#Лека-полека или с пълна сила вече се настройваме за идващите празници, на които по традиция ще хапнем, ще пийнем и ще споделим време с нашите близки и приятели. Може би ще направим нещо, което отдавна не сме си позволявали, или пък ще опитаме нещо ново, ако ни се иска. Със сигурност ще търсим приятните емоции и ще се стараем да подарим такива на хората, с които ще бъдем.

Много от нас ще подготвят и подаръци – вещи или преживявания. Всъщност всеки подарък е отделно преживяване, което носи изненада, а в повечето случаи и наслада. А може ли тези две удоволствия да се комбинират всеки месец, без да е нужен повод?

Попадаме на интересно предложение, което ни дават от Seewines. Особено подходящо за любителите на вино, които желаят да опитат нови вкусове, но нямат време да търсят информация за характеристики, сортове, региони на производство, както и да обикалят по магазините. Ако имате такива близки, ето как можете да ги изненадате, и то не само за Коледа, а за месеци напред. Преживяването се нарича „MYSTERY BOX – Изборът на сомелиера” и дори вие като автор на изненадата няма да знаете какво точно ще съдържа всяка кутия със специално подбрани 3 вида вино. Но ще бъдете сигурни, че любимият ви човек получава такава всеки месец, на посочено от него място, в удобно време, с безплатна доставка.

А за съдържанието на „MYSTERY BOX” ще отговаря главният сомелиер на Seewines Благой Кузмански, който ще избира от вина преимум качество, лично дегустирани от него в различни краища на света, в региони като Бургундия, Калифорния и Мозел.

В портфолиото на компанията има продукти на повече от 250 производители на вино, сред които малки, занаятчийски изби, чиито бутилки се консумират в най-добрите ресторанти по света. Най-вълнуващото е, че производството им е ограничено до 60, 90 или 120 бутилки, а част от тях могат да стигнат до вашите близки и да бъдат споделени с приятели. Към всяка бутилка в кутията ще има информация от сомелиера, защо е избрана и защо това е най-подходящото време за консумация.

Досещате се, че става въпрос за винен абонамент с месечна доставка.

Но той може да прекъснат по всяко време или просто да се пропусне месец.

С този абонамент вашият любим човек става член на винения клуб „Изборът на сомелиера”, което означава достъп до богата селекция от качествени вина на преференциални цени, безплатни консултации с личния му сомелиер, което ще изгради вкуса му към тази класическа напитка, участие в дегустации, организирани специално за членовете на клуба. Означава и улеснение в избора на вино, каквато е идеята на винените клубове. А те възникват неотдавна, през 70-те години на миналия век. В малкия магазин за алкохолни напитки в Палос Вердес Естейтс, щата Калифорния, собственост на Paul Kalemkiarian.

Снимка: SeeWines

Когато неговите клиенти се нуждаят от съвет какво вино да си купят, той ги насочвал към бутилка бяло и бутилка червено вино, които предварително дегустирал и определял като „Вино на Месеца”. Скоро хората започнали да искат избраните от него вина да им бъдат доставени вкъщи 

Тогава синът му Paul Kalemkiarian Младши получавал списък от баща си, товарел камионетката от склада и обикалял клиентите с месечната доставка. Броят на желаещите такава услуга се увеличавал постоянно и така дейността се превърнала в клуб „Вино на Месеца”, какъвто съществува и днес. Клубът, който сега е собственост и се управлява от Paul Kalemkiarian Младши, продължава своята традиция да доставя две бутилки вино всеки месец. Прави го за клиенти в 33 американскa щатa, а броят на клубовете в различни ценови и тематични вариации се е увеличил значително.

Вече е почти обичайно винарните да имат свои клубове, които да доставят продукцията им до клиентите.

Навлизането на интернет в ритейл-търговията с огромна сила също поема идеята и предлага голямо разнообразие от клубове – абонаменти. От Seewines ви канят да се присъедините към техния винен клуб. И посочват няколко предимства да бъдете част от това: правилно подбраното вино прави яденето по-интересно и вкусно, така както храната разкрива други страни на виното.

Бутилка вино е добра компания за вечерите, прекарани със семейството или с приятели.

Снимка: SeeWines

А да опитате нов вид вино е причина да се разходите в България или в чужбина. Освен това, знаете, че вашите бутилки ще пристигнат в уречения ден и час, на удобно място, в сигурна опаковка и с гаранция за качество. Спестявате си обикаляне и пренасяне на торби или кашони с желаното питие, а ако ви потрябват повече бутилки, влизате на сайта във вашия профил и заявявате каквото искате. Ще видите, че колкото повече нови вкусове и стилове опитвате, толкова повече опит ще трупате и ще ви се прииска да колекционирате. Не на последно място, с винения клуб няма да имате ангажимент. Можете да прекъснете за месец, да се отпишете и запишете отново, да се запишете в още един различен клуб. А щом е клуб, означава, че сте сред съмишленици, и че някой се грижи за вашите желания и за правилния избор според вашия вкус.

И нека празниците бъдат весели и споделени!

 

* Материалът съдържа продуктово позициониране