#Казват, че 6 месеца са достатъчни, за да се озовеш в различно пространство духовно, ментално и финансово. Всичко, което трябва да направиш, е да работиш и да вярваш!

С водещите на градското онлайн предаване #Maтине - Рени и Вяра, всяка седмица си говорим точно за това - промяната във всеки един от нас и пътищата, по които вървим, в името на нейното постигане. 

През юни 2020 поставихме началото на #Maтине с прекрасната Александра Сърчаджиева.

"Животът ми дава шамар след шамар, но сигурно ми е приготвил нещо много, много яко", каза тя пред Рени и Вяра, а думите ѝ важат с пълна сила за всички нас в текущата ситуация.

Тази Весела Коледа преминава именно през призмата на надеждата, че оттук нататък следва по-доброто.

Още през юни разбрахме, че ако трябва да избираме между заведенията и културата, залагаме на второто прекалено несигурно. Затова и в края на годината липсата на театър, изложби и концерти е осезаема. 

"Животът на всеки става много по-спокоен, когато се научи да преценява отсрещния човек по това какъв е той, а не заради това как изглежда. Един просяк може да бъде хиляди пъти по-доблестен от един милионер", заяви през юни в #Maтине изълнителят VenZy. Той гостува на Рени и Вяра, за да си поговорим за протестите в САЩ покрай смъртта на Джордж Флойд и пълноценно употребеното време през първата карантина - финализиране на дебютния му албум.

Определно 2020 мина през нас "като камион", както би казал водещият и актьор Александър Кадиев. Той бе гост на Рени и Вяра в началото на лятото, когато претърпя инцидент на път за работа. 

"На мен не ми се работи и се оказа, че пандемията много ми хареса. През това време и съм си чел, и съм играл (плейстейшън), гледах страхотни филми, учих стихотворения. И си седя и не ми се прави нищо друго. Аз не бях почивал в последните 10 години, с изключение за кратки отпуски през лятото", обяснява едно от най-популярните лица в родния ефир. Ето и неговият коледен поздрав за вас, публиката на #Maтине! 

През юни ви разказахме и за една от най-красивите жени в България - Ромина Тасевска, с която си поговорихме за трансформацията на световноизвестните имена в света на модата, след като graziadaily.co.uk публикува първите им пробни снимки. А тя сподели колко погрешни схващания има за професионалните модели, защо много мъже в България приемат жените си за трофеи и колко по-чист е софийският въздух от този в Тайланд.

Освен за всякакви празници, с Драго Симеонов  си поговорихме за един доста нетрадиционнен и дори го чествахме заедно - Деня на мъжете боклукчии. 

"Съкровището на един е боклука на друг и обратното - боклукът на някой е съкровище за някой друг", каза колоритният водещ. 

През юли в #Maтине бавно започнахме да се социализираме след изолацията. 

С Деси Цонева обобщихме какъв е идеалният мъж! Той кара кола бързо, може да чете мисли, трябва да бъде скиор, да има мръсно подсъзнание и не е въздържател.

"Обичам високите скорости, а мъжете, които карат бързо обичат да живеят по-интензивно и обичат адреналина. Съответно ти дават и адреналин в твоя живот", обяснява логиката си Деси.

През юли с баскетболиста-журналист-влогър Любо Жечев разбрахме как се прехранват инфлуенсърите, а Любен Дилов-син, с познатия си черен хумор, ни напомни, че: 

"Всички ще умрем, въпросът е смъртта да ни завари живи". Контекстът, разбира се, е свързан с CОVID-19 пандемията и трудната логистика при екзотичните пътешествия на Любо и голямата му компания от приятели.

Горещият юли бе закрит от продуцента Андрей Арнаудов, от когото научихме, че хората все още са много мнителни към думата "патриотизъм" и че в България влагаме огромен патетизъм!

С актрисата Радина Боршош си поговорихме за паметта на театъра, любовта към Яворов и щастието да откриеш точно своето място в света. 

Евгения Джаферович сподели нейното виждане за красотата на жените по света и разкри защо супермоделът Бела Хадид има такива "страшни очи"! 

През август в #Maтине стана доста горещо с Тото от СкандаУ!  Говорихме си не само за душата и живота след смъртта, но и за музиката насред сериозните теми! 

С Луиза Григорова се срещнахме по време на нейното очакване да стане мама за първи път.

С Рени и Вяра открихме септември в #Mатине с шеф Реджеп Бадев, с когото си поговорихме за италианските обноски, немската дисциплина и българския чар! Комбинацията се оказва изненадващо сполучлива, а доказателство за това е победителят в последния сезон на "Hell's Kitchen"!

