#Ще намерите много материали в интернет за физическите симптоми от перименопаузата и менопаузата и твърде малко за психическите последствия от нея. Това е период, в който се променя не просто тялото на жената, а душата й, тоест цялото й същество. Жената преосмисля ценностите си.

#URBN и хранителната добавка за дами в зряла възраст - Femarelle, започват специална поредица за писменото общуване - "Писма за Нея". Заедно с писателката, създател на лонгселърите с терапевтични приказки Диана Петрова ще имате възможност да споделите своите опасения, треовоги и въпроси, за да получите личен отговор напълно безплатно!  Диана Петрова е слушател към юнгианската програма от 2010 година насам и има траен интерес към психотерапията. Провежда консултации, в които съчетава писмен обмен със срещи на живо. Приветстваме я на страницата на сайта за градска култура #URBN, в рубриката "Писма за Нея" by Femarelle!

***

Средната възраст, при която настъпва естествената менопауза е 50 години (48г. -53 г.). При средна продължителност на живота на жените в България 77,4 години, българските жени ще прекарат до 45% от живота си в постменопауза. Последните статистики сочат, менопаузата е повлияла на професионалния живот на 1/3 от дамите. 

Над 85% от жените съобщават, че имат различни по тежест симптоми. 84% имат проблеми със съня, а 79% - горещи вълни. 69% съобщават за тревожност и депресия.  Именно затова създадохме и рубриката "Писма за Нея"! 

Кое е най-тревожното?

Всички тези жени са в период на транформация. Преосмилят своето виждане  към света, мъжете, семейството и приятелите. За какво мислят ли?

През това време може би по-важно от това дали изглеждат непременно секси и дали са успешни в брака, професията и с децата си. Лутат се между въпросите:

"Получи ли душата ми житейска наслата? 

"Да се поставя ли на първо място след всички?"

"Доказвам ли се като специалист в един свят, създаден от всички, но не и за всички?"

Женският глас често е тих

Когато крещим, за да защитим любимите си хора или занимания, нашият собствен глас остава нечут, заглушен не просто от останалите, а и от нас самите.

Един добър начин да се погрижим за себе си е писмото - защото то е говорителят на този чисто женски, тих, нечут и заглушен глас. Писмената терапия защитава от шума на околните душата, която иска да се изкаже или изплаче своето.

За да е успешна жената, тя трябва да се погрижи не само за тялото си, но и за психиката си.

Само така ще се чувства цяла

За дамите, които искат да говорят, тук е писателката Диана Петрова и рубриката за писмена терапия "Писма за Нея", подкрепена от хранителната добавка за облекчаване на симптомите на менопаузата - Femarelle. 

"Наскоро се запознах с Femarelle и как помага за неприятните симптоми като топли вълни, безсъние, тревожност и ниско самочувствие. Замислих се дали писането често не е правило същото за мен, но не на химическо ниво, а на духовно. Зачудих какво ли би било, ако ги комбинираме в двойна терапия", казва Диана Петрова. 

Така се роди идеята, която се превърна в мисия - всяка дама да получи своят писмен отговор от Диана Петрова. Да получи грижа за тялото и душата в едно.

"Или по-просто казано - всяка дама, която ми пише, ще прояви своята грижа за това да бъде цяла"

"Писма за Нея" е рубрика на #URBN, подкрепена от Femarelle. Тя ви дава възможност да получите безплатна консултация в писмена форма от Диана Петрова. В рубриката ще откривате анализ на най-ангажиращите женски проблеми от Диана Петрова, на база писмата, които получава, на всеки 3 месеца. Освен това ще откриете мотивиращи и информиращи текстове за този зрял и противоречив период от живота на жената. 

Как да се свържете с Диана Петрова?

  • Задайте въпрос или споделете за своите тревожните състояния, сънища, безсънни нощи и напрегнати дни, като изпратите писмо на [email protected]
  • Адресирайте го с тема на писмото: "Писмо за Нея".
  • Диана Петрова ще ви отговори лично и напълно безплатно.
  • Избрани писма или части от тях и техните отговори ще бъдат публикувани през август 2024, ноември 2024, февруари 2025 и май 2025, запазвайки анонимността на автора.
  • Онези от вас, които пожелаят терапевтичното общуване да продължи, може да ми пишат на на Диана Петрова и за лична среща! 

*Специален проект на #URBN, подкрепен от Femarelle!