство е и, че новият S Pen на Galaxy Tab S6 Lite не се нуждае от батерия, така че ти отпада грижата за зареждане на стилуса. Който е увисвал с незаредена писалка за таблет, знае колко главоболия спестява това.

Тук те предупреждавам, че веднъж попаднал в ръцете на децата, този таблет трудно може да им бъде отнет. Най-вече, защото е чуден и за гледане на видео-клипове и филми. Интерфейсът му е интуитивен и опростен, така че малките детски пръстчета идеално се ориентират кое как работи по него. Собствениците на Galaxy Tab S6 Lite имаме достъп до YouTube Music и YouTube Kids, което си е все едно да си си намериш видеобавачка. Но спокойно - има си начин да контролираш колко време хлапето ще прекарва онлайн или втренчено в екрана на таблета, чрез Samsung Kids. Залагаш лимити за времето за игри, ограничаваш достъпа до определени приложения и така вкъщи сте сигурни, че знаете точно къде виртуално "броди" детето ви.

Накрая да завърша с още едно признание. Първият ми мобилен телефон беше Samsung. Името на модела съм забравила, но помня, че устройството имаше екран-капак, който "отключваше" останалите функции. А те бяха наистина оскъдни, макар и напълно в крак с онова време - съобщение, гласова поща и... сладък дизайн. И тогава обаче обичах своя малък, симпатичен телефон, защото ми даваше свободата да съм в контакт с важните за мен хора, където и да съм. Малко повече от десетина години по-късно Galaxy S20+ и Samsung Galaxy Tab S6 Lite за мен са като солта и пипера на една хубаво подредена и пълна маса - винаги заедно и винаги нужни. С тях ми е спокойно и съм "пей сърце". Без тях?!... Ами без тях съм чао!

 

*Материалът съдържа продуктово позициониране.