Закрихме септември със специалния ни гост Герасим Георгиев - Геро, който сподели, че сякаш не е от тази епоха. 

"Ние не живеем в хубави времена. Нали знаеш проклятието на китайците - да се родиш в интересни времена? Е, ние се родихме... Определено този век, тази ера не е за мен..." 

След години на театралната сцена, куп роли в сериали и филми, актрисата Рая Пеева посрещна есента в чисто нови обувки - тези на телевизионен водещ. И разказа за събитието на Рени и Вяра в #Maтине! Ето и нейният коледен поздрав за нас и нашите зрители! 

Вероятно част от вас го помнят като Среброто от Братя Мангасарян. Със сигурност всички го познавате и като Косъма от "Под прикритие". Той, всъщност, е наполовина българин, 25% арменец, 12,5% французин и 12,5% италианец. Александър Сано е един от любимите ни гости в #Maтине! 

"Наистина се моля да не се налага аз да се кандидатирам за президент. Мисля, че нивото на политика, не визирам управляващите, визирам абсолютно всичката сган - нивото на политика в България е повече от обидно", заяви пред Рени и Вяра култовият актьор и продуцент. 

През октомври трябваше да решим дали да се маскираме за Хелоуин или да се маскираме навсякъде. Освен, че да имаш антитела се оказа цяло богатство, коронавирусът започна бавно да настъпва отново, а психиката ни да поддава. Поканихме д-р Цветеслава Гълъбова, за да отговори на въпросите на зрителите. Ето и нейното коледно пожелание за всички тях! 

Актьорите от Народния театър - Виктор Танев и Христо Терзиев разведриха обстановката в #Maтине с дискусия спряха ли мъжете да ловуват заради социалната дистанция!

Сред гостите на Рени и Вяра бяха талантливата Керана, Лъчо от Скандау и актьорът Дарин Ангелов. Всички заедно въведохме новия градски лаф:

Ти знаеш ли, че имаш .... страшни антитела!

През ноември Вяра и Рени прекараха #Maтине в разговори за пандемията, витамините, хранителните добавки, затварянето на училищата и как да пестим пари в кризата! 

Икономистът и бивш министър на икономиката Николай Василев даде съвети как да оцелеем финансово. Но остана отворен въпросът: Научихме ли се ние, българите, да спестяваме пари за черни дни? 

Рапърът Venci Venc сподели как съхранява духа си, когато не може да работи на 100%. Оказа се, че метафизиката и фините материи го вълнуват отдавна. Затова дори по време на разговора размени електрическите импулси с водещите.

"Като цяло егото е един инструмент за оцеляване, който еволюцията не случайно е сложила в главите и в съзнанията ни. Не случайно човекът се е развивал в посоката на индивидуалността. В последната година, излизайки от колелото на хамстера, образно казано, осъзнавам, че чувството да си част от нещо е много важно.

Всеки човек бива успешен, ако има хора до себе си, защото сме свързани и то много!"

С човека, който стои зад някои от най-посещаваните заведения в столицата - Мартин Михайлов обсъдихме как ще купонясваме в тези дистанцирани времена, а DJ Cass ни успокои, че след като хвана коронавирус и остана и без работа малко след сватбата - най-доброто би трябвало очевидно (!) да предстои!

Ноември бе и време за конспирации с Петър Москов, Тео Чепилов, Китодар Тодоров и "говорещата с кучета" и поведенчески терапевт Нели Петрова! Посетихме едно семейство, което учи и работи изцяло онлайн - истински отбор от четирима пред компютрите - Ани, Тео, Гери и Стойчо Петрови, които разказаха как оцеляват в тази обстановка! 

С актрисата Лилия Маравиля стигнахме до заключението, че артистите са на първа линия и първи падат в боя! 

През декември проследихме събитието на годината - мачът между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа.  

Комикът Ники Станоев и приятелката му и дизайнерка Наталия Живкова ни накараха да включим отново четирите си сетива с разказ за модни дрехи и поп арт изложба, а Филип и Милена Аврамови застанаха рамо до рамо пред камерата на #Maтине, за да ни издадат: Кой е Чичо Коледа?

За край на годината избрахме да гостуваме в Годеч на Део! Водещият казва, че късметът го преследва...

Дано да погне и нас покрай него!

Странната 2020 година закриваме в #Maтине с астролога Ивайло Добрев. С него определихме и думата на 2021 година - свобода! Колко много имаме нужда от нея сега, когато не я усещаме в пълната ѝ сила, нали?

С надежда за свобода, смелост и сигурност оставяме в миналото настоящата година и поглеждаме към светлите, бъдни дни, когато с Рени и Вяра ще ви очакваме отново в #Maтине - онлайн предаването, в което си говорим за всичко, което ни интересува!