Как можеш да промениш света? Отговорът е: Намери 7 жени, пусни ги на свобода и гледай как Дяволът трепери в тяхно присъствие. Думите са на американския писател, оратор и радиоводещ Ерик Метаксас. Смятаме да следваме словото му.

За тази цел ще съберем на една сцена 7 вдъхновяващи българки на 15 юли за втора поредна година в рамките на събитието She's the One (18+). Всяка от тези жени има своя собствена магическа сила, но общото помежду им е, че покоряват сърцата, повдигат духа и дори само с появата си носят надежда и смисъл.

Мястото е амфитеатърът пред Иновационния форум "Джон Атанасов" в "София Тех Парк".

Започваме с регистрация в 17.30 ч., като за гостите ще има и коктейл, а лица под 18 години няма да се допускат. Събитието ще се проведе при гарантирано спазване на всички противоепидемични мерки.

Татяна Лолова

Снимка: БТА

Няма усмивка, която да се e скрила от голямата актриса Татяна Лолова. С неподражаем маниер емблематичната артистка изкарва наяве най-доброто ви настроение. Често споделя от сцената собствените си истории -  много вероятни или доста невероятни, в които има и смях, и сълзи. 

Снимка: btvnovinite.bg

Няма въпрос без отговор при срещата с журналистката Десислава Стоянова. Тя може да ви прикани да говорите дълго и честно, достигайки до есенцията и смисъла. Наистина е важно да знаеш кой си и какво искаш. И да се целиш нависоко. Наистина е важно да живееш това, което работиш. Да си на 100%, а когато трябва - и на 200. Изводите са на Десислава Стоянова след 1700 ефира като водещ на едно от най-рейтинговите предавания на bTV. А как е стигнала до тях, ще разберете от самата нея. 

Д-р Кристина Чачева

Снимка: Студио КАРЕ за Dir.bg

"Правя го, защото ми е интересно и мога. И защото с това мога да променя нещо". Думите са на д-р Кристина Чачева, която също ще се качи на сцената на She`s The One. Тя лекува с грижа, човечност и най-съвременни знания. Работи 10 години в отделение по пренатална диагностика на голяма клиника в Германия, но се връща в България и сега приема пациентите си в болница "Надежда" в София. Проследява новия живот още от момента, в който той е малка пулсираща точица, а в критичните моменти извършва изключително сложни операции на малкия човек, още преди да се е родил - тя е един от малкото ни специалисти по вътреутробни операции.

Петя Колчева

Снимка: Фото студио Елриша за Dir.bg / Грим: Десислава Далукова

Когато човек изкачи Еверест, първата му мисъл е "Свърши се, няма накъде по-високо". А върхът хвърля сянка върху небето. Петя Колчева знае и е виждала всичко това, защото е била там. Тя е една от нашите 7 вдъхновяващи жени и първата българка, изкачила най-високата точка на планетата. Адвокат по професия, Колчева комбинира грижата за трите си деца с личните си предизвикателства за себеотрицанието и волята. За своя път ще ви разкаже лично тя - от сцената на She`s The One. 

Здравка Евтимова

Снимка: Студио КАРЕ за Dir.bg

Следващата от нашите 7 дами може да направи дисекция на най-съкровените чувства само с думи. "Важна е кръвта, която пулсира в думите. Губя доверието си, когато не я усещам в пулса им", казва писателката Здравка Евтимова. Нейният разказ "Кръв от къртица" беше включен в американските учебници по литература, а творчеството ѝ се превежда на над 10 езика. Героите ѝ, като самата нея, живеят в Пернишко и често са вдъхновени от действителността. Някои са неканени гости, а други - дългоочаквани срещи. Как са родени всички те и накъде са тръгнали, ще разкаже от сцената самата писателка. 

Биляна Савова

Снимка: Студио КАРЕ за Dir.bg

"Избрах да не боледувам. Избрах да знам. Да мисля и да мога сама. Избрах да живея", казва Биляна Савова. Тя е от онези достатъчно силни жени, които решават да се борят с най-тежката диагноза и побеждават абсолютно заслужено - една от нашите 7 уникални лектори. Биляна Савова чува диагнозата Множествена склероза преди 10 години. Тогава звучи като присъда. Но днес я нарича "камбаната, която ме събуди". В момента е достатъчно силна, за да помага на другите в нейното положение да се изправят на крака. Откъде черпи сили, ще чуете лично от нея на 15 юли. 

Надежда Дерменджиева

Снимка: Студио КАРЕ за Dir.bg

Изпълнителният директор на  "Български фонд за жените" - Надежда Дерменджиева, е истински борец. Влиза в битка за изкореняването на половите стереотипи, за премахването на всички форми на дискриминация и насилие над жени и момичета и за постигането на реална равнопоставеност между половете. Чувала е хиляди истории на жертви на насилие докато работи на горещата линия за жени, които имат нужда от помощ. Говори за това "без упойка". Често тези истории започват с шамар, понякога завършват с убийство. Темите, с които се занимава, са способни да откажат и най-големите оптимисти. Но надеждата на Надежда е да направи света справедлив за жените.

Снимка: Георги Казаков за dir.bg

Събитието на Dir.bg се провежда за втора поредна година и има за цел да ви срещне очи в очи с тези силни, успели и интересни жени. В разговор с тях журналистът Ренета Веселинова ще ги провокира да разкрият най-невероятните и съкровени случки от живота им - от най-горещите и драматични точки, през неочакваните обрати до момента на охлаждането, отърсването и оцеляването.

"Поканихме точно тези дами, защото знаем, че има какво да научим от тях. Защото ценим смислените примери без филтър. She`s The One e сцената за дами, които има какво да разкажат за успеха и пътя към него. Добрият пример е заразителен и ние вярваме в това. Даваме сцена на популярни личности, но и на такива, за които искаме да има още публичност и място в медиите", казват организаторите от Dir.bg.

Подробности за She's The One на 15 юли можете да намерите на сайта на събитието.

Конференцията She's The One се осъществява с подкрепата на партньорите A1, Philip Morris Bulgaria, Вина PIXELS, "Крадецът на Ябълки", RiceUp! и White Water. Домакин: София Тех Парк.

Още за събитията на Dir.bg

През 2019 година информационният портал Dir.bg стартира традицията да дава сцена на популярни и непопулярни личности от различни сфери, които са пример за успех, справяне с живота и активна дейност в обществото.

Събитията She"s The One през март 2019 и He"s The Man през ноември същата година, вече привлякоха на сцената си хора с различни истории и уроци - част от тях са рали-състезателка, шефка на модна агенция, готвач-пътешественик, уникален мозъчен хирург, сценаристът на най-хитовите сериали, най-младият писател с 8 книги, най-добрият графити майстор, чиито произведения греят по целия свят.

А сред известните личности, които говориха от сцената, бяха гранд дамата на българския театър Стоянка Мутафова, любимият актьор Юлиян Вергов, един от най-актуалните журналисти Светослав Иванов, психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова, футболната легенда Стойчо Младенов.